۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۲۲:۰۴

به همت رایزنی فرهنگی ایران ؛

جشن بزرگداشت روز مادر در مالزی / استقبال بانوان مالزیایی

جشن بزرگداشت روز مادر در مالزی / استقبال بانوان مالزیایی

کوالالامپور- دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق آسیا: برای نخستین بار به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، جشن میلاد حضرت فاطمه (س) و روز زن ایرانی با حضور و استقبال گسترده بانوان مالزیایی و ایرانی در کوالالامپور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، در این جشن که شامگاه شنبه 23 اردیبهشت ماه و با حضور جمعی از مسئولان و شخصیت های زن ایرانی و مالزیایی در مرکز همایش های گردشگری کوالالامپور (MATIC)برگزار شد، بیش از یکصد میهمان ویژه و نزدیک به 450 تن از بانوان ایرانی و مالزیایی حضور داشتند.

این مراسم که مخصوص بانوان بود با پخش سرود ملی مالزی و ایران آغاز شد و سپس "یاسمین یوسف" که مجری معروف شبکه های رادیو و تلویزیون مالزی است به مهمانان خوش آمد گفت و پس از ان نفیسه گنجی قاری ایرانی چندین آیه ازسوره مبارکه "نسا" که درباره "ضرورت احسان به والدین" بود را برای حاضرین قرائت کرد.

سپس خانم "بتول حائری" همسر سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی و بویژه مدیر بخش خانواده این رایزنی به دلیل برپایی این مراسم و نیز اسقبال از حضور میهمانان خارجی گفت: به برکت انقلاب اسلامی، زنان در ایران به پیشرفت های چشمگیری دست یافته اند.
 
وی افزود:رهبر انقلاب ایران امام خمینی معتقد بود که مردان از دامن زنان به معراج می روند و انقلاب اسلامی وجه زنان ایرانی را در اجتماع عوض کرد و باعث شد تا نه تنها مردان به آنها با دیده احترام نگاه کنند بلکه زمینه پیشرفت و آموزش برای آنها باز شود.

سخنران بعدی مسئول برگزاری مراسم روز زن ایرانی بود که با تشکر از 80 بانوی ایرانی و مالزیایی داوطلب که در برگزاری این جشن نقشی مهم ایفاء کردند ، گفت : پیامبر اسلام (ص) همیشه می گفت که فاطمه پاره تن من است و  من می گویم فاطمه الگوی زنان ایرانی و مسلمان است.
 

خانم زهرا مزرجی افزود: ما اینجا دور هم جمع شده ایم تا از عظمت مقام زن در اسلام و جایگاه فاطمه سخن بگوئیم. برنامه های شاد و متنوعی تدارک دیده شده که امیدوارم از آن لذت ببرید.

سخنران بعدی سخنگوی دائمی شاخه زنان حزب آمنو (حزب حاکم مالزی) بود که سخنانش را با ابراز خوشحالی از آشنایی با فرهنگ ایران آغاز کرد.

"تان سری نفیسه آدیب" در ادامه گفت : نمی دانم چه شد که از اینجا سر درآوردم! اما بسیار خوشحالم که بین شما هستم و می توانم زندگی روزمره ایرانی ها را از نزدیک ببینم. من دوست دارم با غذا و موسیقی ایران بیشتر آشنا بشوم. خوشحالم که به این مراسم دعوت شدم و این دعوت را با افتخار پذیرفتم.

وی سپس به ارائه آماری از وضعیت زنان در کشور مالزی پرداخت و گفت: زنان در مالزی بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و خوشبختانه از وضعیت خوبی از لحاظ رفاهی، آزادی، توسعه و سواد برخوردار هستند.
سپس خانم دکتر غروی استاد دانشگاه تربیت مدرس به دعوت مجری برنامه سخنرانی کردند که با  استقبال  مهمانان خارجی روبه رو شد.

خانم غروی سخنانش را با ارئه خلاصه ای از تاریخ انقلاب شروع کرد و گفت : به نظر من تحول زنان ایرانی به خصوص در حوزه آموزش مدیون انقلاب اسلامی است.
 

وی افزود: امروزه همه زنان ایرانی حتی در روستاهای کوچک از حق آموزش برخوردارند و به مدرسه می روند. بی سوادی در کشور ما به برکت انقلاب نابود شده است. به حمد الهی چتر آموزش به همت سازمان انقلاب اسلامی و کمیته امداد اما خمینی به همه روستاهای کوچک ایران کشیده شده است. زنان ستون خانواده هستند و تمام اعضا خانواده را از همسر گرفته تا برادر و خواهر تحت تاثیر قرار می دهد.

وی گفت: در سال 2007، بیش از پانصد هزار نفر از کارمندان دولت در زمینه آموزش را زنان تشکیل می دادند. همچنین در 2008 نیز بیش از 300 هزار تن از کارمندان دولت در ایران زن بوده اند که نسبت به سی سال پیش و قبل از انقلاب ایران یازده برابر شده است. ضمن آنکه در در سال 2009 نیز بیش از 40 درصد از پذیرته شدگان در کنکور کارشناسی زنان بوده اند. این آمار همچنی درمقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشابه است.
 
به گفته خانم دکتر غروی، زنان ما 73 درصد از خدمات پزشکی بهداشتی کشور را بر عهده دارند و بیشترین حضور را در دانشگاه های دولتی و آزاد دارند و این نقشی است که هم در جامعه پسندیده است و هم در اسلام به توانایی زن در مراقبت تاکید شده است. علاوه بر این زنان ما در رشته های فرهنگی، هنری، آموزشی و ... تخصص دارند. بسیاری از نابغه های مهم ایرانی که بعد ها در دنیا به شهرت جهانی می رسند زن هستند. حتی در زمینه مذهبی ما حافظان قرآن بی شماری از میان دخترانمان داریم که برخی ازآنها به داوران بین المللی مسابقات قرآنی تبدیل شدند. زنان ایرانی آینده روشنی را در افق خود می بینند و آمار های ما نوید رسیدن این آینده خوشایند را نوید می دهند.

بخش ویژه مراسم جشن روز زن ایرانی ، تقدیر از خانم الهه حشمتی مدیرمرکز توانبخشی Tasputra و بانوی کارآفرین و خیر بزرگ ایرانی در مالزی بود.
 
 بخش بعدی مراسم نمایش لباس ایرانی- اسلامی بود که مجموعه لباسهای اسلامی ایرانی تحت مدیریت خانم تقویان ،مدیر انستیتو طراحی پارچه و لباس دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفه ای به همت دانشجویان و نظارت اساتید این دانشگاه طراحی و در این مراسم ارائه گردید.

در پایان تمامی مهمانان مهمان سفره ایرانی بودند و با طعم انواع غذاهای ایرانی بیش از پیش آشنا شدند.
 
کد خبر 1601559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha