۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۹:۱۸

کنگره علوم انسانی اسلامی/

سکولاریسم مقوم کاپیتالیسم و مشوق کشتار/ راه نجات بشریت در علوم اسلامی

سکولاریسم مقوم کاپیتالیسم و مشوق کشتار/ راه نجات بشریت در علوم اسلامی

رئیس شورای سیاست گذاری "نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی" معتقد است: علوم انسانی سکولار جوابگوی نیازهای بشریت نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با سخنرانی سخنرانان در نشست تخصصی بعدازظهر امروز شنبه 30 اردیبهشت ماه در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما آغاز به کار کرد.

حجت الاسلام رضا غلامی رئیس شورای سیاست گذاری "نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی" در این نشست با نقد حاکمیت علوم انسانی سکولار در گذشته گفت: چرا باید علوم انسانی‌ را بپذیریم که با ارزشهای جهانی سازگار نیست.

علوم انسانی سکولار نمی تواند امت اسلام و مسائل آنرا درک کند
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که علوم انسانی سکولار نمی تواند امت اسلام و مسائل آنرا درک کند. وضعیت انسان در حال حاضر دردناک است. فرهنگ غرب فاصله بین انسان و حیوان را کاهش داده است.

غلامی تأکید کرد: کاپیتالیسم محیط زیست را قربانی کرده است. در دهه گذشته شاهد کشتار صدها هزار نفر در افغانستان، عراق و غزه بوده و هستیم. این کشتار با سلاحهای اسرائیل و آمریکا و غرب صورت می‌گیرد. لذا نتیجه دموکراسی غربی در غزه قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد: حقوق بشر توسط سازمان ملل کنترل می شود. بیش از 60 درصد مردم در جهان در فقر زندگی می کنند و برخی از آنها از شدت گرسنگی در حال مرگ هستند. این در حالی است که برخی از فرط سیری می میرند.

رئیس شورای سیاست گذاری "نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی" یادآور شد: در حال حاضر مردم در غرب هوشیار شده‌اند. برای نمونه جنبش وال استریت شورش علیه کاپیتالیسم و علیه ظلم و ستم غربی بود. بسیاری از مردم در غرب نمی‌توانند این ظلم و ستم را قبول کنند.


علوم سکولار مؤید و مقوم کاپیتالیسم
وی در ادامه تأکید کرد: علوم سکولار، کاپیتالیسمی که در آن بی عدالتی وجود دارد را مورد تأیید قرار داده است. علوم سکولار، کاپیتالیسم را سیستماتیک کرده است. خواهان علوم انسانی‌ هستیم که مردمان غرب را از باتلاق نجات دهد. ما علوم انسانی‌ بر مبنای تمدن را می خواهیم. علوم انسانی سکولار جوابگوی نیازهای بشر نبوده است.
 
غلامی افزود: علوم انسانی اسلامی نجات دهنده بشریت از جهنم است. علوم انسانی اسلامی می تواند جوابگوی نیازهای حیاتی بشریت باشد. اسلام به علوم اهمیت می دهد و این به معنای رد برخی دستاوردهای علوم در گذشته نیست.

وی با اشاره به اینکه در تدوین علوم انسانی اسلامی در نقطه صفر نیستیم تصریح کرد: بسیاری از متفکران اسلامی درباره علوم انسانی اسلامی کارها و تحقیقاتی انجام داده اند. بحث ما کلی گویی نیست، بلکه بحث ما نقشه راه برای علوم انسانی اسلامی است.

به گزارش مهر، "نخستین کنگره جهانی علوم انسانی اسلامی" در قالب سه نشست برگزار می شود که نشست اصلی فردا یکشنبه 31 اردیبهشت در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار می شود و نشست تخصصی دیگری به زبان انگلیسی در 2 خرداد در مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار می شود.
کد خبر 1606393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha