۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۱۳

درجریان سفر محرابیان به تبریز/

تبریزی ها متروسوار می‌شوند/ فرآوری مس سونگون در استان

تبریزی ها متروسوار می‌شوند/ فرآوری مس سونگون در استان

تبریز - خبرگزاری مهر: دستیار ویژه رئیس جمهور در سفر به آذربایجان شرقی گفت: تمام تلاش خود را می‌کنیم تا طرح قطارشهری تبریز تا پایان سال جاری به ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر پیوسته و به شهروندان تبریز خدمات ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر محرابیان شامگاه چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح قطارشهری و ایستگاه‌های مترو در تبریز، گفت: خوشبختانه طرح قطارشهری تبریز پیشرفت قابل قبولی دارد و امیدواریم متروی تبریز طی دو مرحله در سال جاری تا ایستگاه میدان ساعت راه اندازی شود.

وی همچنین شهرداری تبریز را مکلف کرد محدوده ایستگاه 10 (واقع در میدان شهید بهشتی) را برای اجرای عملیات عمرانی فنس‌کشی کرده و اقدامات لازم برای تملک اراضی محدوده ایستگاه 11 (واقع در میدان ساعت) را انجام دهد.
 
در این بازدید که استاندار آذربایجان شرقی نیز حضور داشت مدیرعامل سازمان قطارشهری تبریز توضیحاتی در خصوص مشخصات فنی طرح و روند عملیات اجرایی آن ارائه کرد.
 
به گفته انصاری، طرح قطار شهری تبریز شامل 4 خط به طول 64.6 کیلومتر و 62 ایستگاه است.
 
هم‌اکنون حدود 8 کیلومتر از خط یک این طرح به صورت تونل عمیق طراحی شده و با دو دستگاه حفاری TBM در عمق حدود 16 تا 25 متری در حال حفاری است.
 
پیش از این استاندار آذربایجان شرقی از ورود واگن‌های مترو به تبریز تا بهمن ماه سال جاری خبر داده بود.
 
ذخایر مس سونگون در استان فرآوری می‌شود

استاندار آذربایجان شرقی از راه‌اندازی کارخانه تولید مونیبدن در مجتمع مس سونگون تا پایان نیمه اول سال جاری و کارخانه تولید کنسانتره مس تا پایان سال جاری خبر داد.
 
احمد علیرضابیگی نیز در حاشیه بازدید دستیار ویژه رئیس جمهور از طرح‌های توسعه معدن مس سونگون، افزود: تلاش می کنیم تا پایان فعالیت دولت دهم بخشی از فرآوری مس در خود این مجتمع اجرایی و با راه‌اندازی خط تولید کاتد و شمش مس در منطقه، تمام ارزش افزوده این صنعت در خود استان حاصل شود.
 
وی با بیان اینکه معدن مس سونگون یکی از ذخایر بزرگ مس کشور و فرصتی باارزش برای توسعه آذربایجان شرقی است، گفت: اکتشافات انجام یافته نشان می‌دهد که ذخیره این معدن بسیار بیشتر از تخمین‌هاست و تا 30 سال آینده امکان بهره‌برداری میلیون‌ها تن محصول از این معدن متصور است.
 
علیرضابیگی با اشاره به تصویب پروژه‌های ذوب و پالایش در سفرهای استانی هیأت دولت خاطرنشان کرد: با وجود برخی محدودیت‌ها به خاطر تحریم‌های بین‌المللی، اقدامات انجام یافته امکان بهره‌برداری از میلیون‌ها تن مس را میسر کرده و به جهت جایگاه مس در صنعت جهانی، ارزش افزوده قابل توجهی از این صنعت قابل استحصال است.
 
وی با اشاره به اجرای طرح‌های توسعه صنعت مس در استان گفت: تلاش بر این است با افزایش تولید کنسانتره مس و افزایش عیار آن، صنایع پایین دستی مس در این منطقه تشکیل یافته و فرصت‌های شغلی بسیاری به این واسطه ایجاد شود.
 
مدیرعامل مجتمع مس سونگون هم ذخیره این معدن را 720 میلیون تن با عیار 0.65 درصد اعلام کرد و افزود: این معدن در دو فاز با برداشت سالانه 7 میلیون تن برای هر فاز طراحی شده و پیش‌بینی شده است هر روز هزار تن کنسانتره 30 درصد مس تولید شود.
 
شریفی با بیان این که هم‌اکنون یک فاز این طرح در حال فعالیت است افزود: در کنار این طرح، کارخانه‌های ذوب برای تبدیل کنسانتره مس به آند و پالایشگاه برای تبدیل به کاتد در حال اجراست که تا دو سال آینده به بهره برداری می‌رسد و می‌تواند صنایع پایین دستی منطقه را پشتیبانی کند.
 
دستیار ویژه رئیس جمهور که روز سه‌شنبه به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در بازدیدی دو ساعته از مجتمع مس سونگون ضمن آشنایی با ذخایر معدن مس، در جریان روند عملیات اجرایی طرح توسعه و کارخانه‌های ذوب و فراوری این مجتمع نیز قرار گرفت.
کد خبر 1604543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha