به گزارش خبرگزاری مهر، مهران کرمی در جلسه کمیسیون آموزش، پژوهش و استانداردسازی اتاق بازرگانی خرم آباد اظهار داشت: کاری که اتاق بازرگانی می تواند انجام دهد این است که ارتباط بین پژوهشگر و صنعتگران، کشاورزان و سایر فعالان اقتصادی مرتبط با مسئله مورد پژوهش را ایجاد کند تا با اجرای عملی پژوهش ها زمینه برای توسعه صنعتی استان مهیا شود.
وی همچنین با اشاره به عدم استقبال از اجرایی شدن پژوهشها گفت: تحقیقی موفق است که در آن نیاز و منفعت همه ذینفعان در نظر گرفته شود و در غیر این صورت محکوم به شکست است.
کرمی گفت: متأسفانه تعریف مسئله واقعی، عارضه یابی آن و عملیاتی کردن آن نکاتی است که در تحقیقات ما کمتر دیده می شود و در واقع ما نگاه پژوهشی درستی در استان نداریم.
سمیه قربانی پژوهشگر مرکز جهاد دانشگاهی لرستان و عضو کمیسیون نیز تهیه یک قالب و چارچوب برای طرحهای پیشنهادی را مفید دانست و گفت: با طراحی یک قالب مشخص می توان همه نکات مد نظر کمیسیون را در آن گنجاند و طرحهای ارسال شده را بهتر ارزیابی کرد.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل یک تیم داوری برای طرحهای پیشنهادی بر حسب موضوع طرح گفت: وجود یک ناظر و مشاور برای هر پروژه برای بررسی مرحله به مرحله آن ضروری است.
قربانی پیشنهاد داد که از سایر کمیسیونهای اتاق درخواست شود تا مشکلات و معضلات اصلی حوزه تخصصی خود را مشخص کرده و به کمیسیون آموزش، پژوهش و استانداردسازی ارائه دهند.
وی همچنین به سایر شیوه های حمایت از طرح های پژوهشی اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی می تواند علاوه بر حمایتهای مالی، کمکهای غیر مالی نیز به پژوهشگر بدهد.
وی افزود: این حمایت ها می تواند در قالب مشاوره توسط کمیسیونهای اتاق و یا استفاده از ارتباطات و جایگاه اتاق برای برقرای ارتباط بین تولید کنندگان، سازمانهای مربوطه و پژوهشگر باشد. سپیده کوشکی دبیر کمیسیون آموزش، پژوهش و استاندارد سازی اتاق بازرگانی خرم آباد نیز با اشاره به کم بودن پژوهشگر واقعی در جامعه گفت: متأسفانه پژوهش هایی هم که تا کنون صورت گرفته به دلایل مختلفی از قبیل عدم نیازسنجی درست، عدم توانایی پژوهشگر در ارائه آن و عدم توانایی پژوهشگر در ایجاد حس اعتماد در ذینفعان پروژه، موفق نبوده اند.
وی افزود: مشکلاتی در خصوص نگاه مدیران به امر پژوهش وجود دارد ولی تلاش ما در کمیسیون آموزش بر این است که با دید مثبت به این قضیه نگاه کرده و پژوهشهایی که در اتاق انجام می شود با سایر پژوهشهای ناموفقی که تا کنون انجام گرفته است متفاوت باشد.
کوشکی یادآور شد: متفاوت بودن پژوهشها را کمیسیون با انتخاب موضوعات قابل اجرا، یافتن موضوعاتی که دردی از دردهای بخش اقتصادی استان را حل کند و پرهیز از موضوعات تکراری تضمین می کند.
نظر شما