به گزارش خبرنگار مهر، نگین خدادادی امروز یکشنبه در حاشیه آیین اختتامیه نمایشگاه سفال در گفتگو با خبرنگاران افزود: سفال تبریز با توجه به کیفیت خاک سفید مورد استفاده در آن، می تواند با ساختار شکنی هنری هنرمندان، همگام با هنر روز دنیا به مردم ارائه شود.
وی نوآوری را در تعارض با حفظ طرح های سنتی سفال ندانست و گفت: خوشبختانه با تلاش دست اندرکاران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، سفال به عنوان هنری که در مسیر فراموشی قرار داشت، مجددا احیا شد.
خدادادی با تاکید بر اینکه در سفال باید همگام با دنیا پیش رفت، تصریح کرد: چیزی که سفالگری به آن نیاز دارد این است که با نگاهی مدرن و بدون اینکه به ذات اصلی این هنر آسیبی وارد شود، تکنولوژی روز برای تولید آثار مورد استفاده قرار گیرد.
عضو هیئت مدیره انجمن دوستداران سفال آذربایجان شرقی با تشریح ویژگی های سفال تبریز گفت: لعاب فیروزه ای سفال تبریز و آذربایجان شرقی، با توجه به دارا بودن ویژگی های منحصر به فردش قابلیت جذب بازار جهانی را داشته و به دلیل اینکه این لعاب قلیایی و سمی نیست تقاضای خوبی برای صادرات بگیرد.
خددادی با تاکید بر اینکه کارشناسان غربی هنر والا و جنس خوب را می شناسند، تصریح کرد: خاک و لعاب سفال تبریز شاخص بوده و بدنه سفید سفال قابلیت این را دارد که تمامی طرح ها روی آن اجرا شود که در کمتر خاک و سفالی می توان چنین قابلیتی را یافت.
وی در بخش دیگری از سخنانش توجه به بسته بندی را در ارائه آثار سفالی امری ضروری دانست و گفت: در این رشته هنری استفاده از بسته بندی های مناسب لازم است که نیاز به توجه و کیفی سازی بیشتری دارد.
خدادادی با اشاره به نقش بسته بندی در صادرات سفال گفت: یکی از عواملی که نقش موثری در صادرات سفال دارد بسته بندی است که در عین زیبایی باید از استحکام و کیفیت بالایی نیز برخوردار باشد.
این هنرمند سفالگر یادآور شد: هنرمندان نیازمند حمایت نهاد های دولتی برای عرضه این هنر بومی به بازار جهانی هستند و هرچند که طی سالهای اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته اما حمایت بیشتر، هنرمندان را هم توانمندتر می کند.
خدادای ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این راستا با اقداماتی نظیر برگزاری متعدد نمایشگاه های صنایع دستی در داخل استان ، کشور و خارج از کشور ، تاسیس انجمن دوستداران سفال، موزه زنده سفال و فضای مناسبی برای آموزش ، نمایش آثار و کسب تجربه از اساتید سفال فراهم کرده است.
وی همچنین هنر سفالگری را هنری ارزشمند و گسترده دانست و گفت: با توجه به اینکه کار با خاک سفید در تبریز و آذربایجان شرقی قدمت زیادی دارد، این هنر نیازمند معرفی و حمایت بیش از پیش دولت و عموم مردم است.
گفتنی است، نگین خدادادی عضو هیئت مدیره انجمن دوستداران سفال آذربایجان شرقی بوده و شش سال در این رشته هنری در دانشگاه تربیت معلم و هنرستان میرعماد و مرکز آموزش مراغه تدریس کرده است.
وی کار سفالگری رابه صورت تجربی و زیر نظر اساتیدی همچون عباس، احمد و روح الله قابچی فرا گرفته و سابقه فعالیت 15 ساله در این حوزه را دارد.
نظر شما