به گزارش خبرگزاری مهر، امروز چهارشنبه بیستم اردیبهشت ماه طی چهار سانس 90 دقیقه ای و یک سانس 60 دقیقه ای 38 فیلم کوتاه در بخش مسابقه به نمایش درآمد و سپس فیلمهای منتخب تجربی ایران و جهان از ساعت 19 الی 20 بر روی پرده رفت.
نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه توسط مهرداد سلیمانی فیلمساز و مدرس از ساعت 20 الی 21 و 30 پایان بخش برنامه افلاک برای فیلمسازان در روز دوم نمایش بوده است.
در ادامه نشست های تخصصی و کارگاههای این جشنواره در دو بخش فیلمنامه و عکس از ساعت هشت صبح الی 19 برگزار شد که در بخش عکس شامل تور عکاسی با حضور ابراهیم صافی و در بخش فیلمنامه کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی به همراه نقد و بررسی فیلمنامه های راه یافته به بخش مسابقه با حضور هادی مقدم دوست برگزار شد.
چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان از 19 الی 21 اردیبهشت ماه در خرم آباد در حال برگزاری است.
آثار جوانان پرشور، جسور و امیدوار کننده است
بنابر این گزارش منوچهر اکبرلو یکی از اعضای هیئت انتخاب و داوری جشنواره افلاک گفت: همچون همیشه حضور جوانان در جشنواره پرشور، جسور، پرانرژی و امیدوار کننده است.
وی ادامه داد: به هر حال جشنواره های انجمن سینمای جوان، مهمترین ابزار انگیزه در جوانان است و نسل آینده فیلمسازی ما از دل همین جشنواره ها بیرون می آیند.
این منتقد افزود: در سالیان اخیر، جریان جوانی در حال رشد است که می کوشد بسیار امروزی و برای مخاطب جدید سینما حرف بزند، مخاطبی که بیش از گذشته با سینمای روز آشناست و در نتیجه توقعش بالا رفته است.
وی همچنین در خصوص معیارهای انتخاب فیلمنامه ها و نیز فیلمنامه های اقتباسی عنوان کرد: مانند هر جشنواره دیگری، بر اساس فنون و قواعد شناخته شده سینما و نیز شرایطی که در فراخوان جشنواره آمده بر کیفیت تاکید داشته ایم و نیز اینکه ویژگی های فیلم کوتاه را داشته باشند و مثلا تکه ای از یک فیلم بلند یا سریال تلویزیونی و ... نباشند.
عکاس با استفاده از تواناییهای ذهنی و عملی خود، باعث ایجاد تنوع در عکسها می شود
فاطمه تعمیدی عضو گروه انتخاب و داوری چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان نیز با ارزیابی آثار جشنواره، گفت: هنرمندان جوان در حوزههای مختلفی کار کرده بودند، از تمامی ابزارها و امکانات عکاسی بهره برده و سعی کرده بودند عکسهایی قابل تامل و تفکر ثبت کنند.
وی ادامه داد: انجمن سینمای جوان نیز همانطور که از نامش پیداست، همواره از چنین نیروهای جوانی حمایت کرده و نقش تعیین کننده ای در رشد هنر عکاسی داشته است.
تعمیدی با بیان اینکه عکسها در دو بخش تک عکس و مجموعه ارائه شده بودند، تصریح کرد: البته عکسهای تک عکس موفق تر بودند زیرا به نظر میرسید مفهوم مجموعه جا نیفتاده و اغلب عکسهای مجموعه ارتباط بصری و معنایی با هم نداشتند و صرفا در کنار هم قرار گرفته بودند به همین دلیل تصمیم گرفته شد اگر در مجموعه ای، عکس مورد توجهی وجود دارد، در بخش تک عکس آورده شود.
این هنرمند در خصوص نحوه انتخاب آثار گفت: ابتدا همه عکسها دیده شد و هر داور، عکس مورد نظر خود را انتخاب کرد و بدین ترتیب، مرحله به مرحله، عکسها مورد داوری قرار گرفتند و در نهایت، عکسهای منتخب به نمایشگاه راه پیدا کردند.
وی ادامه داد: در انتخاب عکسها، جدا از استفاده صحیح از عوامل مهم در گرفتن عکس خوب که شامل ترکیب بندی، نور دهی صحیح، رنگ و غیره است، به اصل خلاقیت عکاس توجه ویژه ای شد تا عکاس با استفاده از تواناییهای ذهنی و عملی خود، باعث ایجاد تنوع در عکسها شود.
نظر شما