۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۱۰

اختصاصی مهر/

تولید آرد با طعم اضطراب/ تهدید آینده کارخانه صنایع آرد ورامین

تولید آرد با طعم اضطراب/ تهدید آینده کارخانه صنایع آرد ورامین

ورامین - خبرگزاری مهر: "حمایت از کار و سرمایه ایرانی" در شهرستان ورامین معنایی دیگر یافته و آینده کارخانه صنایع آرد ورامین با 28 سال سابقه و کسب عنوان تولید کننده نمونه استان تهران و کشور در سال های اخیر، تهدید بزرگی را پیش روی خود می‌بیند و تولید آرد را با طعم اضطراب تجربه می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، کارخانه صنایع آرد ورامین که سهامی خاص است، در سال 1363 تأسیس شد که در آن زمان، جزو محدوده شهری نبود و در تملک بخشداری ورامین بود و بعد از مدتی در محدوده شهری و زیر نظر شهرداری ورامین قرار گرفت.

تولید 162 هزار تن آرد و 38 هزار تن سبوس در سال

پروانه بهره برداری صنایع آرد ورامین که در حاشیه مدیران ولیعصر(عج) - ورودی شهر ورامین - قرار دارد، 200 هزار تن گندم در سال است که 162 هزار تن آرد در سال تولید کرده و حدود 38 هزار تن سبوس گندم نیز تولید می کند.

33 هزار مترمربع زمین و 15 هزار مترمربع بنای این کارخانه شامل انبار گندم، دپو، تولید آرد، بسته بندی و ... با ظرفیت ذخیره سازی همزمان 30 هزار تن گندم، فرصتی بی نظیر از لحاظ تولید و اشتغال در شهرستان کمتر برخوردار ورامین محسوب می شود.

اشتغال مستقیم حدود 100 کارگر و اشتغال غیرمستقیم بیش از 900 نفر با تولیدات این کارخانه که یکی از مرغوب ترین و با کیفیت ترین آردهای کشور را تولید می کند، فرصتی طلایی برای شهرستان ورامین به شمار می آید.

تکنولوژی پیشرفته این کارخانه نیز برای منطقه محروم ورامین و حتی جنوب شرق استان تهران، سرمایه گذاری کلانی محسوب می شود که اگر این روزها قرار بر احداث و تجهیز چنین کارخانه ای باشد، باید بودجه دو سال شهرستان ورامین صرف این امر شود.

ساختمان ها و تجهیزات این کارخانه تحت نظر دو شرکت معتبر"بولر" در آلمان و سوئیس شکل گرفته و از این جهت نیز نمونه است.

تولید کننده نمونه کشور و استان تهران، مضطرب و نگران

در حالیکه تولیدات این کارخانه عظیم، مناطق شرق و جنوبی استان تهران از قبیل ورامین، پیشوا، پاکدشت، قرچک و ... را تغذیه می کند، تو لیدات به بزرگ ترین و بهترین کارخانجات ماکارونی، نان صنعتی و سنتی، چسب سازی، رشته بُری، بیسکویت و کیک و کلوچه نیز راه یافته و به دلیل مرغوبیت آرد و سبوس تولیدی، در سال های اخیر به عنوان تولید کننده نمونه کشور و استان تهران تقدیر شده است.

در حال حاضر، میزان تولید کارخانه صنایع آرد ورامین که شرکت سهامی خاص است، حداقل 400 تن در روز است و در فصل برداشت نهایی گندم که حدود یک ماه دیگر است، در طول هر شبانه روز بیش از دو هزار تن گندم و آرد در این کارخانه حمل و مبادله می شود.

300 واحد مسکونی، تهدیدی بزرگ برای آینده صنایع آرد ورامین

گودبرداری چند روز اخیر مالکان زمینی که مقابل کارخانه صنایع آرد ورامین قرار دارد، برای احداث مجتمع مسکونی 300 واحدی است که بدون تردید، تهدید بزرگی برای آینده این کارخانه تأثیرگذار و استراتژیک در سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" محسوب می شود.

مدیرعامل کارخانجات صنایع آرد ورامین در گفتگو با خبرنگار مهر با تأیید این مطلب، گفت: متأسفانه موجودیت قدیمی ترین و معتبرترین کارخانه آرد منطقه که بارها به عنوان تولید کننده نمونه انتخاب شده و آرد مرغوبی را تولید می کند، به راحتی نادیده گرفته شده است.

سید محمدرضا ضیاییان افزود: هیچ منطق و عقل سلیمی نمی گوید که درست در مقابل درب ورودی کارخانه ای با این عظمت که در اوج تولید خود، روزانه حدود دو هزار تن حمل و نقل مواد اولیه و تولیدات دارد، مجتمع مسکونی 300 واحدی ساخته شود.

وی تصریح کرد: تأسف بار است که 28 سال سابقه این کارخانه معتبر نادیده گرفته شده و سرمایه ملی که میلیون ها ریال و حتی دلار و یورو صرف آن شده، تهدید بزرگی را پیش روی خود می بیند.

مدیرعامل کارخانجات صنایع آرد ورامین افزود: بارها مشوق مرحوم صاحب ملک بودم تا زمینش را که حدود 10 هزار مترمربع است، برای امور صنعتی سرمایه گذاری کرده یا در اختیار کارخانه ها و صاحبان صنایع سبک و غیرآلاینده قرار دهد.

وی تأکید کرد: صنایعی غیرآلاینده - مانند همین کارخانه آرد - که مرتبط با صنعت تولید آرد هستند پیشنهاد شد که شامل کارخانه های تولید ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه و ... بودند ولی متأسفانه چنین اتفاقی نیفتاد تا اینکه بعد از فوت مالک، ورثه قصد مجتمع سازی کرده و صنعت برای آنها صیغه مبالغه شد!

دو تهدید جدی برای مردم و کارخانه صنایع آرد

عضو هیئت مدیره و مدیر اجرایی کارخانه صنایع آرد ورامین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، دو تهدید جدی برای مردم و کارخانه را این چنین تشریح کرد: مهم ترین مسئله این است که با احداث 300 واحد مسکونی در این نقطه، حمل و نقل تریلی، نیسان و کامیون های حامل گندم، آرد، سبوس و ... مختل می شود.

سید جواد حسینی نیا افزود: مسئله مهم تر این است که ساکنان این مجتمع 300 واحدی به هیچ وجه روی آرامش را نخواهند دید و به دلیل فعالیت شبانه روزی کارخانه و ترددهای وقت و بی وقت کامیون ها و تریلی های حامل گندم و آرد و ... در زمانی کوتاه، معترض خواهند شد.

وی بیان داشت: نکته قابل توجه اینجاست که به دلیل تردد بالای این مسیر در خیابانی با عرض کم، احتمال حوادث ناگواری را به واقعیت نزدیک می کند و به همین دلیل است که باید با احداث مجتمع مسکونی در این مکان مخالفت شود.

مدیر اجرایی کارخانه صنایع آرد ورامین ادامه داد: به واسطه احداث این مجتمع مسکونی، تهدید بزرگی در انتظار ساکنان است و آن، احتمال بروز حوادث و سوانح رانندگی به دلیل تردد ماشین های سنگین مانند تریلی و کامیون در نزدیکی مجتمع است.

وی تأکید کرد: جان مردم مه متر از کارخانه و اختلالاتی است که در سیستم حمل و نقل و تولید آن به وجود می آید؛ به راستی اگر چند کودک در حال بازی و تفریح در اطراف مجتمع و خیابان منتهی به کارخانه، خدای ناکرده با ماشین های سنگین تصادف کنند و جانشان را از دست بدهند، چه کسی یا کسانی پاسخگو هستند؟

حسینی نیا اضافه کرد: تهدید بعدی به واسطه همین مسائل برای مدیران و کارگران کارخانه صنایع آرد ورامین است که دائم باید نگران مسایل حاشیه ای به وجود آمده و در نهایت واکنش مردم نسبت به این ترددها و سوانح احتمالی باشند و بالطبع دیگر نمی توانند با آرامش فعلی به تولید استراتژیک خود بپردازند.

نه بساز و بفروشیم، نه منفعت طلب!

مدیرعامل کارخانجات صنایع آرد ورامین نیز که در سال های 89 و 90 تولید کننده نمونه کشور شده، تأکید کرد: شاید این شائبه به وجود بیاید که تمام این حرف ها برای منافع شخصی است ولی باید بگویم که بنده و مدیران کارخانه، نه بساز و بفروشیم و نه منفعت طلب!

ضیاییان ادامه داد: پیشنهاد این است که به جای ساخت مجتمع مسکونی که آرامش مردم ساکن در آنجا و تولید کارخانه را برهم می زند، کارخانجاتی مانند تولید ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه و ... در این مکان احداث شود که به این ترتیب، کمک بزرگی به صنایع سبک و غیرآلاینده و اشتغالزایی در شهرستان ورامین نیز می شود.

وی که از خیّرین مدرسه ساز نیز هست و یک مدرسه در روستای "ریحان آباد" ورامین احداث کرده، اظهار داشت: به طور حتم، با توجه به حضور 28 ساله در ورامین و سرمایه گذاری گسترده در این شهرستان، همکاری مثبت برای ارتقای صنعتی و اقتصادی این منطقه مدنظر است و خواسته دیگری وجود ندارد.

مدیرعامل کارخانجات صنایع آرد ورامین افزود: این کارخانه 28 سال است که تولید دارد و سرپاست و در طول این سال ها بخش های دولتی و خصوصی برای ارتقای آن سرمایه گذاری کرده اند و حیف است که چنین سرمایه گذاری عظیمی نادیده گرفته شود.

حمایت از کار و سرمایه ایرانی در حد شعار نباشد

از سوی دیگر، عضو دیگر هیئت مدیره کارخانجات صنایع آرد ورامین در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: متأسفانه شروع گودبرداری این مجتمع مسکونی و عملیات اجرایی احداث آن، در ابتدای سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" که به فرموده مقام معظم رهبری نامگذاری شده، صورت گرفته، در صورتی که این حمایت از کار و سرمایه ایرانی به فرموده رهبری نباید در حد شعار باقی بماند.

سید ضیاء الدین ضیاییان افزود: کارخانه صنایع آرد ورامین جزو صنایع مادر محسوب می شود و یکی از با کیفیت ترین آردهای کشور را تولید می کند و به همین دلیل نباید با چنین تهدیدهایی مواجه شود.

وی گفت: اگر در طرح هادی و جامع شهر ورامین، این نقطه مسکونی دیده شده، اشتباهی بزرگ محسوب می شود، چرا که وجود کارخانه بزرگی در کنار یک مجتمع مسکونی، امری غیر منطقی و نامعقول به حساب می آید، آن هم با این حجم تردد و بالطبع عدم آرامشی که برای ساکنان مجتمع به وجود می آورد.

عضو هیئت مدیره کارخانجات صنایع آرد ورامین افزود: به طور حتم برای طرح جامع ورامین نقشه هوایی گرفته شده، در این صورت این کارخانه 33 هزار مترمربعی، سکه یک ریالی نبوده که حریم آن دیده نشود.

لزوم حمایت استانداری تهران و فرمانداری ورامین

ضیاییان با اشاره به نامه بدون پاسخی که به فرماندار ورامین ارائه شده، تأکید کرد: استانداری تهران، فرمانداری و شهرداری ورامین باید به فکر حمایت از سرمایه گذاران در شهرستان محروم ورامین باشند و باعث دلسردی تولید کنندگان نمونه استان و کشور نشوند که باعث اشتغالزایی عمده ای در منطقه نیز هستند.

وی ادامه داد: اگر به فرض در طرح هادی یا جامع شهر نیز وجود مجتمع مسکونی دیده شده، استانداری، فرمانداری و شهرداری باید هر چه سریعتر - تا کار از کار نگذشته و مشکلات بعدی به وجود نیامده - اقدام جدی در این خصوص انجام دهند و این تهدید بزرگ را نادیده نگیرند.

عضو هیئت مدیره کارخانجات صنایع آرد ورامین تصریح کرد: مسئولان ارشد استان تهران و شهرستان ورامین باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که صِرف دادن مجوز برای ساخت یک مجتمع مسکونی به دلیل عوارض و.... آنجا نمی تواند مفید فایده باشد، بلکه تمام جوانب کار باید سنجیده شود تا مشکلات و معضلات اجتماعی و حتی امنیتی - به واسطه همان مسایلی که ذکر شد - پدید نیاید؛ مسئولان ارشد باید به عنوان راهنما در این گونه مسائل نقش تأثیرگذاری ایفا کنند.

صنعت استراتژیک تولید آرد را نمی توان نادیده گرفت

به طورحتم، صنعت تولید آرد، جزو صنایع استراتژیک محسوب می شود و در مواقع بحرانی مانند جنگ، سیل، زلزله و ... پایگاه مهمی برای تأمین نیازهای تغذیه ای مردم است.

از سوی دیگر، شاید دهها سال طول بکشد تا چنین کارخانجاتی با هزینه های بالای ارزی و ریالی احداث، تجهیز و تکمیل شود، کما اینکه صنایع آرد ورامین نیز پس از 28 سال، هنوز در حال ارتقای ساختار فنی و ابنیه ای خود است.

کارخانه ای با این قدمت، شهرت و مرغوبیت کالای عرضه شده در کشور که طرف قرارداد و همکاری کارخانه های بزرگ و مطرح تولید ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه، رشته بُری، چسب سازی و ... است، مزایای بسیاری حداقل برای شهرستان ورامین و استان تهران نیز دارد.

این کارخانه توان ذخیره سازی گندم های منطقه را دارد، آرد بخش قابل توجهی از جنوب شرق استان تهران شامل سه شهرستان ورامین، پیشوا و پاکدشت و در آینده ای نزدیک، شهرستان قرچک را تأمین می کند، صنایع وابسته به آرد را در سطح کشور تأمین می کند و ...

تولید آرد ورامین با طعم اضطراب

در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری، "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" لقب گرفته، آرد ورامین نباید با طعم اضطراب و نگرانی از تهدیدهای آینده تولید شود.

سئوال مهمی که وجود دارد این است که آیا وجود چنین کارخانه بزرگی که ظرفیت انبار 30 هزار تن گندم را دارد، از دید مشاوران و تیم تهیه کننده طرح جامع ورامین مخفی مانده است؟

اگر چنین مسئله ای اتفاق نیفتاده، در طرح جامع شهری، به طور طبیعی با توجه به قدمت و تأثیرگذاری صنعت سبک و غیرآلاینده آرد ورامین در این مکان، باید حریم صنعتی در نظر گرفته می شده است.

اگر با علم به وجود چنین کارخانه ای، مجوز احداث واحدهای مسکونی در قالب مجتمع - به واسطه طرح جامع شهر ورامین - صادر شده، مشاوران طرح و مسئولان مرتبط دچار سهل انگاری شده اند، چرا که حریم های صنعتی نیز باید مانند کانال های آب کشاورزی، دکل های برق فشار قوی، راه آهن و ... دیده شوند.

لزوم بازنگری و کارشناسی مجدد برای عدم تهدید آینده صنایع آرد ورامین

در این میان، لزوم بازنگری و کارشناسی مجدد برای عدم تهدید آینده صنایع آرد ورامین، امری ضروری محسوب می شود و دلیل این امر نیز بروز مشکلات عنوان شده در این مطلب، در آینده نزدیک است.

جا دارد در سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" تمام مسئولان مرتبط با این قبیل مسایل، از جمله معاونت امور عمرانی استانداری تهران، فرمانداری و شهرداری ورامین به همراه شورای اسلامی شهر وارد عمل شده و پیش از بروز مشکلات قابل پیش بینی، گامی اساسی برای اصلاح امور و توقف احداث مجتمع مسکونی در این مکان بردارند.

این اقدام می تواند تأثیر به سزایی در جذب سرمایه گذاران بزرگ دیگر به شهرستان محروم از مناطق صنعتی اثرگذار باشد، چرا که مسئولان ارشد ورامین با حمایت از تولید کنندگان نمونه کشوری و استانی در منطقه، چشم انداز آینده اقتصادی شهرستان را تضمین می کنند.

جدایی شهرستان پیشوا از ورامین و بالطبع جدایی شهرک صنعتی پیشوا را باید در کنار جدایی قطعی قرچک از شهرستان ورامین و تأسیس شهرستانی مجزا قرار داد تا درک کرد که شهرک صنعتی قرچک نیز - اگر چه تا کنون بعد از گذشت شش سال بهره برداری نشده - به زودی از ورامین جدا می شود.

در این صورت، ورامین به شدت از کمبود کارخانجات معظم صنعتی و سرمایه گذاری اقتصادی و بالطبع اشتغالزایی و ... رنج خواهد برد که عدم حمایت فعلی از سرمایه گذاران و تولید کنندگان نمونه کشوری و استانی، اوضاع شهرستان کمتر برخوردار ورامین را بغرنج تر از شرایط حاضر می کند.

..................................................

گزارش: علیرضا مهدی زاده

عکسها: حسین ابویسانی

کد خبر 1605232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha