به گزا رش خبرگزاری مهر، هاآرتض در این باره می نویسد : دانمارک اعلام کرده که از این پس کالاهایی را که بر روی آنها مهر "ساخت شهرک های اسرائیلی در کرانه باختری" وجود دارد را وارد نخواهد کرد.
این تصمیم دانمارک پس از آن اتخاذ شد که آفریقای جنوبی اعلام کرد که فقط اسرائیلی را به رسمیت می شناسد که در مرزهای تعیین شده از سوی سازمان ملل یعنی مرزهای 1948 تشکیل شده باشد و از همین رو کالاهای فعلی ساخته شده در سرزمین های اشغالی را به رسمیت نمی شناسد.
در همین رابطه "ویلی سوون دال" وزیر خارجه دانمارک اعلام کرد : این قدمی است که به وضوح به مشتریان نشان می دهد که کالالهای تولید شده در این مناطق ( شهرک های یهودی ) مورد تائید ما نیستند. البته این فقط حرف دانمارک نیست و سایر دولت های اروپایی نیز آن را قبول دارند.
سوون دال که با روزنامه "پلیتیکن" صحبت می کرد در ادامه افزود : البته این به نظر مشتریان بستگی دارد که از این کالاها استفاده کنند یا خیر اما دولت دانمارک این کالاها را به رسمیت نمی شناسد.
بر همین اساس هنوز مشخص نیست که آیا سایر کشورها بویژه کشورهای اروپایی نیز از این تصمیم دانمارک و افریقای جنوبی تبعیت می کنند یا خیر.
به نوشته هاآرتض، در سال 2009 میلادی دولت انگلیس پیشنهاد داده بود که کالالهای تولید شده در شهرک های یهودی کرانه باختری بطور جداگانه ای بسته بندی و مشخص شوند.
این حرکت آفریقای جنوبی و دانمارک حاصل تلاش مشترک یک سال و نیمه "اوپن شهدا استریت" یک موسسه حقوق بشرفلسطینی و موسسه "بی دی اس" افریقای جنوبی است که با کمیته هماهنگی مبارزه مردم فلسطین در این رابطه همکاری داشته اند.
اما رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا این ممنوعیت را در کشورهای آفریقای جنوبی و دانمارک لغو کند. بر اساس قانون اساسی افریقای جنوبی اگر طرحی از سوی دولت اعلام شود اما مصوبه کابینه نشود می توان ظرف 60 روز به آن اعتراض کرد. از همین رو تل آویو تلاش می کرد تا با طرح شکایتی در یکی از دادگاه های آفریقای جنوبی تحریم کالاهای صهیونیستی در این کشور افریقایی را لغو کند.
نظر شما