به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره بینالمللی رادیو و چهارمین اجلاس جهانی صدا شب گذشته با حضور محمدحسین صوفی معاون صدای سازمان صداوسیما و جمعی از مدیران و برنامهسازان رادیو در تالار جامجم مجتمع آموزشی، فرهنگی و رفاهی زیباکنار برگزار شد.
این مراسم که با حضور مهمانان داخلی و خارجی همراه بود، به صورت زنده از شبکه باران استان گیلان پخش میشد.
اولین سخنران بهروز رضوینژاد دبیر جشنواره بود که در سخنانی گفت: جشنواره بینالمللی رادیو نامی آشنا برای اهالی رادیو است که همواره خاطرات شیرین و به یاد ماندنی برای شرکتکنندگان برجای گذاشته است. من نیز به نوبه خود مقدم مهمانان از کشورهای جهان و شهرهای ایران را گرامی میدارم.
وی افزود: دبیرخانه جشنواره با اندوخته ارزشمند از تجربیات گرانمایه دورههای پیشین جشنواره و با راهنمایی دکتر صوفی دوازدهمین جشنواره بینالمللی رادیو را با قالبی نو و با اهدافی بزرگ طراحی کرد و حالا این طرح به مرحله اجرا میرسد.
دبیر جشنواره رادیو با اشاره به تشکیل شوراهای مختلف در دبیرخانه اظهار کرد: اهداف و رویکردهای جشنواره با توجه به چشماندازهای مدنظر تبیین شد و همچنین تدوین آییننامه دو بخش روتین و رویش و بخش بینالملل با استاندارهای بینالمللی به انجام رسید. همچنین داوری شبکههای نمایش و معارف جداگانه صورت گرفت و مشاغل مختلف نیز بررسی شد.
رضوینژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه استقبال چشمگیری از بخش بینالملل صورت گرفت و رشد 16 درصدی در مقالات رسیده را نیز شاهد بودیم. همچنین رشد 11 درصدی در بخشهای دیگر نیز نمونه از این دستاورد و حاصل ماهها تلاش کمیتههای دهگانه زیرمجموعه دبیرخانه است.
تاکشی دکی: برای رادیو نگرانیم
در ادامه این مراسم تاکشی دکی نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه، نیز به روی سن آمد و گفت: از حضور در این اجلاس خرسندم و از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای در اختیار گذاشتن این فرصت تشکر میکنم.
وی ادامه داد: هفته گذشته در اجلاسی در توکیو بودم که 200 عضو در آن شرکت داشت و در آن از آینده رادیو ابراز نگرانی کردند. در دنیای جدید با محصولات تازه رادیو رقبای بسیاری دارد که ممکن است میزان محبوبیت آن را کم کند. با این حال امیدوارم تجربیاتی که در اثر تبادل نظر در این اجلاس و دیگر برنامهها صورت خواهد گرفت، رادیو نیز شکل و شمایلی مطابق عصر جدید به خود بگیرد.
کاری کارستان در رادیو انجام دهیم
محمدحسین صوفی معاون صدای سازمان صداوسیما گفت: 73 سال از عمر رادیو در ایران میگذرد. در این مدت زمان برنامه سازان بسیاری در رادیو تلاشهای وافری داشتهاند تا بتوانند با تولید و پخش برنامههای متفاوت و متنوع لحظات خاصی را برای مردم بسازند.
وی افزود: رادیو در زمانهای تلخ و شیرین ما و بزرگترهای ما اقدامات فراوانی انجام داده است که اگر نبود تلاشهای صادقانه و مخلصانه آنها قطعا ما امروز با افتخار از رادیو نام نمیبردیم. ما وظیفه داریم این میراث گرانقدر را با عظمت و شکوهی که تحویل گرفتهایم بازپس دهیم.
معاون صدا با بیان اینکه اکنون باید بزرگترها دیگران را راهنمایی کنند و کوچکترها زانوی تلمذ بزنند، تصریح کرد: باید کاری کارستان در رادیو بکنیم تا این صدای ماندگار جاودانتر از همیشه به حیات خود ادامه دهد. همانطور که خوشبختانه با عنایت خدا و تلاش شما سال 90 را به عنوان یکی از بهترین سالهای رادیو خوب پشت سر گذاشتیم.
وی ادامه داد: من به مناسبت دو حادثهای که امشب در حال رخ دادن است، بخشی از اقدامات سال 90 رادیو را به اطلاع شما میرسانم. ما جشنواره رادیو و اجلاس صدا را با هدف ایجاد رقابت بین همکاران، ایجاد همدلی و همراهی و دستیابی به ایدههای نو و خلاق و ایجاد زمینه برای ارزیابی و قضاوت آثار برگزار میکنیم و تصمیم داریم به این واسطه بهتر دیدن و بهتر شناختن را آموزش دهیم.
صوفی یادآور شد: ایجاد تجربیات و شناخت یکدیگر و زمینهسازی برای ارتقا و بهبود کیفیت یکی از دغدغههای ما است و ما به جذب مخاطب بیشتر و حفظ مخاطبان قبلی میاندیشیم. در حوزه اجلاس صدا نیز دسترسی به آخرین دستاوردهای بشری دانشمندان و متخصصان رسانه و ارتباطات و آشنایی با افکار و اندیشههای صاحبان فکر و اندیشه از اهداف ما به حساب میآید.
معاون صدا با بیان اینکه همه ظرفیتهای برنامهسازی با استفاده از تجربیات و دیدگاهها به کار گرفته شده، اظهار کرد: خوشبختانه با برنامههای متعددی که تولید میشوند آمار تولید ما به روزانه 460 ساعت برنامه توسط 20 شبکه رادیویی رسیده است.
وی افزود: علاوهبر این با وجود اینکه در گذشته رادیو کمتر مورد توجه رسانههای دیداری و مکتوب قرار میگرفت اما دوستان بیش از گذشته مورد توجه و اقبال رسانهها قرار گرفتهاند.
صوفی همسازی فرکانسهای رادیو جمهوری اسلامی ایران را یکی از رویدادهای مهم قلمداد و اظهار کرد: در گذشته با جابجایی از یک شهر شبکههای رادیویی دچار تغییر فرکانس میشدند اما اکنون 250 شهر در استانهای مختلف میتوانند با فرکانس یکسان برنامههای رادیو را دریافت کنند. همچنین برنامههای شاد ما نیز افزایش یافت.
معاون صدا از افتتاح شبکه رادیویی نمایش نام برد و گفت: هنرمندان عرصه نمایشی و بسیاری از مخاطبان از این اقدام بسیار خوشحال شدند و انتشار 20 عنوان کتاب در حوزه رسانه نیز و تولید و انتشار مجله رادیو از اقدامات دیگر ما است. همچنین میزان مخاطبان از 27 به 29 درصد، میزان رضایتمندی از 80 به 83 درصد و مخاطبان رادیو با تحصیلات عالی از 32 به 35 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در پایان با اشاره به شعار "ایدههای نو، تحول در محتوا" ابراز امیدواری کرد سال آینده افزایش درصد بیشتری در این مراتب شاهد باشیم.
حاشیه ها:
* بخش آغازین و پایانی مراسم افتتاحیه آتشبازی بود که بسیار مورد توجه واقع شد و این رسم همیشگی اکثر حاضران را به شوق آورد.
* اجرای موسیقی گیلکی یکی از بخشهای قابل توجه بود. جالب اینکه خواننده گروه موسیقی خطاب به مهمانان خارجی با لهجه گیلکی خوشامد گفت.
* تاکشی دکی در سخنرانی کوتاه خود از حضور در اجلاسی در جاکارتای اندونزی خبر داد اما مترجمی که پس از او به روی سن آمد، محل برگزاری اجلاس را توکیو معرفی کرد!
* نورپردازی تالار جامجم چندان مناسب به نظر نمیرسید و اهالی رسانه به سختی میتوانستند آنچه مینویسند را ببینند.
نظر شما