به گزارش خبرنگار مهر، محمد شریعتی صبح چهارشنبه در نخستین اجلاس معاونان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: پزشک خانواده یک ابزار در نظام سلامت است که در راستای پیشگیری از بیماریها و ارتقای سلامت مطرح میشود.
وی به تفاوتهای پزشکی مرسوم با پزشکی خانواه اشاره کرد و افزود: پزشکی مرسوم بیمارنگر است و به دنبال علتهای بیماری میگردند و اقدام تشخیصی انجام میدهد در صورتی که پزشکی خانواده سلامت نگر است و به جای دلایل بروز بیماری، بیماری از بعد کلی مینگرد و به ریشه یابی آن میپردازد.
مدیر کل امورشبکههای بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در پزشکی مرسوم بر سیتی اسکن و گرفتن MRI و ... متکی هستند و هر لحظه به یکی از این تجهیزات تشخیصی استناد میکنند در حالیکه در پزشکی خانواده، پزشکان قائلهمند به این محورها نیست.
وی ادامه داد: مسئولان بهداشت و درمان کشور فکر میکردند که تفکر پیدایش پزشک خانواده از یکصد سال پیش و یا به بیش از 700 سال در دنیا بر میگردد اما این در حالی است که با رسیدن به مطلبی از کتاب ابن سینا متوجه شدند که سبقه تاریخی آن طولانیتر است.
شریعتی تاکید کرد: در این قسمت از کتاب ابن سینا آمده که مریض باید که از میان اطبای موثق به یک تن اقتصادورزد زیرا کسی که نزد پزشکان متعدد بررد بسیار احتمال دارد که در معرض خطاهای یکی از آنها واقع شود.
مدیر کل امورشبکههای بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه عدهای از افراد حوزه سلامت از اجرایی کردن پزشک خانواده شاکی هستند که گروهی از آنها فرهیخته و توانمند هستند و اجرای این برنامه را برای کار خود مضر میدانند، افزود: در این بین عدهای دیگر به دلایل مختلفی با این طرح مخالف هستند.
وی گفت: مخالفت برخی از افراد با طرح پزشک خانواده به دلیل به خطر افتادن منافع مالی آنهاست که دلایل آنها موثق و قابل قبول نیست.
نظر شما