به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی نژاد نوری در هشتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در اصفهان افزود: این جشنواره اهمیت و شایستگی لازم را برای مطرح شدن در سطح بینالمللی به خصوص در میان کشورهای اسلامی و مستقل دارد.
وی اظهار داشت: متولیان برگزاری جشنواره شیخ بهایی میتوانند با استفاده از بستر ارتباطات و فناوری اطلاعات و شبکه علمی کشور این جشنواره را به طور همزمان در سراسر کشور و حتی کشورهای دیگر برگزار کنند.
به گفته وی با این کار ضرورت حضور فیزیکی در جشنواره از بین میرود و امکان مشارکت بیشتر و پویایی از سراسر دنیا در آن وجود دارد.
معاون وزیر علوم گفت: این جشنواره نباید فقط به یک رخداد سه روزه شناخته شود بلکه باید به یک جریان سازنده در حوزه علم و فناوری تبدیل شود.
به گفته وی لازم است در ارزیابی طرحهای رسیده به جشنواره شاخصهای جدیدی مانند صادرات، عرضه ایده در مرزهای فناوری و کیفی بودن محصولات در نظر گرفته و برگزیدگان این جشنواره از حمایتهای مالی و معنوی لازم بهرهمند شوند.
مهدی نژاد نوری تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با سه هزار میلیارد دلار سرمایه اولیه و قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان فرصتهای بسیاری را برای حمایت از فن آفرینان فراهم میکند.
وی پیشنهاد کرد: جشنواره شیخ بهایی هر دو سال یا 18 ماه یکبار برگزار شود تا تفاوتها بهتر احساس شود.
معاون وزیر علوم همچنین از رییس جشنواره شیخ بهایی خواست تا وضعیت برگزیدگان دوره های قبل جشنواره را رصد کرده و گزارش آن را به صورت سالانه ارایه دهد.
فن آفرینان میتوانند دانش و سرمایه انسانی را در فرآیند تولید دانش محور به خدمت گیرند
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رضوی در هشتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی افزود: در این شرایط است که ظرفیت بالای علم و فناوری کشور نقش خود را در توسعه عمومی به خوبی ایفا میکند.
در این بیانیه اظهار داشت: ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل است.
رییس مرکز کار آفرینی دانشگاه تهران تصریح کرد: در این شرایط، رشد آمار واردات و به ویژه مصنوعات دانش محور حاکی از آن است که کشور به درستی از دانش تولید شده در داخل و در فرآیند تولید بهرهمند نمیشود.
وی تاکید کرد: اگر چه با رشد صادرات روبرو هستیم اما دانش تولید شده نتوانسته ترکیب صادرات را متحول کند و در مصنوعات مورد نیاز، به طور قابل توجهی ورود کند.
رضوی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال جاری هوشمندانه و هدفمند امسال را با عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی' نامیدند و انتظار وجود دارد که حمایت از بخش خصوصی، تولید و سرمایه ایرانی به ویژه سرمایه انسانی به عنوان مهمترین بخش مورد توجه قرار گیرد.
رییس مرکز کار آفرینی دانشگاه تهران تاکید کرد: سرمایه انسانی از طریق بازار کار وارد صحنه تولید شده و به ارتقای ارزش افزوده در بخش تولید منجر میشود.
وی با بیان اینکه تعیین اهداف اقتصادی در شعارهای سالهای اخیر از اهمیت آن برای کشور حکایت میکند، اضافه کرد: به نظر میرسد مهمترین رکن تحقق شعارهای یاد شده، تغییر مدلهای ذهنی حاکم بر حوزه فعالیتهای اقتصادی است و بها دادن به ارزش فعالیت سرمایه گذاران علاقمند در بخش خصوصی و تلاشگران عرصه تولید باید در زمره این تغییر نگاه قرار گیرد.
به گفته رضوی، توسعه کارآفرینی مبتنی بر فناوری که در افزایش کمی و ارتقای کیفی فعالیت شرکتهای دانش بنیان بروز میکند، موضوعی است که در برنامه پنجم توسعه با تاسیس 20 هزار شرکت دانش بنیان هدف گذاری شده است.
وی با بیان اینکه حلقه اخیر ارتباط توسعه علم و فناوری و توسعه عمومی کشور از طریق تولید کالا و خدمات دانش بنیان و خلق ثروت است، یادآور شد: شورای علمی این جشنواره، توجه قانون گذاران، برنامه ریزان و مجریان را در کلیه سطوح به اهمیت این موضوع جلب میکند.
رییس مرکز کار آفرینی دانشگاه تهران در ادامه قرائت این بیانیه اظهار داشت: در تأمین منابع مالی لازم برای تجاری سازی فناوری شرکتهای دانش بنیان و نیز سرمایه گذاری در صنایع مبتنی بر فناوری، خلأ زیادی وجود دارد.
وی افزود: لازم است ضمن سرعت بخشیدن به فرآیند اجرایی شدن قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی، تغییرات لازم در بانکها به ویژه در تأمین مالی فعالیتها با وثایق سهل ایجاد شود و توسعه فرآیندهای ارزیابی تکنولوژی و ورود بیمه های سرمایه گذاری میتواند گامی مهم در این مورد تلقی شود.
وی تصریح کرد: سازمانهای حمایت کننده از توسعه فن آفرینی در کشور، همچون پارکهای علم و فناوری باید توانایی لازم را در حمایت جدی و ارایه خدمات و تمهیدات مناسب قانونی، معنوی و مادی از شرکتهای دانش بنیان داشته باشند.
رضوی گفت: این سازمانها باید توسعه فعالیتهای شرکتهای خصوصی دانش محور را وجهه همت خود قرار دهند و ابزارهای مربوطه را در اختیار داشته باشند.
وی اضافه کرد: شورای علمی جشنواره اعتقاد دارد برای استفاده از موقعیت استثنایی فعلی و شرایط تحریم، باید ساز و کارهای تدوین شده برای حمایت از بخش خصوصی و محدودیت واردات به ویژه در نهادها و سازمانهای وابسته به دولت با اولویت دادن به تأمین کالاها و خدمات مورد نیاز از منابع داخلی جدیتر اجرا شده و موجبات توسعه بازار تولیدکنندگان داخلی بیش از پیش فراهم آید.
نظر شما