به گزارش خبرنگارمهر، فرهنگ بابا محمودی ظهر شنبه درجلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: آمار حیوان گزیدگی در استان بسیار بالابوده و سالانه این آمار رو به افزایش است.
وی از کاهش ابتلای به بیماری تب شالیزاری اشاره کرد و افزود: در سال 89 تعداد بیماران مبتلا به تب شالیزاری 189 نفر که این تعداد در سال 90 به هشت مورد رسیده است.
بابامحمودی بیشترین حیوان گزیدگی را مربوط به سگها دانست و گفت: تعداد گزش ناشی از سگهای صاحبدار در سال 89 در استان سه هزار و 408 مورد بوده که این تعداد در شش ماه اول سال گذشته دو هزار و323 مورد رسیده است.
باب محمودی به هزینه بالای درمان این بیماری اشاره کرد و گفتت: سالانه حدود 700 میلیون تومان در مازندران برای واکسن و سرم ضد هاری هزینه می شود.
وی آمار گزش ناشی از سگهای ولگرد در استان در سال 89 را 284 مورد و گزش ناشی از سگهای ولگرد در شش ماه اول سال 90 را 244 مورد اعلام کرد.
وی افزود: سالانه حدود دو تا 11 نفر در اثر هاری در کشورجان خود را از دست می دهند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: واکسیناسیون و ایمن سازی سگها و گربه های صاحبدار، معدوم کردن سگهای ولگرد، آموزش و آگاه سازی مردم، جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و راه اندازی مرکز درمان ضد هاری مهمترین برنامه برای کنترل این بیماری است.
وی تب کریمه کنگو را یکی از خطرناک ترین بیماری مشترک انسان و حیوان دانست و گفت: این بیماری هنوز در استان مشاهده نشده است.
نظر شما