به گزارش خبرنگار مهر، شهر قنوات هم مانند بسیاری از مناطق استان قم طی چند سال اخیر درگیر مشکلات بسیاری در بخش تامین آب شرب است که با روند طولانی شدن سال های خشکسالی، اهالی آن مجبور به استفاده از آب شور در بخش مصارف خانگی و آب شرب هستند.
شهر قنوات دارای حدود هزار و 400 خانوار است که بخشی از جمعیت آن در فصل بهار و تابستان به دلیل عزیمت حدود 2 هزار نفر از جمعیت جوان شهر به استانهایی از جمله قزوین، لرستان، همدان، مرکزی و زنجان برای انجام کشت صیفی کاهش می یابد، اما با وجود این تنزل جمعیت در ماههای گرم سال، اهالی شهر در فصل گرم سال برای تامین آب شرب خود دچار مشکلات بسیاری هستند.
در خصوص مشکلات آب شرب شهر قنوات رئیس شورای اسلامی این شهر در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: در فصل پائیز و زمستان به دلیل افزایش میزان بارندگی و کاهش تبخیر آب در تامین آب شرب شهر مشکل چندانی وجود ندارد و آب مورد نیاز از همان چاه قدیمی واقع در جاده کاشان تامین می شود.
آب چاه در مدار قرار گرفته شور است
علی حسن پور اضافه کرد: مشکل تامین آب شرب شهر، در فصل گرما شدت می گیرد. برای رفع مشکل قطعی آب برای ساعت های طولانی، در سال گذشته پیگیری هایی از سوی شورای شهر انجام شد و با مساعدت نمایندگان قم، در نهایت چاه قدیمی در محله والیجرد احیا شد که در برخی از ساعت ها در مدار قرار می گیرد.
وی به شوری آب این چاه اشاره کرد و گفت: برای حل مشکل قطعی آب شهر و جبران کمبود منابع آبی، مجبور به در مدار قرار دادن این چاه شدیم که به دلیل شوری آب آن، در حال حاضر آب شرب شهر از کیفیت لازم برخوردار نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر قنوات افزود: در حال حاضر آب شرب شهر تنها به مصارف غیر از نوشیدن اختصاص دارد و اهالی برای تامین آب شرب از یک دستگاه آب شیرین کن واقع در خیابان امام خمینی(ره) شهر و چند دستگاه آب شیرین کن خصوصی، نیاز خود را برطرف می کنند.
شهر قنوات نیازمند سه دستگاه آب شیرین کن دیگر
وی یادآور شد: برای تامین آب شرب مردم شهر قنوات، حداقل سه دستگاه آب شیرین کن دیگر در محله های والیجرد، خیابان شهید باهنر و محله آب شیرین نیاز است که در این خصوص شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قول هایی داده است.
حسن پور افزود: امیدواریم با قول های مساعدی که از سوی مدیر عامل آب منطقه ای قم داده شده است با تکمیل پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز و سهمی که به این شهر اختصاص داده می شود، این وضعیت بهبود یابد.
البته مشکلات شهر قنوات در بخش آب به همین جا ختم نمی شود، و فرسودگی شبکه آبرسانی این شهر مسئله دیگری است که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.
شبکه آب روستای قنوات فرسوده است
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر قنوات نیز در این خصوص گفت: در مسیر بلوار ورودی شهر قنوات هفته ای نیست که ضایعات شبکه آب و فاضلاب نداشته باشیم، به خصوص از محور سه راه اسلام آباد تا میدان اولیه شهر مکرر ضایعات و تخریب شبکه آب را شاهد هستیم.
مهدی سعادت رئیسی افزود: در بلوار ورودی شهر و در لاین سمت چپ در 27 نقطه ضایعات شبکه آب را داشتیم که باعث نابودی بلوار در آن قسمت شده است و با توجه به توسعه و تعریض جاده قم به قنوات مقرر شده است شرکت آب و فاضلاب روستایی نسبت به احداث شبکه جدید آب و فاضلاب از میدان اصلی شهر تا روستای مبارک آباد اقدام کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر همکاری بیشتر شرکت آب و فاضلاب روستایی با شهروندان قنواتی اظهار داشت: شهروندان قنواتی که قصد احداث ساختمانی را در یک کوچه جدیدالاحداث دارند باید با هزینه خود نسبت به خرید اتصالات، لوله و حفاری تا انشعاب اصلی آب اقدام کنند که این هزینه زیادی را به آنان تحمل می کند.
عضو شورای اسلامی شهر قنوات با اشاره به این که این مسئله علاوه بر صرف هزینه مضاعف، از نظر فنی نیز درست نیست، یادآور شد: اهالی نسبت به خرید لوله و اتصالات استاندارد آگاهی ندارند یا با توجه به بودجه خود لوازم ارزان قیمتی را می خرند که بعد از مدت کوتاهی فرسوده می شوند و این باعث بروز مشکلات بعدی از جمله ترکیدگی لوله و پرت آب می شود.
وی اضافه کرد: مجموعه شورا پیگیری های بسیار زیادی را در این خصوص انجام داده ولی تا کنون هیچ گونه نتیجه مثبتی را نداشته است.
سعادت رئیسی بیان داشت: برای رفع این گونه مشکلات و جلوگیری از اجحاف در حق شهروندان شورا در برخی از موارد از شهرداری درخواست می کنیم تا برای شهروندان خدمات حفاری را انجام دهد، اما شهرداری نباید خدمات آب و فاضلاب روستایی را انجام دهد.
نظر شما