به گزارش خبرنگار مهر، جمعیت هلال احمر کشور هر چهار سال یک بار مجمعی با مشارکت اعضای فعال، داوطلبان و امدادگران در سراسر کشور برگزار و از میان کاندیداهای واجد شرایط اعضای مجمع عمومی خود را انتخاب می کند.
این مجمع در سه مرحله شامل مرحله اول انتخاب شورای استانها، مرحله دوم انتخاب اعضا مجمع استانی و مرحله سوم انتخاب اعضا مجمع عمومی برگزار می شود.
اعضای فعال جمعیت هلال احمر با برخورداری از حداقل مدرک فوق دیپلم، 25 سال سن و سه سال تجربه کار و عضویت در این سازمان می توانند به عنوان کاندیداهای این مجامع شرکت کنند.
در حالی که اعضای منتخب نهایی در مجمع عمومی، مدیریت استراتژیک و تدوین و طرح ریزی کلان برنامه های جمعیت هلال احمر سراسر کشور را عهده دار بوده و برگزاری بهینه انتخابات جمعیت هلال احمر به جهت تحقق شعار حضور و مشارکت همگانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، بی نظمی قابل توجه برگزاری اولین مرحله از مراحل سه گانه در اردبیل با حاشیه های بسیاری همراه بود.
سالن سه هزار نفری میزبان 11 هزار نفر
در سومین مجمع هلال احمر استان اردبیل 49 هزار و 512 عضو فعال از 10 شهرستان برای شرکت در انتخابات دعوت شده بودند که با وجود حضور تعداد عمده ای از این افراد به دلیل ازدحام جمعیت و شلوغی گسترده بسیاری از آنها نتوانستند تعرفه رای را تهیه و به کاندیدای مورد نظر خود رای دهند.
افراد رای دهنده اعضای فعال بالای 16 سال با داشتن حداقل شش ماه سابقه فعالیت در هلال احمر بوده و با شرکت در اولین دور انتخابات نمایندگان مجمع استانی را انتخاب می کنند.
اما در مرکز استان تعداد اعضای مدعو که به بیش از 11 هزار نفر می رسید به دلیل ضعف مشهود در هدایت درست مراحل انتخابات و دعوت از این تعداد به سالن سه هزار نفری شهید آسمانی استادیوم تختی فضای انتخاباتی بیشتر رنگ و بوی نزاع و درگیری به خود گرفت.
یکی از اعضای فعال مدعو به جلسه با انتقادشدید از نحوه برگزاری برنامه به خبرنگار مهر گفت: با وجود اینکه مسئولان می توانستند با برگزاری زمان بندی شده نظم بیشتری به این جلسه بدهند دعوت از همه اعضا در یک زمان باعث شد این انتخابات وجه موجهی نداشته و قابل قبول نباشد.
سمیه حقی با بیان اینکه موفق به اخذ برگه تعرفه رای نشده است، افزود: برگه های تعرفه توسط چهار نفر توزیع می شود و مشخص نیست بر چه اساسی فقط چهار نفر را برای دادن تعرفه به 11 هزار نفر انتخاب شده این درحالی است که برای اخذ رای در هر صندوق رای سه نفر در نظر گرفته شده است.
غیبی: برگزاری انتخابات طبق اساسنامه است/کوتاهی نداشتیم
مدیر کل جمعیت هلال احمر استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به انتقادهای وارده گفت: در برگزاری انتخابات طبق اساسنامه سازمان رفتار شده و کوتاهی نشده است.
بهرام غیبی که شلوغی غیر قابل کنترل فضای سالن انتخابات را حضور حداکثری تعبیر می کرد، افزود: در رای گیری مجمع باید تمام اعضا حضور داشته باشند و نمی توان انتخابات مجمع را در ساعات مختلف تقسیم بندی کرد.
وی با یادآوری مشارکت 20 هزار عضو فعال در دومین مجمع انتخابات هلال احمر در استان اردبیل رسیدن به رقم نزدیک به 50 هزار نفری را دلیل استقبال گسترده مردمی از فعالیت و عملکرد جمعیت مردم نهاد هلال احمر عنوان کرد.
اما اظهارات مدیر کل هلال احمر استان در حالی است که در مدت حضور خبرنگار مهر در محل برگزاری مجمع، اعضای فعال با مراجعه به مسئولان برگزار کننده مراتب گلایه و اعتراض خود را اعلام کرده و خواستار تغییر رویه تفکر اجرایی این دست برنامه ها شدند.
مشاهده کاندیداها در روز انتخابات/رای گیری برای اشخاص ناشناس
به گفته دبیر ستاد اجرایی انتخابات مجامع هلال احمر استان اردبیل در اولین مرحله از انتخابات 104 کاندیدا در سراسر استان و 16 نفر در مرکز استان به رقابت پرداختند.
رامین معبودی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که چرا کاندیداها تا روز انتخابات ناشناس مانده اند، گفت: کاندیداها طبق قوانین می توانستند از 17 تا 21 اردیبهشت ماه در فضاهای داخلی هلال احمر به تبلیغ بپردازند که این مهلت صبح دیروز به پایان رسیده است.
البته بسایری از اعضا برخلاف اظهارات نهادهای متولی این برنامه مبنی بر اعلام این فرجه تبلیغاتی از طریق جراید و صدا و سیما، با انتقاد از ضعف عمده در اطلاع رسانی تاکید داشتند که هیچ یک از کاندیداها را نمی شناختند و با مشکل مواجه بوده اند.
نیاز به ارتقای سطح کیفی برنامه های هلال احمر اردبیل
در همین حال نماینده ستاد مرکزی انتخابات مجامع جمعیت هلال احمر کشور نیز با تاکید به وظایف عام المنفعه جمعیت هلال احمر مهمترین وظیفه اعضای این جمعیت را امداد رسانی در حوادث و عرصه های مختلف خواند.
حسین صدیقی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نحوه برگزاری انتخابات مجمع در اردبیل تصریح کرد: به منظور احقاق شعار هلال احمر که مشارکت و حضور مردمی در عرصه های مختلف است، باید با حضور تمامی اعضای واجد شرایط برگزار شود اما برای برگزاری بهینه می توان تدابیر خاصی اتخاذ کرد.
وی حضور شهروندان اردبیلی از ساعات قبل از آغاز انتخابات را مایه مباهات جمعیت هلال احمر کشور دانست و نظیر آن را حتی در سطح جهانی بی سابقه خواهند.
صدیقی با یادآوری سفر ده سال پیش خود به استان اردبیل رشد چشمگیر فعالیتهای جمعیت هلال احمر استان را قابل توجه خواند و افزود: با وجود حرکتهای روبه رشد کیفیت برنامه ها و اقدامات جمعیت هلال احمر استان به نسبت سایر استانها نیازمند بازبینی و توجهات ویژه مسئولان ذیربط است.
برای برگزاری انتخابات سالم باید هزینه کرد
صدیقی در پاسخ به سوالی در خصوص برآورد سلامت انتخابات با توجه به بی نظمی های مشاهده شده، متذکر شد: برای تحقق انتخابات سالم هزینه هایی مانند این بی نظمی ها کاملا طبیعی است و مشابه چنین اتفاقاتی در سایر انتخابات کشور نیز بوده و نمی توان به دلیل چنین اتفاقاتی سلامت کل انتخابات را زیر سوال برد.
وی در خصوص ناشناخته بودن کاندیداها برای رای دهندگان تصریح کرد: مراحل انتخابات افراد را ملزم به شناخت کاندیداها می کند و در انتخابات اردبیل نیز دیده می شود بسیاری افراد کاندیداها را نمی شناسند اما در خصوص آنها تحقیق کرده رای خود را در صندوق می اندازند.
گفتنی است از میان کاندیداهای دور اول چهار عضو شورای اجرایی، دو عضو علل بدل، یک بازرس و یک بازرس علل بدل انتخاب شد.
نظر شما