۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۹:۳۷

هاگ در گفتگو با مهر:

نسبت توسعه‌یافتگی با رشد فکری جامعه/ توسعه‌نیافتگی چین در علوم‌انسانی

نسبت توسعه‌یافتگی با رشد فکری جامعه/ توسعه‌نیافتگی چین در علوم‌انسانی

استاد فلسفه و حقوق دانشگاه میامی آمریکا با اشاره به اینکه توسعه یافتگی با رشد فکری مردم یک جامعه پیوند دارد، گفت: نمی‌توان توسعه همه جانبه داشت ولی مردم آن جامعه از رشد فکری بالایی برخوردار نباشند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مسائل عمده و مهم در بحث توسعه یافتگی، توسعه همه جانبه است. این نگاه به توسعه، به توسعه یافتگی در عرصه‌های گوناگون اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... اشعار می دارد.

برای تحقق چنین توسعه‌ای مسلماً علوم انسانی و رشد و پیشرفت آن حائز اهمیت است. برای نمونه با آنکه اتحاد جماهیر شوروی سابق از توسعه یافتگی در برخی عرصه ها برخوردار بود از آن به عنوان "ابرقدرت توسعه نیافته" نام برده می شد.
 
پروفسور سوزان هاگ استاد فلسفه و حقوق دانشگاه میامی آمریکا در خصوص نسبت توسعه‌یافتگی و رشد علوم انسانی به خبرنگار مهر گفت: بحث علوم انسانی و توسعه یافتگی از مباحث مهم در توسعه یافتگی به شمار می‌رود.


وی افزود: توسعه یافتگی با رشد فکری مردم یک جامعه پیوند دارد. نمی‌توان توسعه همه جانبه داشت ولی مردم آن جامعه از رشد فکری بالایی برخوردار نباشند.

مؤلف "فلسفه منطق" در ادامه یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر بر رشد فکری مرم یک جامعه نیز علوم انسانی هستند. مطالعه علوم انسانی و توجه به آن صرفاً به معنای مطالعه آن در جامعه نیست.

هاگ در ادامه یادآور شد: بلکه این علوم باید در سطوح مختلف جامعه نهادینه شود و تفکر انتقادی شیوه فکری مردم یک جامعه باشد.

این منطق دان و حقوقدان تأکید کرد: وقتی مردم توانستند فکر کنند و وقتی آنها دارای نگرش انتقادی شدند در این صورت است که می توانند بنیانهای توسعه را بنا نهند و ساختارهای معیوب را کنار گذارند.

وی در ادامه از چین به عنوان یک قدرت توسعه نیافته نام برد و گفت: چین با وجود اینکه دارای قدرت اقتصادی است ولی در زمینه علوم انسانی توسعه نیافته به شمار می‌رود.
کد خبر 1600688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha