به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تاثیر زن در نقاشی دوره قاجار» بخشی از پایاننامه دکترای لاری است که بخشهایی از آن برای چاپ در قالب یک کتاب، حذف و تعدیل شده است. دلیل این اصلاحات، عمومیتر شدن کتاب عنوان شده است تا همه مخاطبان بتوانند از آن استفاده کنند.
این کتاب را میتوان یک اثر بینامتنی دانست که تحولات جامعه ایران در زمان قاجار هم در میان مطالب آن مشخص میشود. اما نقاشی و هنر در زمان قاجاریان، موضوع عمده مطالب کتاب است. انعکاس زنان در آثار نقاشی زمان قاجار و مقایسه آن با دورههای قبل از قاجار در ایران از بخشهای اصلی این کتاب است.
لاری در کتاب «تاثیر زن در نقاشی دوره قاجار» برای بررسی دقیقتر وضعیت نقاشی از زنان در عصر قاجار، 3 تابلوی شاخص آن زمان را مورد نقد و بررسی قرار داده است و روی آنها تمرکز کرده است. یکی از این تابلوها، شیخ صنعان و دختر ترساست. تابلوی دیگر اثری مربوط به مجلس زنان در عصر قاجار است و اثر سوم یک نقاشی دیواری از سفره ایرانی است. نویسنده درباره این 3 تابلو، نسبت به دیگر آثار نقاشی عصر قاجار مطالب بیشتری را نوشته و درباره هرکدام 15 صفحه نوشته است.
بخشهای مربوط به تئوریهای بینامتنی از پایاننامه لاری حذف شدهاند تا نسخه نهایی کتاب، برای عموم مخاطبان و دانشجویان هنر کاربرد بیشتری داشته باشد. کتاب پژوهشی «تاثیر زن در نقاشی دوره قاجار» با حدود 200 صفحه منتشر خواهد شد.
اثر دیگر این نویسنده نیز با عنوان «نقد پسااستعماری ـ رویکرد ادوارد سعید» به تازگی توسط انتشارات علمی فرهنگی مجوز چاپ را دریافت کرده و آماده چاپ است. این کتاب در قالب مجموعه «نقد پسااستعماری» که انتشارات علمی فرهنگی چاپ میکند، به بازار عرضه خواهد شد و یک اثر تالیفی ترجمهای است که حدود 100 صفحه خواهد داشت.
نظر شما