به گزارش خبرنگارمهر، حسن بیادی در همایش شوراها و مدیریت محلی در افق چشم انداز گفت: سه دوره از استقرار شوراها در کشور و باور به نقش مردم در اداره امور و اعتقاد به توانمندی های بی بدیل مردم در سازندگی کشور می گذرد که همه اینها از اعتقادات حضرت امام (ره) و یاورانشان بوده است.
وی افزود: این موضوع آن قدر اهمیت داشته که تدوین کنندگان قانون اساسی به موضوع نقش مردم در برنامه ریزی برای خلق زیبایی های انسانی به عنوان یک رکن اساسی توجه کرده اند.
بیادی خاطرنشان کرد: تلاش های همگرایانه مردم از طریق مدیریت یکپارچه با سایر نهادهای کشور به صورت همسو برای حرکت های متعالی در جهت سازندگی کشور و با حفظ عزت و اقتدار نظام در همه ابعاد ادامه پیدا می کند.
وی با اشاره به اهمیت نخبگان و نمایندگان قانونی ملت در این زمینه گفت: اعتقاد به شوراها باید برای مجریان امور یک باور قلبی باشد تا محقق شود و همگان باید بدانند که شوراهای اسلامی فقط عامل توسعه نیستند بلکه محور توسعه هستند و توسعه کشور نیز مبتنی بر اخلاق و ایمان به خدا با وحدت و مدیریت یکپارچه امکان پذیر است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به جمله ای از شهید بهشتی که گفته است "حکومتی که حمایت مردم را نداشته باشد، همکاری آنان را نیز نخواهد داشت" گفت: شوراها و اینکه مردم در امور جاری خود نقش داشته باشند، ضامن بقای جامعه است و موجب داشتن دولتی کوچک اما مقتدر و چابک خواهد شد.
پیگیری تشکیل شوراهای محلی توسط شورای عالی استانها
سید محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز دراین همایش خواستار پیگیری مستمر شورای عالی استانها به منظور تشکیل شوراهای محلی در کشور شد.
وی افزود: وظیفه شهری فائق آمدن بر مسایل پیچیده و چند بعدی شهری با تاکید بر نگرشهای نوین و توسعه مسایل اجتماعی و فرهنگی است. در این رهگذر وظایفی چون ارتقا شرایط کار و زندگی شهروندان، توسعه پایدار و حفاظت از فضای کالبدی شهر بر عهده مدیریت شهری قرارمیگیرد.
وی گفت: سازمان ملل نیز در رویکردی جدید وظایف مدیریت شهری را توسعه و مباحثی نظیر زمینه سازی افزایش مشارکت مردم، شفافیت مالی و جریان آزاد اطلاعات را به آن اضافه کرده است.
ایازی ادامه داد: شهرها مکانها بی ثمری برای تجمع سرمایهگذاری های اقتصادی و افزایش جمعیت نیستند و باید به مراکز رشد و پویایی اقتصادی و اجتماعی در چهارچوب ملی تبدیل و آفرینشگر فرصتهای ارزنده برای توسعه رفاه جمعی باشند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: مدیریت شهری می بایست نقاط ضعف و قوت را به خوبی درک کند و در فضای رقابتی با اتخاذ سیاستها و تدابیر نسبت به تحقق اهداف چشم انداز شهر اقدام کند.
وی افزود: ایجاد حکمرانی خوب شهری در گرو استفاده از اختیارات قانونی، آشنایی شهروندان با حقوق خود همچنین برنامه ریزی های استراتژیک است. اجماع محوری، جامعیت، کارایی، مسوولیت پذیری و حاکمیت قانون از مهمترین مولفههای حکمرانی خوب شهری به شمار می آید.
ایازی با اشاره به اجرای طرح مدیریت محله گفت: اجرای مدیریت محله رهیافتی برای حکمرانی خوب شهری است و با رعایت اصولی چون قانونمندی، مشارکت شهروندان و پایبندی به سنت ها اجرا می شود.
عسگری آزاد: اداره بخش های مختلف در ابتدا باید بر عهده خود مردم باشد
عسگری آزاد رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران نیز با بیان اینکه امید است بتوانیم اراده مردم را در سطوح مختلف بیش از وضع فعلی بر اداره خود حاکم کنیم، ابراز امیدواری کرد تا شوراها بتوانند بستر لازم را برای آنکه به وظایف قانونی خود عمل کنند، داشته باشند.
وی ادامه داد: نگاه های بلند و ارزشمندی که از طرف حضرت امام(ره) برای تشکیل شوراها ها و اداره شهر و روستا توسط مردم بیان شده و همچنین توجه ویژه مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع بیانگر اهمیت شوراها و توجه به مدیریت محلی و اراده و نقش مردم در امور شهرها و محله ها است.
وی افزود: در اصل هفتم و یکصدم قانون اساسی نگاه عمیقی نسبت به این موضوع شده و وظایف شوراها در ابعاد مختلف و نظایر آن بسیار گسترده بوده است و همه مقامات کشور و مقامات اجرایی را متوجه آن کرده است .
عسگری آزاد خاطر نشان کرد: همچنین براساس مبنای نظری و علمی، همه دانشمندان تاکید دارند که اداره بخش های مختلف در ابتدا باید بر عهده خود مردم باشد و توسط موسسات غیر دولتی مدیریت های محلی و حکومت های محلی صورت گیرد و کاری که توسط آنها قابل انجام نیست به وسیله حکومت های مرکزی انجام شود.
وی تصریح کرد: در سایر کشورهای نیز به این موضوع توجه شده و وظایف شهرداری ها در این مورد بسیار گسترده دیده شده است و اگر ما خود را با آنها مقایسه کنیم اموری که امروز به شهرداری واگذار شده است ، تنها 30 درصد چیزی است که در سایر کشورها به عهده شهرداری است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی شاهد کم لطفی هایی به این بخش هستیم و مصوبات شوراها توسط فرمانداری ها رد شده و شوراها را فقط موظف به اداره شهرها می دانند و الزام سایر نهادها به اطاعت از قوانین شوراها کمرنگ است و به حدود اختیارات شوراها نگاه محدود کننده ای وجود دارد.
رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران افزود: این نشست با مشارکت جدی شورای اسلامی شهر، شورای عالی استان ها، دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری و همچنین معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برگزار شده است و امیدواریم آغاز خوبی باشد تا با همکاری مجلس بتوانیم اراده مردم را در سطوح مختلف بیش از وضع فعلی بر اداره خود حاکم کنیم، تا شوراها بتوانند بستر لازم را برای آنکه به وظایف قانونی خود عمل کنند، داشته باشند.
کار پژوهشی شوراها با 30 سال تأخیر آغاز شد
احمد مسجدجامعی ،عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که متأسفانه شوراها در حاشیه سیاستهای اجرایی، قضایی و قانونگذاری قرار دارند گفت: کار پژوهشی شوراها با 30 سال تأخیر آغاز شد و نمیتوان قسمتی از نظام را به عنوان یک رکن نظام تعریف کرد ولی برای آن کارنامهای نداشت.
وی ادامه داد: طرح تفصیلی شهر تهران با انجام مطالعات بسیاربه سرانجام رسید و تهران پس از 30 سال دارای طرح تفصیلی شد اما زمانی که در حوزه دستگاههای اجرایی قرار گرفت تغییراتی در آن لحاظ شد و هیچ هماهنگی با بدنه کارشناسی 10 ساله تهیه کنندگان طرح نداشت.
مسجدجامعی با اشاره به اظهارات شهید بهشتی مبنی بر اینکه هنگام برگزاری نخستین مذاکرات قانون اساسی تفاوت نظام استبدادی و نظام مردم پایه در شکلگیری شوراها در سطوح مختلف است، گفت: یکی از مهمترین کارکردهای نظام مردمسالار تقسیم قدرت در ساختار قوا است.
همایش یک روزه شوراها و مدیریت محلی در افق چشم انداز به همت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری و با همکاری شورای عالی استان ها، دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در سالن ایوان شمس برگزار شد.
نظر شما