به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم غنی زاده با اشاره به اینکه طرح تکمیل مرمت بازار تاریخی ارومیه امسال اجرایی می شود، افزود: در این راستا 588 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و یک میلیارد و 200 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، با پیمانکار عقد قرارداد شده و در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه بازار ارومیه در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اظهار داشت: این بازار در سال گذشته با استفاده از اعتبارات سال 89به مبلغ یک میلیارد و صد میلیون ریال، به صورت مشارکتی با کسبه بازار در قسمت سرای حاج ابراهیم مرمت شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی تعویض سقف شیروانی، احیای راهروی طبقه دوم، احیای گچبری سر ستونها، نما سازی طبقه اول و ساماندهی تاسیسات شهری را از جمله اقدامات انجام شده طی سال گذشته دانست و گفت: هم اکنون راسته فرش فروشان بازار ارومیه در حال مرمت است.
غنی زاده احیای طاق و گنبدها، مرمت نمای آجری راسته، احیای نمای داخلی تیمچه، بازسازی جداره ورودی و نمای بازار ارومیه را از جمله برنامههای مرمتی سال 91 اعلام کرد و ادامه داد: قدیمیترین بخشهای باقیمانده بازار تاریخی ارومیه متعلق به دوره صفویه بوده و در بناهایی نظیر حمامها میتوان سبک معماری دوره زندیه و قاجاریه را مشاهده کرد.
وی همچنین با اشاره به مرمت بازار تاریخی خوی، عنوان کرد: مرحله اول مرمت این بازار به همراه دروازه سنگی، بقایای به جا مانده دیوار حصار شهر قدیم خوی و خندق پشت آن، با اعتبار 294 میلیون از محل اعتبارات استانی و 400 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه این بنا مجموعه کاملی از سبک شهرسازی اسلامی در دوره های افشاریه، زندیه، قاجاریه، اوایل پهلوی و معماری دوره خاندان دنبلی را نشان می دهد، افزود: بازار خوی در گذر زمان دچار دگرگونی شده ولی با این حال راسته بازارهای سرپوشیده، چهارسوهای خوش ترکیب و سراهای بزرگ، شکل خوبی به این بازار داده است.
کنترل رطوبت مسجد تاریخی جامع ارومیه
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه طی مرمت های انجام شده در بنای تاریخی و مذهبی مسجد جامع ارومیه، رطوبت در این محل کنترل شد، اظهار داشت: رطوبت در این بنا حالت صعودی داشته و به نظر می رسد در قسمت هایی از پوشش گنبدی این مسجد به خاطر مصالح به کار رفته، عامل رطوبت وجود دارد.
غنی زاده با اشاره به اینکه در سال 90 با عقد قراردادی با دانشگاه هنر ارومیه نسبت به تهیه طرح جامع حفاظت و مرمت مسجد جامع اقدام شده، ادامه داد: از نتایج این مطالعات در خصوص رفع رطوبت و ساماندهی سیستم گرمایش و سرمایش و نورپردازی بنا استفاده شده است.
وی از اختصاص 240 میلیون ریال برای مرمت و رفع رطوبت این بنای تاریخی خبر داد و یادآور شد: در بخشی از پوشش گنبدخانه، مواد جدیدی که با تکنولوژی نانو تهیه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد.
نظر شما