به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا تشیعی چهارشنبه شب در گردهمایی مدیران کنترل کیفیت آب شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی یک میلیون نفر در دنیا به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و سالانه دو میلیون نفر در دنیا به دلیل مصرف آب آشامیدنی آلوده جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی در توسعه هزاره سوم کنترل کیفیت آب از جمله ریشه کن کردن فقر و کاهش مرگ و میر کودکان، تضمین پایداری محیط زیست و ایجاد اصلاحات چشمگیر در زندگی زاغه نشینان است.
تشیعی در ادامه از 700 آزمایشگاه کنترل کیفیت آب آشامیدنی شهری و روستایی در کشور خبر داد و اظهار داشت: به منظور بهبود زیرساختهای کنترل کیفیت شهری 381 واحد آزمایشگاه تاسیس شده که از این تعداد 23 واحد برای تجزیه و تحلیل و اندازه گیری ریز آلایندهها و 319 واحد آزمایشگاه روستایی تاسیس شده است که از این تعداد هشت واحد برای تجزیه و تحلیل و اندازهگیری ریزآلایندهها است.
معاون نظارت بر بهره برداری آبفای کشور با بیان اینکه در هفت سال گذشته بیش از 70 درصد آزمایشگاهها افزایش یافته است، گفت: محدودیت فقدان عوامل میکروبی در مناطق شهری و روستایی با 99.99 درصد نشانگر عملکرد مطلوب این حوزه است.
تشیعی با بیان اینکه کشور ما دارای وضعیت جغرافیایی خشک و نیمه خشک بوده و تنها از یک سوم آب مورد نیاز برخوردار است، ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از آب آشامیدنی در بخش کشاورزی مصرف میشود همکاری بخش کشاورزی در مدیریت کردن سموم و کاهش آن و نیز همکاری سایر سازمانها به منظور ارتقای سیستم پایش آب در دسترسی عموم به شبکه آب آشامیدنی موثر است.
نظر شما