۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۵۴

روز جهانی موزه و میراث فرهنگی/

فرهنگ موزه رفتن باید از سنین کودکی آموزش داده شود

فرهنگ موزه رفتن باید از سنین کودکی آموزش داده شود

قم - خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی قم با اشاره به اینکه توجه به تاریخ گذشته و آثار گذشتگان هویت یک ملت را نشان می‌دهد، بیان داشت: فرهنگ موزه رفتن باید از سنین کودکی آموزش داده شود.

عمار کاووسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه موزه یک فضای آموزشی است، اظهار داشت: فرهنگ موزه رفتن باید از سنین کودکی آموزش داده شود.

وی با تاکید بر اینکه توجه به تاریخ گذشته و آثار گذشتگان هویت یک ملت را نشان می‌دهد، یادآور شد: این فرهنگ سازی باید در مدارس و سطوح مختلف آموزشی تعلیم داده شود و در دروس مدارس راهنمایی و دبیرستان و حتی دوره ابتدایی به آن توجه شود.

معاون میراث فرهنگی قم با بیان اینکه یک جنبه کار به نهادهای آموزشی برمی گردد، گفت: باید این باور در مردم ایجاد شود که پیشرفت‌های امروز بشر حاصل تجربه طولانی انسان‌ها در طول زمان بوده است و این روند را به خوبی می‌توان در موزه‌ها مشاهده کرد.

وی در ادامه بیان داشت: جنبه دیگر کار به ارگان‌های دیگر مثل میراث فرهنگی، شهرداری، صدا و سیما و رسانه‌های جمعی برمی گرددد.

ساعات بازدید از موزه‌ها منحصر به ساعات اداری نباشد

کاووسی در پاسخ به این سئوال که چرا تعداد بازدیدکنندگان از موزه‌ها در کشور ما مانند بسیاری از موزه‌ها در دیگر کشور‌ها نیست، یادآور شد: این امر دلایل متعددی دارد که شاید یکی از آن‌ها ساعات بازدید از موزه باشد.

وی ادامه داد: برای مثال در مورد تنها موزه میراث فرهنگی استان قم بازه زمانی بازدید منحصر به ساعات اداری است، اگر چه با هماهنگی قبلی این امکان در نوبت عصر برای مدارس و نهادهای دیگر، فراهم است اما این کافی نیست.

کمبود نیروی متخصص و موزه دار از دلایل میزان کم بازدید از موزه ها

معاون میراث فرهنگی قم گفت: موضوع دیگر کمبود نیروی متخصص و موزه دار است و جذب نیروهای کار‌شناس نیازمند اعتبارات سازمانی است که باید برای آن ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته شود.

برپایی نمایشگاههای دوره‌ای راهی برای افزایش اقبال‌ها در بازدید از موزه

وی انجام کارهای نو و برنامه‌های جنبی را نیز در افزایش اقبال عمومی مردم در بازدید از موزه‌ها موثر دانست و افزود: برگزاری نمایشگاه‌های دوره‌ای در کنار موزه‌ها از جمله به نمایش درآوردن آثار استان‌های همجوار می‌تواند یکی از این برنامه‌ها باشد.

تاکید بر نقش تبلیغات

کاووسی یادآور شد: البته ضعف اطلاع رسانی نیز مسئله دیگری است که در خصوص افزایش تبلیغات نیز در بازدید از موزه‌ها می‌تواند نقش مهمی را داشته باشد.

ساخت سه موزه در برنامه میراث فرهنگی قم

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سئوال که چرا تعداد موزه‌های میراث فرهنگی قم تنها به یک موزه خانه یزدان پناه محدود شده است، گفت: علاوه بر موزه خانه یزدان پناه چندین موزه دیگر در قم در حال ساخت است که یکی از آن‌ها موزه تاریخ مرجعیت واقع در رو به روی بیت قدیمی امام خمینی (ره) است.

معاون میراث فرهنگی قم با اشاره به اینکه این موزه به تاریخچه زندگی، تصاویر، آثار و... مراجع می‌پردازد و هم اکنون در مرحله تجهیز است، یادآور شد: موزه انقلاب در کنار بیت امام خمینی (ره) نیز از دیگر برنامه‌های اداره میراث فرهنگی است که سیر تحولی و تاریخچه انقلاب اسلامی را به نمایش می‌گذارد.

وی افزود: هم اکنون احداث موزه انقلاب در مرحله برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار است تا به زودی عملیات اجرایی ساخت آن آغاز شود.

کاووسی ادامه داد: علاوه بر اینکه محوطه باستانی تپه قلی درویش نیز قابلیت تبدیل شدن به سایت موزه را دارد که بخشی از آن مسقف و مسیر بازدید نیز ساخته شده است.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی این سایت موزه در مرحله استعلام است، یادآور شد: امیدواریم با نصب تابلوهای راهنما و اتمام مسقف کردن قسمت‌هایی از آن، امسال شاهد افتتاح فاز اول این سایت موزه باشیم.
 

کد خبر 1605115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha