محمد ابراهیم شریعتی، رئیس اتحادیه تعاونی ناشران و کتابفروشان کابل و مدیر انتشارات عرفان در گفتگو با خبرنگار مهر مطالبی را درباره برگزیده شدن غرفه اتحادیه ناشران افغانستان در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مطرح کرد: امسال دستاندرکاران نمایشگاه کتاب نگاه جدیتری به فرهنگ و ادب افغانستان داشتند و در همین راستا غرفه اتحادیه ناشران کشور ما به عنوان غرفه برتر در بخش بینالملل انتخاب شد.
وی ادامه داد: ناشران افغانستان گرچه با ناامیدی آمدند، ولی با خوشی رفتند. هرچند یک مشکل حاشیهای ما را اذیت کرد. رایزن فرهنگی افغانستان در ایران بدون اینکه نقشی در راهاندازی و رونق و موفقیت این غرفه داشته باشد بدون هماهنگی با ناشران و اتحادیه لوح تقدیر و دو سکه را دریافت کرد.
رئیس اتحادیه تعاونی ناشران و کتابفروشان کابل با اشاره به اینکه دریافت لوح و جایزه یک مساله ناخوشایند است، ولی اتفاقات بعدی ناراحتکنندهتر بود، توضیح داد: متاسفانه آقای اسدالله امیری، نامهای به روابط عمومی نمایشگاه کتاب نوشته و درخواست کرده که عنوان لوح را از نام اتحادیه به وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان تغییر دهند تا این لوح به وزیر و کرزای تقدیم شود. در حال حاضر هم لوح در سفارت افغانستان در ایران است.
شریعتی افزود: حضور اتحادیه و ناشران افغانستان در نمایشگاه حاصل تلاش خودشان بوده و اینگونه نبوده است که دولت کشورمان در این زمینه تلاش کند. حتی برای خروج کتابها از افغانستان برای شرکت در نمایشگاه کتاب تهران هم با ما همکاری نکردند و ما کتابها را به زحمت آوردیم. متاسفانه آقای امیری بدون در نظر گرفتن زحمت اتحادیه و در جریان گذاشتن آنها از تصمیماش این کارها را انجام داده است.
این ناشر با اشاره به اینکه نگاه مسئولان فرهنگی ایران نسبت به افغانستان مثبت شده است، بیان کرد: دیگر این نگاه وجود ندارد که مردم افغانستان در ایران فقط کارگری میکنند، بلکه امروز مسئولان فرهنگی ایران میدانند که مردم افغانستان هم کتاب میخوانند و مینویسند و میسرایند. حتی کارگرانی که در کارهای سخت هم مشغول هستند در اوقات فراغتشان مطالعه میکنند و استقبال مردم کشورم از غرفه اتحادیه ناشران افغانستان در نمایشگاه کتاب تهران امسال نشان داد که چقدر آنها تشنه مطالعه و کتاب هستند.
نظر شما