به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر کل بیمه خدمات درمانی استان فارس در زمینه اجرای برنامه پزشک خانواده شهری گفت: سیستم ارجاع بیماران و پزشک خانواده بر اساس قانون بیمه همگانی مصوب سال 1373 سازمان بیمه خدمات درمانی تشکیل و اجرایی شده تا کل جمعیت کشور در صندوقهای مختلف و با عناوین مختلف تحت پوشش خدمات بیمه قرار گیرند.
افشار مظاهری افزود: بر اساس مواد 90 تا 92 برنامه چهارم توسعه، سازمان بیمه خدمات درمانی ملزم است روستاییان و شهرهای زیر 20 هزار نفر را تحت پوشش سیستم ارجاع بیماران و بیمه خدمات درمانی را قرار دهد و این امر برای کشوری مانند ایران که در حال توسعه است کار بسیار بزرگی است که در راستای برقراری عداالت در سلامت در جامعه بوده و به صورت رایگان کل روستاها را تحت پوشش قرار میدهد.
دکتر مظاهری بیان داشت: این طرح با توجه به مشکلات موجود و نبود زیرساختهای لازم با جدیت تمام دستگاه های مربوطه در کل کشور گسترش یافته به گونه ای که در دورترین نقاط کشور نیز مردم به خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی دارند و پزشکان، پرستاران و ماماها به دورترین نقاط کشور رفتند و ارائه خدمات درمانی، آموزشی و بهداشتی از جمله بهداشت مدارس، بهداشت محیط و حرفه ای، بهداشت خانواده در سطح خدمات سطح یک آغاز شد.
وی گفت: در حال حاضر مردم در شهرها به یک پزشک راهنما دسترسی ندارند و بر اساس تجربه و توصیه دیگران به پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه میکنند که این امر علاوه بر ایجاد ازدحام در مراکز درمانی، درمانگاهها و مطبهای پزشکان سبب میشود که بیماران خدمات مطلوب درمانی را نیز دریافت نکنند و با اجرای درست برنامه پزشک خانواده میتوان این امور را سازماندهی کرد.
آغاز سومین دوره آموزشی ارزیابی و درمان فراگیر مصدومان در شیراز
سومین دوره آموزشی ارزیابی و درمان فراگیر مصدومان توسط مرکز تحقیقات تروما در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شد.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: سومین دوره آموزشی ارزیابی و درمان فراگیر مصدومان(ATLS) توسط مرکز تحقیقات تروما دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن ترومای ارتوپدی ایران، بیمارستان آینه تهران طی سه روز در سالن سینا و صدرای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است.
دکتر شهرام بلندپرواز افزود: اولین و دومین دوره برنامه های آموزشی ارزیابی فراگیر مصدومان در ایران(ATLS) و در تهران برگزار شده است و سومین دوره آموزشی نیز با همکاری دکترعلی زاده رئیس کشوریATLS در ایران آغاز شده است.
وی در خصوص هدف از برگزاری این دوره بیان داشت: این دوره به منظور یکسان نمودن و استاندارد کردن برخورد و درمان اولیه بیماران صدمه دیده برگزار میشود و در این دوره که سه روز به طول میانجامد تمام سطوح پزشکی از فوق تخصص تا دندان پزشک میتوانند در این دوره های آموزشی شرکت کنند و روشهای درست درمان مصدومان را فرا بگیرند.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: دوره آموزشی فشرده ارزیابی درمان فراگیر مصدومان در سراسر دنیا و به شکل استاندارد توسط کالج جراحان آمریکا برگزار میشود که با توجه به مذاکرات و هماهنگیهای صورت گرفته این دوره های آموزشی به شکل استاندارد و توسط اساتید ایرانی به نمایندگی از انجمن جراحان آمریکا در ایران برگزار می شود.
نظر شما