به گزارش خبرگزاری مهر، "دمیتریس کریستوفیاس" رئیس جمهوری قبرس در گفتگو با روزنامه اتریشی "استاندارد" درباره این مسئله که اخیرا به مردم کشورش اعلام کرده بود به دلیل عدم موفقیت در امضای طرح صلح مربوط به اتحاد دو بخش ترک نشین و یونانی نشین دیگر در انتخابات سال 2013 میلادی شرکت نخواهد کرد اظهار داشت: من هرگز یک رهبر سیاسی جاه طلب نبوده ام. واقعیات و شرایط موجود من را بر آن داشت تا درسالهای 2007-2008 دو هدف مهم را در آستانه ریاست جمهوری ام مد نظر قرار دهم اول اینکه از این حالت سکون در کشور خارج شده و به اتحاد قبرس دست یابیم و هدف دومم این بود که یک جامعه سراسر عدالت برای رفاه مردم کشورمان فراهم کنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: زمانی که ما در مذاکرات برای اتحاد قبرس وارد می شویم به اراده و عزم قاطع هر دو طرف نیاز داریم. من در اولین سال ریاست جمهوری ام شریک گفتگویی داشتم که با وی در برخی مسائل به توافقات و اشتراکاتی رسیدیم.
کریستوفیاس افزود: متاسفانه آقای طلعت که در آن زمان رئیس جمهوری بخش ترک نشین قبرس بود در انتخابات شکست خورد و یک رهبر سیاسی جدید روی کار آمد که رویکرد و فلسفه دو دولتی را در قبرس دنبال می کرد. وی تمام توافقاتی را که با آقای طلعت داشتیم نفی کرد و تنها به فکر جلب حمایت ترکیه بود. به این ترتیب ما هنوز به راه حلی برای مسئله قبرس دست پیدا نکرده ایم. من فکر می کنم قبرس هیچ موفقیتی برای اتحاد دوباره اش به دست نیاورده و تاریخ در این باره تصمیم خواهد گرفت که چه کسی مسئول به وجود آمدن چنین شرایطی است.
وی همچنین گفت: آقای "درویش اراغلو" رئیس جمهوری فعلی بخش ترک نشین قبرس اعلام کرده است که مذاکرات برای اتحاد کشورمان شکست خورده است از آنجایی که این کشور در اول جولای ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت. ترکیه نیز چنین اظهار نظری دارد. این در حالی است که ریاست دوره ای قبرس بر اروپا می تواند فرصت مناسبی باشد تا هم مذاکرات اتحاد قبرس و هم مذاکرات ورود ترکیه به اتحادیه اروپا در پیش گرفته شود. متاسفانه آنکارا در این مسئله متکبرانه رفتار می کند.
رئیس جمهوری قبرس در ادامه با تاکید بر اینکه ترکیه درخواست های ما در راستای حل مسئله قبرس را با تهدید پاسخ می دهد اظهار داشت. من انتظار دارم که ترکیه آمادگی توافق بیشتری در مسئله قبرس نشان دهد و به نقض حقوق بشر خاتمه دهد. این ها مسائلی هستند که من را بر آن داشت که دیگر برای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری قبرس تلاش نکنم.
لازم به ذکر است که به دنبال حمله نظامی ترکیه به قبرس در سال 1984 که با هدف جلوگیری از وقوع کودتا در این کشور و اتحاد آن با یونان صورت گرفت،قبرس به دو بخش ترک نشین شمالی و یونانی نشین جنوبی تقسیم شد. بخش ترک نشین را تنها دولت آنکارا به رسمیت می شناسد.
رئیس جمهوری قبرس در ادامه این گفتگو در این باره که ترکیه تهدید کرده است در صورتی که قبرس ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده گیرد این کشور روابط خود با اروپا را به حالت تعلیق در می آورد اظهار داشت: چنین اقدامی از طرف ترکیه مسئله ای مربوط به خودش است و نه مربوط به قبرس. ما تنها تکرار می کنیم که آماده ایم تا عزم و اراده قوی خود را نشان دهیم و بخشهایی را در مذاکرات خود با این کشور برای حل مسئله قبرس باز کنیم.
"کریستوفیاس" در بخش دیگری از این گفتگو درباره تکالیف قبرس در زمان ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا اظهار داشت: ما باید برای شهروندان اروپایی کار کنیم نه برای دولتها. این نوع دموکراسی در اتحادیه اروپا وجود ندارد. اتحادیه اروپا تا به حال سعی کرده است به گونه ای با بحران اقتصادی مقابله کند که بار آن بر دوش شهروندان معمولی بیافتد. چنین روندی تنها فاصله بیشتری بین سیاستمداران و مردم ایجاد کرده است.
رئیس جمهوری قبرس در بخش پایانی این مطلب در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر شما یونانیها در دراین باره که در انتخابات اخیر کشورشان علیه طرحهای ریاضت اقتصادی اتحادیه رای دادند حق داشتند اظهار داشت: من نمی دانم اگر یک شهروند یونانی معمولی بودم چگونه رای می دادم ، شرایط غیر انسانی در اتحادیه حکمفرماست. مردمی که مسئول ایجاد بحران نیستند باید هزینه آن را پرداخت کنند. ما باید حق استقلال یونانیها درباره تعیین سرنوشت کشورشان را بپذیریم. من امیدوارم که شهروندان یونانی ما خوب فکر کنند و بهترین تصمیم را بگیرند.
نظر شما