۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۳۳

مقدم در گفتگو بامهر:

تولید نفت و گاز ایران متناسب با ذخایر آن نیست

تولید نفت و گاز ایران متناسب با ذخایر آن نیست

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه صنعت نفت با چالشهای فراوانی روبرو است، عدم تناسب تولید با میزان ذخایر نفتی را مهمترین مشکل مرتبط با حوزه نفت عنوان کرد.

محمدرضا مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر در حاشیه گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت در اهواز اظهار کرد: با وجودی که بزرگترین ذخایر نفت و گاز دنیا را در کشورمان داریم اما به میزان بهره مندی نتوانسته ایم به نحو مطلوبی از این ذخایر استفاده و تولید کنیم.

وی با تاکید بر اینکه هیچ کشوری بدون داشتن ذخایر نفتی نمی تواند برنامه ای برای فعالیتهای اقتصادی خود تدوین  کند، افزود: صنعت نفت کشورمان با توجه به مزیتها و پتانسیلهای موجود باید گسترش بیشتری داشته باشد.

مقدم با اشاره به کشور روسیه که با ذخایر بسیار کمتر از کشور ما توانسته با تولید بالا در سطح دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد، گفت: به طور یقین صنعت نفت ایران نیز با برنامه ریزی منسجمی می تواند جایگاه بسیار بهتری برای خود در دنیا داشته باشد.

وی با تاکید بر اصل خودباروی و توجه به جوانان افزود: جوانان امروز می توانند صنعت نفت آرمانی را که صنعتی بر پایه علم و فناوری و دور از پدیده خام فروشی است، را تشکیل دهند.

معاون وزیر نفت اظهار کرد: تجاری سازی یکی از مهمترین حوزه های پژوهش و فناوری است که از سه سال گذشته تمام ساختار پژوهش و فناوری وزارت نفت بر پایه آن بنا شده است.

وی با اشاره به نقش نظام جامع راهبری پژوهش و فناوری و نوآوری وزارت نفت در تجاری سازی فناوریهای صنعت نفت و ارتقای توان داخل گفت: نسل اول پژوهش و فناوری ایده محور و نسلهای بعدی راهنما هستند.

مقدم با تاکید بر اینکه استراتژی اصلی پژوهش و فناوری وزارت نفت شبکه سازی و حرکت بر مبنای این الگو است، افزود: فناوری عامل مهمی در کاهش هزینه ها و تقویت رقابت پذیری صنعت و رفع کننده چالشهای تولید در این صنعت است.

وی تصریح کرد: تا زمانی که مجریان طرحهای توسعه ای و مهم صنعت نفت به عنوان یک محور پیش رونده به حوزه پژوهش و فناوری توجه نکنند، موفق نخواهند شد.

معاون پژوهش و فن آوری وزارت نفت با تاکید بر اینکه زیرساختهای چرخه پژوهش و فناوری و تولید محصول در صنعت نفت ایجاد شده است، گفت: 65 درصد از ارزش یک طرح بستگی به کالا و تجهیزات آن دارد که راه اندازی سامانه یکپارچه خرید کالا توانست به این منظور بین دو حلقه عرضه و تقاضا اتصال برقرار کند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به قطب بندی دانشگاه ها در حوزه نفت، از ایجاد شبکه ای سه قطبی متشکل از قطب علمی، مراکز فناوری و توسعه دهندگان محصول به عنوان استراتژی دیگر وزارت نفت در اجرای نظام پژوهشی نام برد و گفت: برای ایجاد بازاری رقابتی و تولید محصول با کیفیت، باید به صورت مستمر، نظریات مطرح علمی به کار گرفته شود.

به گفته وی در حال حاضر 480 طرح و پروژه فناوری در دست اقدام است و پیش بینی می شود تا پایان سند چشم انداز، 400 میلیارد دلار در بخش صنایع بالا دستی حوزه صنعت نفت هزیه شود.
کد خبر 1599279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha