کارگردان فیلم مختار نامه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بارها از من سوال شده که شما چرا همیشه در رابطه با تاریخ اسلام کار می کنید اظهار داشت: به اعتقاد من تاریخ اسلام در کشوری مثل ایران با تاریخ ملی گره خورده و تاریخی است پر ماجرا و حادثه که 1500 سال عمر دارد و آنوقت چطور می شود این تاریخ را از تاریخ ایران تفکیک کرد.
بخش عظیمی از تاریخ ایران در تاریخ اسلام دخیل است
وی ضمن تاکید بر اینکه، فرهنگ 1500 ساله اسلام ریشه دار است، تصریح کرد: نمونه بارز آن را می توان به برکت عاشورا و تاسوعا در فرهنگ غنی ایرانی مشاهده کرد و به اعتقاد من این خط کشی ها غلط است.
میرباقری اضافه کرد: کارهایی که من در رابطه با تاریخ اسلام انجام داده ام منهای فیلم امام علی(ع) که جایگاه ویژه ای در کشور ما دارد در ساخت بقیه فیلم ها مثل مختار بخش عظیمی از تاریخ ایران در آن دخیل است.
کارگردان فیلم معصومیت از دسته رفته تصریح کرد: نمونه دیگر آن فرهنگ سیاووش خوانی است که فرهنگ استواری در ایران است زیرا در جایی این اسوه ها تغییر شکل داده و منطبق با نیازهای امروز، تبدیل می شود به واقعه عاشورا؛ حماسه ای که کاملا عینی بود.
کار کردن در رابطه با فرهنگ اسلامی هیچ گونه منافاتی با فرهنگ ایرانی ندارد
میرباقری تصریح کرد: ما در کشوری زندگی می کنیم که اعتقاداتمان گذشته از فرهنگ اساطیری بخشی به واقعیت نزدیک تر و قابل فهم تر است و به خاطر این است که من دررابطه با فرهنگ اسلام کار می کنم و معتقدم هیچ گونه منافاتی نیز با فرهنگ ایرانی ندارد.
وی تصریح کرد: انتخاب من قبل از فیلم مختار نامه سلمان فارسی بود و فکر می کردم زندگی و شخصیت سلمان فارسی خیلی ضرورت دارد به خصوص اینکه جوهره وجودی این شخصت لبریز از واقعیت است طوری که به دنبال حقیقت گشت تا با تحمل سختی های زیادی به عشق علی (ع) رسید.
شخصیت سلمان فارسی 20 سال ذهن من را درگیر کرده بود
کارگردان فیلم امام علی(ع) اظهار داشت: اگر مبالغه نکنم شاید20 سال این شخصیت ذهن من را درگیر خودش کرده بود و خیلی انرژی از من گرفت.
وی گفت: سلمان یک شخصیت ایرانی است که از دل تمدن ایران بر می خیزد و به خاطر شرایط حاکم بر زمان خود به طرف اروپا رفته و در آنجا در آئین مسیحیت به مقام اسقف که بزرگترین و بالاترین مقام دین مسیح است می رسد.
میرباقری همچنین تصریح کرد: ولی به عشق آنچه حقیقت اصلی و الهی در جای دیگری است به اسلام باز می گردد و سرنوشت عجیب و غریبی در این آیین پیدا می کند تا جایی که پیامبر می گوید سلمان از خانواده و اهل بیت من است.
میرباقری افزود: این در صورتی که ملت های دیگری نیز پیرامون پیامبر بوده اند ولی درباره آنها چیزی نگفته است و آن نشان دهنده اقتدار فرهنگی است که سلمان با خود آورد و حتی در روایتی داریم که پیامبر(ص) فرمودند سلمان فارسی از اصحاب کبار ما هستند که علم اول و آخر را می دانند.
در غرب با تئاتر، فلسفه و عرفان می گویند
کارگردان مطرح سیمنای ایران در بخش دیگری با اشاره به جایگاه تاثیر گذاری تئاتر در جامعه گفت: خارج از مرزهای ما تئاتر به دلیل سبقه طولانیش جایگاه عجیبی دارد تا جایی که غرب با این هنر فلسفه، عرفان و تفکر می سازد.
وی افزود: این معنا نیز در اسلام بوده ولی نه به شکل تئاتر و هنرهای نمایشی زیرا اغلب حکما و بزرگان و فیلسوفان ما آثارشان را به نظم و نثر نوشته اند یا در غالب داستان سرایی هایی که به شکل نمایشی اجرا می شد بیان می کردند.
این استاد تئاتر اظهار داشت: بزرگان و فیلسوفان ما به دنبال فضایی بودند تا بتوانند اندیشه خود را به صورتی جذاب به بیننده عرضه کنند ولی در فکر نوشتن دیالوگ، ساختن شخصیت و یا ایجاد گفتگو نبودند.
میرباقری خاطرنشان کرد: تئاتر امکانات محدوتری می خواهد ولی نباید هنرمندان این رشته از متون اسلامی غافل بشوند بلکه باید کمر همت را بسته و عزمشان را در این زمینه جزم کنند.
مردم ایران هنرشناس هستند
کارگردان مطرح سینما در پاسخ خبرنگار مهر در رابطه با کارگردان های بی تجربه به سینما و ساخت فیلم های بی محتوا گفت: من از این بابت احساس خطر نمی کنم زیرا مردم ما هنر شناس هستند و فرق کار هنرمندانه با بی محتوا را تشخیص می دهند.
وی در پایان تصریح کرد: ما بدون واسطه با مردم در ارتباط هستیم و کارگردان هایی که بدون تجربه و سواد کافی در این زمینه کار می کنند کم کم با قضاوت خود مردم از صحنه خارج می شوند.
نظر شما