۱۹ مرداد ۱۳۸۲، ۱۴:۴۷

معاون سازماندهي و ارتباطات سازمان ملي جوانان :

جوانان ، 1100 تشكل غير دولتي را در سراسر كشور اداره مي كنند

معاون سازماندهي و ارتباطات سازمان ملي جوانان گفت: بيش از 1100 تشكل غير دولتي اعتبارنامه از سازمان ملي جوانان دريافت كرده اند و در حال حاضر فعاليت مي كنند .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر فريدون عموزاده  خليلي دريك  نشست خبري در جمع خبرنگاران افزود : حدود دو هزارو 600 تشكل غير دولتي ديگر متقاضاي دريافت اعتبارنامه هستند كه در صورت كسب اعتبارنامه مي توانند در زمينه هاي مختلف فعاليت داشته باشند .

وي اظهارداشت :  تشكل هاي غير دولتي علاوه بر اينكه هزينه هاي دولت را پايين مي آورند گروهي جوانان را  در فعاليتهاي مختلف درگير مي كند و اين درگير شدن هم يك نوع كارآفريني و يك نوع  دلبستگي به كار و فعاليت را در جوانان بوجود مي آورد.

وي با اشاره به اينكه 38 درصد زمينه هاي فعاليت جوانان درتشكل هاي غير دولتي علمي است ، افزود : 37 درصد فعاليتها  در زمينه فرهنگي، هنري، تجسمي، شعر و ادب است و در حدود 16 درصد در زمينه مسائل اجتماعي، خيريه، مددكاري و اشتغال و 9 درصد نيز در زمينه گردشگري ، محيط زيست ، و ورزشي در اين تشكل ها فعاليت مي كنند.

معاون سازماندهي و ارتباطات سازمان ملي جوانان ادامه داد : حدود 53 درصد ازتشكل هاي غير دولتي جوانان  را افراد جوان و دانشجويان تشكيل مي دهد و  حدود 40 درصد را افرادي با مدرك ديپلم تشكيل مي دهند و 7 درصد آنها زير ديپلم هستند .

وي با اشاره به برخي از مشكلات تشكل هاي جوانان گفت : از سوي دستگاههاي اجرايي نوعي بي اعتمادي نسبت به اين تشكل ها وجود دارد و اين برخاسته از فرهنگ عمومي جامعه است  ، در واقع بايد سعي كنيم تا افكار عمومي تشكل هاي غير دولتي را به رسميت بشناسند و همچنين دستگاههاي اجرايي ميدان را براي فعاليت اين تشكل ها باز كنند .

خليلي خاطر نشان كرد : مشكلات مالي و ساختاري و وجود مشكلاتي در صدور مجوز ، مقدمات  تعارض را در بين تشكل هاا بوجود مي آورد كه اين امر مي تواند باعث تضعيف تشكل ها  شود، بنابر اين بايد سعي كنيم تا اين گونه مسائل و مشكلات را تا حد امكان از بين ببريم .

وي گفت : بايد نهادهايي فراگير مخصوص جوانان تاسيس كنيم و از آنجا كه اين عمل به عنوان يك اقدام ملي به حساب مي آيد يك همراهي ملي نيز مي طلبد و اين اقدام  مي تواند بسياري از مشكلات را از بين ببرد  ، همچنين بايد يك بازنگري كلي را در قوانين تشكل ها داشته باشيم كه اميدواريم با رايزني از طريق مجلس اين مشكلات را از بين ببريم .

عموزاده خليلي ادامه داد: اعتبار مالي تشكل هاي غير دولتي به طور طبيعي در اساس نامه مشخص مي شود و اختصاص اعتبار بر اساس تعداد تشكل هاي فعال در هر استان است ، همچنين تا سقف 1 ميليون تومان اعتبار براي هر تشكل فعال در نظر گرفته شده و براي تشكل هايي كه طرح مشخصي داشته باشند بر اساس طرح آنها بودجه اختصاص مي يابد .

وي با اشاره به تشكيل نخستين كنگره ملي تشكل هاي غير دولتي تاكيد كرد : اين كنگره از 21 تا 23 مرداد ماه در تهران برگزار مي شود و  تشكيل آن نقطه آغازي براي رسيدن به بسياري از هدفها در تشكل  هاي غير دولتي است تا بتوانيم بستر لازم را براي فعاليت هرچه بهترآنها فراهم آوريم . 

 

 

 

کد خبر 16058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha