به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، در مراسم افتتاحيه اين همايش، حجت الاسلام قمي طي سخناني در تبيين موضوع گفتمان قرآني، كرامت و گفتمان كرامت گفت : الان يك نقطه عطفي را در سطح جهان شاهد هستيم. در سطح ملي و در سطح جهاني. گفتمان كرامت قرآني و گفتمان آزادي دروغين ليبراليسم درست روبروي هم است. در اين نقطه عطف چيزي كه وظيفه من و شما را مشكل مي كند، اين است كه در همه تحليل ها، نقطه عطف اين دو رويكرد دانشگاه ها هستند.
نماينده مجلس خبرنگان رهبري در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص پديده جديدي از استعمار، اظهار داشت : ما امروز طبق فرمايش مقام معظم رهبري بحث استعمار فرانو را داريم. همان طور كه خود رهبري نظام خط مقاومت را بيان نموده اند كه بايد چه كار كنيم بايد شيوه هاي فرانو را براي مقاومت در مقابل استعمار فرانو به كار ببريم و دانشگاه ها در اين قضيه نقش اصلي را ايفا مي كنند. شرايط امروز جمع بين استعمار مستقيم و غيرمستقيم است، يعني هم از ابزار نظامي و هم از نيروهاي وابسته استفاده مي شود و تكيه عمده اش بر رسانه است. چون مي گويند رسانه مي تواند از ابزار نظامي كاربرد بيشتري داشته باشد. در استعمار به شيوه جديد استعمارگران كل دنيا را به صورت يكپارچه مي خواهند. سرمداران اين تفكر به دنبال طيف نسبتا گسترده مي گردند كه اين طيف در ميان اقشار تحصيل كرده وجود دارد و نقطه مشترك آن اين است كه در استعمار سياسي اگر يك گروه اندكي بودند كه وابسته بودند، در اين استعمار جديد افراد وابسته، وابستگي شان وابستگي فرهنگي و آرماني است، يعني تمام مظاهر و هنجارها و ارزش هاي معنوي را پذيرفته اند و در چهارچوب و هژموني غربي قرار گرفته اند. در استعمار فرانو آن قدر نامحسوس و نامرئي عمل مي شود كه حتي بعضي اوقات وجود اصل استعمار هم مورد ترديد قرار مي گيرد.
عضو شوراي انقلاب فرهنگي افزود : آنچه بايستي در اين حوزه به آن توجه كرد اين است كه در اين شرايط پيچيده فرهنگي و رسانه يي تبيين شيوه هاي مقاومت يك ضرورت است و آن مقاومت فرهنگي است. اگرچه جغرافياي كشور ما داراي تنوع است، ولي ما يك هويت شيعي و اسلامي داريم كه بايد آن را پاس بداريم. ما قبل از هرچيز نيازمند مولدان فكري و مخترعان فكري هستيم كه بتوانند با ساختن انديشه جلوي استعمار فرانو را بگيرند.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها تصريح كرد: ما در فضاي كار فرهنگي در نهاد نمايندگي بايستي توجه داشته باشيم كه شرايط مقطعي ما از رسالت اصلي و كلي كه ترسيم مقاومت و تبيين شيوه هاي نوين در مقابل استعمار نو است غافل نشويم. مسئولان دفاتر بايد مسائل منطقه يي، محلي و مقطعي را در چهارچوب كلان فرهنگي بررسي كنند و رسالت شما، رسالت فرهنگي در دانشگاه ها است كه نبايد تحت تاثير مسائل مقطعي مثل انتخابات قرار گيرد.
وي در خصوص اهداف دشمنان انقلاب اسلامي در حوزه دانشجويي گفت : اولين هدف اپوزيسيون نسبت به جوانان دانشجو، مشروعيت زدايي از حاكميت سياسي است. دوم ايجاد بدبيني و بي اعتمادي و تشكيك در كارآمدي نظام، سوم ايجاد ياس و بدبيني نسبت به آينده دانشجويان، به عبارتي مي خواهند جامعه را مبتلا به ايدز فرهنگي كنند كه روحيه را از جامعه بگيرند. چهارم تعميق نارضايتي سياسي و انتصاب مشكلات به زير ساخت هاي حاكميت، پنجم ايجاد نوعي كثرت گرايي افراطي به منظور ايجاد گسست مثل قوميت گرايي، ششم تلاش در جهت تهييج جوانان براي اقدام به ناهنجاري هاي اجتماعي و تشويق آنان به اخلال در نظام اجتماعي جامعه، هفتم معرفي خارج كشور به عنوان آلترناتيو نظام و ايجاد ياس در داخل كشور و آخرين نكته ارائه چهره بحراني از مملكت و معرفي كشور به عنوان چهره بحران زا و بحران زيست.
نظر شما