به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل عصر جمعه دراین مراسم اظهار داشت: با توجه به برگزاری همایش بین المللی طالب آملی این اداره به منظور ماندگارب این شاعره پرآوازه بومی مراسم نکوداشتی را با عنوان همایش طالب خوانی برگزار کرد.
محمد محمدی، طالب آملی را یکی از مروجان فرهنگ و زبان اصیل فارسی در شبه قاره هند و پاکستان و سرزمین های مردم فارسی زبان دانست و افزود: این شاعر پرآوازه ایرانی سده یازدهم هجری با امکانات اندک دوره زمانی خود و با طبع شعری هنرمندانه اش فرهنگ اصیل ایرانی و زبان فارسی را با تاثیرپذیری بالایی در جهان آن روزگار تبلیغ کرد.
وی ادامه داد: این شاعربلندآوازه آملی در مکتب اهل بیت رشد کرد و منشا برکات ادبی و فرهنگی فراوانی در ایران، شبه قاره هند و دیگر کشورهای منطقه شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل با اشاره به سفر طالب آملی به هند ادامه داد: سبک هندی که طالب آملی مبدع آن بوده مملو از آرایه های ادبی شامل استعاره های نو، عواطف لطیف و مضامین غنی و ترکیب های تازه است که در عین حال درک و فهم اشعار وی را برای مردم روان می سازد.
محمدی تصریح کرد: برداشتی که مردم مازندران از اشعار طالب آملی دارند، سادگی و پربار بودن مضامین و ارتباط نزدیک با آنان بوده و این مقولات این شاعر را جاودانه کرده است.
وی تاکید کرد: برگزاری آیین های یادبود و بزرگداشت مفاخر و مشاهیر فرهنگی وعلمی در آمل باید به صورت مداوم در طول سال صورت گیرد.
طالب از شاعران قوی دست سده دهم هجری است که در حدود سال 967 - 996 هجری در یکی از روستاهای آمل دیده به جهان گشود.
این شاعر پرآوازه آملی پس از گذراندن دوران تحصیل از زادگاه خود عازم کاشان، اصفهان، مرو و خراسان شد و نظیر سایر شعرای دوره صفویه راه هندوستان که محل نشو و نمای هنرمندان بود در پیش گرفت و در هندوستان به ملک الشعرای دربار جهانگیر رسید.
طالب آملی در سال 1036 چشم از تماشای جهان فرو بست.
نظر شما