به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالقاسم حسین پور با تشریح الگوی بارش های جوی استان افزود: هرمزگان با بارندگی سالانه 205 میلی متر دارای حجم سیلابهای بیشتری نسبت به مناطقی است که بارندگی سالانه آنها بیش از هزار و 500 میلی متر است.
وی وقوع بارندگی با شدت بالا، شیب زمین و فقر پوشش گیاهی را از دلایل اصلی سیلخیز بودن استان برشمرد و با ذکر مصادیق این امر نظیر ثبت بارش 180 میلی متر در مدت 24 ساعت در ایستگاه سینوپتیک میناب طی بارندگی 17 و 18 آذرماه سال 88، بر ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری و توجه بیشتر به موضوع پیشگیری بجای مقابله و درمان تاکید کرد.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی هرمزگان افزود: در شرایط فعلی بیش از 5.8 میلیون هکتار معادل 81 درصد از مساحت استان کاملا سیل خیز و در تولید رواناب سریع نقش دارند و تحت این شرایط در استان هرمزگان 14 شهر، 545 پارچه آبادی،58 هزار هکتار از اراضی زراعی، 29 رشته قنات و بخش قابل توجهی از جاده ها و راههای ارتباطی در معرض خطر سیل قرار دارند.
وی تصریح کرد: در این راستا طرح پیشگیری و مهار سیل در قالب برنامه آبخیزداری مشتمل بر 11 پروژه شامل سد و بند، تورکینست و همچنین عملیات آبی– خاکی از قبیل اجرای بانکت، چاله های فلسی و سایر اقسام میکروکچمنت با مساحتی بالغ بر 400 هکتار با اعتبار 23 میلیارد ریال طی سال گذشته در سطح استان اجرا گردیده و آماده بهره برداری است.
حسین پور اضافه کرد: با اجرای طرح فوق ضمن پیشگیری و کاهش خسارات سیل در حوزه های تحت پوشش طرح، بیش از هشت میلیون مترمکعب سیلاب در سال مهار و بهره برداری می شود.
نظر شما