به گزارش خبرنگار مهر، ایران با در اختیار داشتن 28 میدان مشترک هیدروکربوری شامل 18 میدان نفتی، چهار میدان گازی و 6 میدان نفت و گاز با هفت کشور همسایه یکی از معدود کشورهای جهان بوده که از این تعداد ساختار مشترک هیدروکربوری برخوردار است.
شرکت ملی نفت ایران تولید از 10 مخزن مشترک نفت و گاز با کشورهای همسایه را از سالهای گذشته تاکنون آغاز کرده و این در حالی است که با وجود به ورود یکصد و سومین کشف طلای سیاه در ایران، تولید از 18 مخزن هیدروکربوری مشترک هنوز آغاز نشده است.
در بین میادین مشترک نفت و گاز ایران، 15 مخزن در آبهای خلیج فارس و 13 مخزن در خشکی قرار گرفته اند که 12 حوزه در مرز مشترک با عراق، هفت مخزن در مرز مشترک با امارات، چهار مخزن مشترک با عربستان سعودی، 2 مخزن مشترک با قطر و با عمان و یک مخزن مشترک هیدروکربوری با کویت و ترکمنستان در اختیار داریم.
در این نشست قرار است کارشناسانی همچون ولی احمد سجادیان (مدیریت مخازن مشترک)، حسین عمیدی پارسا(معرفی ساختمانهای نفتی مرزی بین ایران و عراق از دهانه اروند کنار تا منطقه خرد شده زاگرس و فعالیتهای انجام گرفته در طول مرز)، حسن شکرالله زاده (الگوی علمی برای توسعه بهینه مخازن)، علیاکبر وحیدی آل آقا (بستر قراردادی برای توسعه میادین مشترک) گزارشهایی را ارائه کنند.
نظر شما