۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۸:۲۳

به مناسبت هفته میراث فرهنگی/

گشتی در موزه های گلستان/ نمایش " عروس یاری" تا "شونشینی"

گشتی در موزه های گلستان/ نمایش " عروس یاری" تا "شونشینی"

علی آبادکتول - خبرگزاری مهر: هفته میراث فرهنگی، هفته ای پرکار برای موزه ها است، گشتی در موزه های گلستان می تواند مدتی انسان را از گیر و دار زندگی روزمره رها و با داشته های غنی فرهنگی ایران زمین پیوند دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، گلستان هفت موزه دارد که از این تعداد دو موزه تاریخ طبیعی و مردمشناسی در علی آبادکتول واقع شده است.

موزه تاریخ طبیعی علی آبادکتول
 
این موزه در گروه موزه های تاریخ طبیعی است که در ساختمانی مربوط به دوره معاصر و در میان جنگلی انبوه از درختان واقع شده است.
 
تنوع جغرافیایی استان گلستان از دشت و صحرا گرفته تا نقاط جنگلی و کوهستانی، سبب شده است تا بتوان به کمک این موزه، گوشه ای هرچند کوچک از ظرفیت های میراث طبیعی استان را به نمایش درآورد.
 
معرفی زیستگاه های آبی، خشکی، تالابی، کوهستانی و استپی و غرفه های تاکسیدرمی شده پستانداران، حشرات، صدف ها، کانی ها و فسیل ها از موضوعاتی هستند که در این موزه در معرض بازدید علاقه مندان قرار گرفته اند.
 
یاسر قندهاری سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری علی آبادکتول در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: موزه تاریخ طبیعی شهرستان با وسعتی بالغ بر 120 متر مربع در فاصله چهار کیلومتری جنوب شرقی شهرستان و در محل پارک جنگلی کبودوال واقع شده است.
 

وی اظهار داشت: در این موزه شش دپورامای استان از قبیل زیستگاههای خشکی، آبی، تالابی، کوهستانی و استپی به نمایش درامده است و شامل دو غرفه هرباریوم، دو غرفه پرندگان آبزی، کنارآبزی و خشکزی، یک غرفه پستانداران شاخص منطقه، دو غرفه حشرات و پروانه، یک غرفه صدف هاف یک غرفه کانی ها و فسیل ها و یک غرفه خزندگان است.

موزه مردمشناسی

این موزه در قسمت غربی شهر علی آبادکتول، بلوار امام رضا، روبروی هتل کانیار ( فردوس 29) شهرک فرماندار واقع شده است.

موزه مردمشناسی در سال 87 افتتاح شده و شامل بخش های مختلفی است که آیین ها و آداب رسوم مردم کتول را نمایش می دهد.

سرپرست میراث فرهنگی علی آبادکتول گفت: موزه مردمشناسی قسمتهای مختلفی دارد از جمله عروس یاری " عروس آوردن" که مراسم آوردن عروس از خانه پدر به خانه شوهر را نشان می دهد.
 

قندهاری اظهار داشت: بخش دوخت البسه محلی که زنان را در حال دوخت و تهیه قسمت های مختلف لباس محلی مردم کتول نشان می دهد.

وی بخش نمدمالی را از دیگر بخش های موزه مردم شناسی علی آبادکتول برشمرد و گفت: در این بخش هنر نمدمالی از مرحله حلاجی تا اخرین مرحله تهیه نمد نمایش داده می شود.

وی عنوان کرد: هنر نمدمالی از هنرهای نسبتا منسوخ شده منطقه کتول است.

قندهاری، بخش موسیقی کتول " شونشینی" را از دیگر بخش های موزه مردمشناسی عنوان کرد و گفت: موسیقی در این منطقه قدمت طولانی دارد که در این بخش مراسم شب نشینی مردان کتول همراه با ادوات موسیقی سنتی منطقه در حال نواختن نشان داه شده است.

حیاط موزه مردم شناسی به شیوه ای سنتی و دارای تنور، پرچین و ابزار و ادوات کشاورزی طراحی شده است.
..........................................
گزارش: علیرضا نوری کجوریان
کد خبر 1606535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha