۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۳۲

بحران زیست محیطی/

هزاران قطعه ماهی در دریاچه گرمی تلف شدند/ آلودگی احتمالی منطقه

هزاران قطعه ماهی در دریاچه گرمی تلف شدند/ آلودگی احتمالی منطقه

اردبیل - خبرگزاری مهر: با تلف شدن صدها هزار قطعه بچه ماهی در دریاچه "گیلارلوی" شهرستان گرمی استان اردبیل به دلایل نامشخص، این دریاچه با بحران زیست محیطی مواجه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تلف شدن ماهیان این دریاچه از دو هفته گذشته آغاز شده ولی تا کنون هیچ اقدامی از سوی مسئولان ذیربط برای بررسی علل و پاکسازی این دریاچه صورت نگرفته است.

در سال جاری 100 هزار قطعه بچه ماهی در این دریاچه رهاسازی شده بود اما تمامی آنها از بین رفته و اطراف و خود دریاچه را پوششی از ماهیان تلف شده فرا گرفته است طوری که بوی نامناسب و وجود زباله و گل و لای به جای ماهی زنده صحنه ناخوشایندی را به منطقه بخشیده است.
 
معاون فنی دامپزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جریان تلف شدن ماهیان در این دریاچه دیرتر گزارش شده است، عنوان کرد: با این وجود به محض دریافت اولین گزارش به اتفاق مسئولان و کارشناسان از منطقه بازدید شد و اطلاعات دریافتی در دست بررسی است.
 
 
پرورش ماهی در گرمی غیر کارشناسی بود
 
بهلول تکلوی با بیان اینکه رهاسازی ماهی به این دریاچه کاملا غیر کارشناسانه بوده است، افزود: مسائل و مشکلات موجود در این منطقه آنچنان پیچیده است که حل همه آنها از عهده این سازمان خارج است.

وی با بیان اینکه دریاچه گیلارلو شرایط مناسب برای پرورش ماهی را ندارد، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان ذیربط و تولید کنندگان ماهی بدون توجه به اصول و شرایط پرورش ماهی و مشاوره گیری از ادارات از جمله دامپزکشی اقدام به رهاسازی ماهی به این سد کرده اند.

اصول آبزی پروری رعایت نشده است

معاون فنی دامپزشکی استان اردبیل تاکید کرد: تولید کنندگان ماهی بدون کود دهی و آماده سازی دریاچه از جمله لایروبی اقدام به پرورش ماهی کرده اند در حالی که این خارج از استانداردهای آبزی پروری است.

تکلوی اختلاف فاحش درجه دمای منطقه با درجه تعیین شده برای استخر پرورش ماهی را از عمده ترین مشکل موجود در تلف شدن این ماهیان دانست و یادآور شد: دمای این منطقه در فصول سرد کمتر از شش درجه سانتیگراد و در فصل گرما بیش از 25 درجه سانتیگراد است در حالیکه دمای استخر پرورش ماهی باید بین 16 تا 22 درجه سانتی گراد باشد.

عدم برداشت به موقع ماهیان تلفات داد

این مسئول با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهی به این دریاچه در سال 89 صورت گرفته است، عنوان کرد: طبق دستور عمل آبزی پروری این ماهیان باید در سال گذشته برداشت می شد، اما متاسفانه تولید کنندگان به خیال تکثیر ماهی در اثر زاد و ولد اقدام به برداشت آنها نکرده اند.

به گفته وی این عدم برداشت به موقع موضوع همخونی بین جنس مختلف ماهیان و کاهش سیستم ایمنی را سبب شده و در نتیجه با ساده ترین ویروس و باکتری تلف شدن ماهیان را امکان پذیر کرده است.

تکلوی با بیان اینکه هنوز منشاء خرید این ماهیان مشخص نشده است، افزود: تحقیقات و بررسیهای بیشتر در این زمینه ادامه دارد.

وی استفاده چند منظور از استخر پرورش ماهی در این منطقه را یکی دیگر از مشکلات و عوامل مرگ ماهیان دانست و عنوان کرد: چون این محل به عنوان منطقه توریستی و تفریحی نیز استفاده می شود زباله های زیادی اطراف آن را پر کرده و خود عامل به خظر انداختن جان هر موجود زنده ای است.
 
هشدار دامپزشکی به آلوده شدن منطقه گرمی

معاون دامپزشکی استان اردبیل نسبت به آلودگی این منطقه هشدار داد و تصریح کرد: متاسفانه با گذشت دو هفته هنوز ماهیان آلوده در دریاچه موجود است و اگر از طرف اداره بهداشت و سایر ارگانها اقدامی صورت نگیرد سبب ایجاد بیماریهای ناشناخته و سایر مشکلات غیر قابل حل می شود.
 
 
علل قطعی مرگ ماهیان بعد از یک هفته مشخص می شود

به گفته تکلوی دو بار از آب دریاچه و ماهیان تلف شده نمونه برداری و موارد در آزمایشگاههای استان و مرکز کشور در حال بررسی است و سعی می شود تا آخر هفته بعد نتیجه مشخص و اقدامات لازم از سوی دامپزشکی استان انجام گیرد.
 
شهرستان گرمی در 150 کیلومتری اردبیل قرار دارد و از جمله مناطقی است که در فصول بهار و تابستان گردشگران زیادی را به خود جلب می کند. دریاچه گیلارلوی گرمی هشت میلیون متر مکعب گنجایش  دارد و سه سال پیش احداث شد.
 
گفتنی است تماس خبرنگار مهر با مسئولان شیلات و بهداشت استان برای بررسی این موضوع تاکنون بی نتیجه مانده است .
کد خبر 1604046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha