به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز گرشاسبی در هشتمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران در دانشگاه لرستان اظهار داشت: بر اساس آخرین گزارشی که به کنوانسیون مقابله با بیابان زدایی ارائه داده ایم، 118 میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض تبدیل شدن به بیابان قرار دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 32 میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد، افزود: کمیته ملی مقابله با بیابان زدایی با حضور 10 وزیر، پنج رئیس سازمان، سازمان های مردم نهاد و اساتید دانشگاه زیر نظر ریاست جمهوری راه اندازی شده است.
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه در عمل باید قانونگذاری در حوزه آبخیزداری مورد توجه قرار گیرد، گفت: در بحث گرد و غبار سال گذشته، دولت 1000 میلیارد از درآمد نفتی را به کنترل گرد و غبار اختصاص داد.
وی ادامه داد: همچنین 900 میلیارد تومان از این اعتبار برای کنترل آبهای مرزی غرب کشور اختصاص پیدا کرد که متاسفانه محقق نشد.
گرشاسبی با اشاره اینکه این همه شعار آبخیزداری می دهیم اما راهکار اجرایی نداریم، ادامه داد: در حوزه آبخیز نیازمند یک سند راهبردی هستیم و باید از تئوری ها خارج شویم.
وی یادآور شد: در 25 میلیون هکتار از حوزه های آبخیز کشور عملیات آبخیزداری انجام شده و حدود هفت میلیون هکتار هم بیابان زدایی کرده ایم و با این حال، همیشه به دنبال این بوده ایم که به صورت دولتی آبخیزداری کنیم و به نوعی از واگذاری کار به مردم و بهره برداران غفلت کرده ایم.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: در قسمت هایی از حوزه های آبخیز در کشور، پیشرفت کرده ایم که باید آنها را تقویت کنیم.
بنابر این گزارش 440 مقاله به دبیرخانه هشتمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری در دانشگاه لرستان ارسال شد که در نهایت با نظر داوران این همایش، 61 مقاله در قالب سخنرانی و 240 مقاله در قالب سخنرانی و پوستر طی امروز و فردا ارائه می شوند.
نظر شما