صادق فرهمندامین در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: این سرانه در حال رشد 60 دقیقه است اما همچنان با استاندارد جهانی و کشوری که حدود 79 دقیقه است، فاصله دارد.
وی با اشاره به تعاریف جدید از مطالعه و دامنه گسترده آن افزود: در ارزیابیهای جدید مطالعات اینترنتی، حوزه مجازی، مطالعه کتابهای قرآنی و ادعیه و حتی روزنامهها نیز مورد توجه قرار گرفته و جزو سرانه مطالعه محسوب میشود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به راهاندازی شبکه کتابخوانان حرفهای یادآور شد: این شبکه تا کنون با استقبال گسترده مواجه بوده و می تواند در رشد سرانه مطالعه تاثیرگذار باشد.
کتابخانه مرکزی اردبیل شبانه روزی شد
وی همچنین از راه اندازی اولین کتابخانه شبانه روزی در اردبیل خبر داد و تصریح کرد: کتابخانه مرکزی اردبیل به عنوان نخستین کتابخانه شبانه روزی استان با تجهیز امکانات و نیروی انسانی در طول شبانه روز به اهالی فرهنگ و کتاب خدمات ارائه خواهد داد.
فرهمندامین متذکر شد: امسال استفاده از کتابخانه های عمومی به صورت شبانه روزی در دستور کار قرار گرفته است و این طرح به آزمایشی در کتابخانه مرکزی اردبیل اجرا می شود و در صورت استقبال از کتابخانه های شبانه روزی، این طرح در سایر شهرستانها نیز قابل تعمیم خواهد بود.
به گفته وی البته استفاده از کتابخانه شبانه روزی مستلزم قوانین و مقررات مربوطه این طرح است که در کتابخانه های شبانه روزی برای استفاده کنندگان از شیفت شب ارائه می شود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان از آمادگی این نهاد برای انعقاد تفاهمنامه برای ایجاد کتابخانه مشارکتی خبر داد و افزود: این مهم در راستای سیاستهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای توسعه فضاهای کتابخانه ای و سهولت در دسترس قرار دادن کتاب با مشارکت ارگانها و نهادهای خصوصی و دولتی اجرا می شود.
سرانه فضای مطالعاتی اردبیل پنج متر کمتر از استاندارد کشوری است
وی با اشاره به فعالیت پنج پنج باب کتابخانه عمومی و 15 باب کتابخانه مشارکتی عمومی در استان عنوان کرد: استقبال گسترده اقشار مختلف مردم از این مکانهای فرهنگی موجب شده که در اکثر کتابخانه ها در دو شیفت کاری خدمات ارائه شود.
فرهمندامین با اشاره به تاکید نهادها و سازمانهای جهانی و بینالمللی را بر حفظ ساختار سنتی کتابخانه یادآور شد: فضای کتابخانهای باید به ازای هر 100 نفر هشت مترمربع باشد که در استان اردبیل این سرانه سه مترمربع است و همچنان پنج مترمربع با آن فاصله دارد.
وی به احداث هفت کتابخانه روستایی و چهار کتابخانه مرکزی در سطح استان در راستای افزایش این سرانه اشاره کرد و گفت: با احتساب این فضا و همچنین فضای 10 هزار مترمربعی کتابخانه مرکزی اردبیل امیدواریم تا دو سال آینده فضای کتابخانههای استان به پنج مترمربع برسد.
نظر شما