به گزارش خبر گزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد سعیدی در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه قم با بیان این که امروز فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه غریب است اظهار داشت: باید سعی کنیم دلایل و ریشه های این غربت را بشناسیم و آن را بر طرف کنیم.
وی ادامه داد: صرف نظر از تحقیق درباره 2 کلمه "معروف و منکر" و گستردگی معنایی آن، فهم این دو واژه به عرف سپرده شده و ساده است.
امام جمعه قم با اشاره به این که در سوره بقره از گفتار پسندیده به عنوان "قول معروف" یاد شده است، افزود: معنای این واژه در قسمت های مختلف و در ارتباط با افراد مختلف متفاوت است.
وی تصریح کرد: درمورد کلمات "معروف" و "منکر" باید یک کارعلمی، پژوهشی و تحقیقی صورت گیرد.
حجت الاسلام سعیدی با اشاره به این که در قرآن کریم معروف در کنار امر آمده است و منکر در کنار نهی ادامه داد: در امر به معروف و نهی از منکر مقصود امر به واجبات و نهی از محرمات است و مستحبات و مکروهات مد نظر نیست.
امر به معروف و نهی از منکر به عنوان تکلیفی شرعی مورد نظر است
امام جمعه قم عنوان کرد: با توجه به این که در قرآن و روایات برای ترک معروفات و انجام منکرات عذاب در نظر گرفته شده است، در امر به معروف و نهی از منکر، تکلیف شرعی مد نظر است و در احیای آن نباید از این حد خارج شد.
وی تاکید کرد: آمر و ناهی باید با الزامات و تکالیف شرعی آشنا باشند و برای ابلاغ این فریضه با شیوه های تبلیغ آشنا شوند.
همه افراد جامعه باید جایگاه امر و نهی را بشناسند
حجت الاسلام سعیدی افزود: تبلیغ مخصوص انبیاء، اولیا و روحانیت نیست و همه مردم جامعه وظیفه دارند جایگاه خود را در امر و نهی بشناسند و برای ابلاغ آن شیوه های تبلیغ را فرا گیرند.
تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) تاکید کرد: در امر به معروف و نهی از منکر باید خویشتن دار بوده، منطق لسانی داشته باشیم و در روش انبیاء دقت و تامل کنیم.
برای امر به معروف و نهی از منکر به شجاعت در کلام نیاز است
وی با اشاره به این که وظیفه ما تبلیغ برادرانه است، نه تبلیغی که از موضع بالا و قدرت باشد، گفت: در پرتو امر به معروف و نهی از منکر به یک شجاعت در کلام و گفتار نیز احتیاج داریم.
امام جمعه قم ادامه داد: در امر به معروف و نهی از منکر نباید انتظار و توقع داشته باشیم و طلبکارانه به این فرضیه الهی عمل کنیم، ما نباید فکر کنیم که باید مطاع باشیم و دیگران مطیع.
به گزارش مرکز خبر حوزه، وی در پایان با تاکید بر این که در معروف و منکر نباید از موضوع قهر و سلب وارد شویم یادآورشد: منطق اسلام دقیق، عمیق و حکیمانه است و امر به معروف و نهی از منکر باید با رویکرد ایجابی، از موضع محبت و دعوت به تفکر صورت گیرد.
قم - خبرگزاری مهر: تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه(س) امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه غریب عنوان کرد.
کد خبر 1608370
نظر شما