مهدی محمدی کوچصفهانی در گفتگو با خبرنگار مهر بر لزوم توانمندسازی و آشنایی کارخانه های شالیکوبی استان با استانداردها و کنترل کیفیت سیستمهای فرآوری برنج تاکید کرد و افزود: این محصول راهبردی نقش مهمی در چرخه اقتصاد و تجارت ایران و دنیا دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به انواع ضایعات از قبیل ضایعات حاصل از بذر، عوامل طبیعی، مصرف کود و سموم و عدم کاربرد صحیح ماشین آلات و توجه به 630 هزار هکتار سطح زیر کشت برنج در کشور، اگر فقط پنج درصد از برنج استحصالی به ضایعات تبدیل شود این میزان معادل غذای بیش از چهار میلیون نفر خواهد بود.
معاون استاندارد گیلان گفت: با توجه به تکالیف برنامه پنجم توسعه که بر لزوم رسیدن از عملکرد پنج تن شلتوک به 6.2 تن در هکتار تاکید دارد باید حداقل 900 واحد شالیکوبی از سه هزار و 800 واحد موجود نوسازی شوند.
وی افزود: برنج غذای اصلی بیش از سه میلیارد نفر در جهان است که حدود نیمی از جمعیت کنونی دنیا را تشکیل می دهد 27 درصد از انرژی و دو درصد از مصرفی انسانها در کشورهای در حال توسعه از برنج تامین می شود.
محمدی ادامه داد: بر اساس آمار موجود هر سال هزار تن برنج در استانهای برنج خیز کشور به دلیل داشتن شالیکوبی قدیمی هدر می رود و این در حالی است که اجرای سریعتر و کامل طرح ساختار شالیکوبی ها و بازسازی آنها می تواند نقش موثری در کاهش ضایعات و همچنین افزایش تولید این محصول استراتژیک داشته باشد.
وی اظهار داشت: با اصلاح ساختار شالیکوبی ها می توان بطور متوسط ضایعات 22 درصدی برنج را 10 تا 12 درصد کاهش داد.
معاون فنی استاندارد گیلان یادآور شد: برای کاهش تلفات برنج در مراحل مختلف فرآوری باید ساز و کارهای مناسب برای انتخاب صحیح ماشینهای پس از برداشت و تنظیم دقیق آنها در موقع استفاده بکارگرفت.
نظر شما