به گزارش خبرنگار مهر، همایش «بررسی مسائل مطبوعات ایران؛ چالشها و چشم اندازها» صبح امروز سهشنبه 2 خرداد با حضور جمعی از صاحبنظران رشته روزنامه نگاری، مدیران رسانهها و مسئولان این حوزه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما آغاز به کار کرد.
محمدجعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری چهارمین دوره سمینار بررسی مسائل مطبوعات ایران را پس از وقفهای هشت ساله، یک اتفاق مهم فرهنگی عنوان و ابراز امیدواری کرد این رویداد بزرگ رسانهای از این پس دسته کم هر دو سال یکبار و یا هر ساله برگزار شود.
وی گفت: مطبوعات ایران اسلامی در عصر فرصتها و تهدیدهای رسانههای تفرقهانداز غربی، جایگاهی چشمگیر در آگاهیبخشی و تقویت بنیههای فرهنگ ایرانی اسلامی در مواجهه با فرهنگهای بیگانه دارد.
محمدزاده ادامه داد: گرچه بر این باوریم که شمارگان مطبوعات متناسب با جمعیت و نیاز کشور نیست اما قصد داریم راههای توسعه کیفی مطبوعات را بیش از پیش فراهم کنیم.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تاکید کرد: ما به آیندهای چشم دوختهایم که صاحبان برترین بنگاه تولید خبر در عرصه رسانههای مکتوب و فضای مجازی باشیم.
وی تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام را یکی از اقدامات مهم بینالمللی معاونت متبوعش در زمینه کیفیسازی مطبوعات دانست.
محمدزاده همچنین با اشاره به تغییر نظام تخصیص یارانه مطبوعات در دوره اخیر گفت: ما با تدوین شاخصهای کمی و کیفی در رتبه بندی مطبوعات و تعیین ضرایب حمایتی با در نظر گرفتن سیاست های فرهنگی کشور بر اساس شاخصه های کمی به میزان 70 درصد و شاخصهای کیفی به میزان 30 درصد گام های مهمی در مسیر توسعه کیفی مطبوعات و رسانه ها برداشتهایم.
وی تاسیس سامانه اینترنتی اشتراک مطبوعات را هم گامی در همین جهت توصیف کرد و گفت: بر این اساس تا 50 درصد از بهای پشت جلد به مشترکان ماهنامهها، دوماهنامهها و فصلنامه ها از محل 10 درصد اعتبار یارانه مطبوعات به استناد ماده 12 آیین نامه نحوه پرداخت یارانه نشر و مطبوعات تخصیص داده می شود.
وی تاسیس سامانه اینترنتی اشتراک مطبوعات را هم گامی در همین جهت توصیف کرد و گفت: بر این اساس تا 50 درصد از بهای پشت جلد به مشترکان ماهنامهها، دوماهنامهها و فصلنامه ها از محل 10 درصد اعتبار یارانه مطبوعات به استناد ماده 12 آیین نامه نحوه پرداخت یارانه نشر و مطبوعات تخصیص داده می شود.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، تاسیس سرای روزنامه نگاران ایران، تجدید نظر در ساختار جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها، صدور پروانه نشر به صورت آنلاین و برپایی چندین دوره جشنواره فصلی مطبوعات را از دیگر اقدامات معاونت متبوعش در راستای توسعه کیفی مطبوعات عنوان کرد.
محمدزاده همچنین با اشاره به تدوین آییننامه کار حرفهای خبرنگاران، گفت: در این آیین که به زودی ابلاغ میشود، مشاغل حوزه خبر تعریف شده است؛ متاسفانه ما در گذشته تعریف درستی از خبرنگار نداشتیم و تعاریف موجود هم از سوی دستگاههای بیمه گذار مورد قبول واقع نمی شد.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد ادامه داد: گام مهمی که در این میان برداشته شد تعریف تک تک مشاغل حوزه خبر ، رسانه و روزنامه نگاری بود. در مورد معضل دوم نیز آمار درستی از تعداد خبرنگاران در دست نبود که ما برای حل این مشکل سامانه سمان را تعریف کردیم.
وی همچنین با اشاره به امضای تفاهم نامه میان معاونت مطبوعاتی و نهاد کتابخانه های عمومی کشور به منظور خرید مطبوعات تخصصی برای کتابخانه های عمومی و دانشگاهی گفت: با این تفاهم نامه حمایتی غیر مستقیم از ناشران این نشریات صورت می گیرد و در عین حال زمینه های توسعه خدمات رسانه ای را برای اعضای کتابخانه های عمومی و دانشگاهی فراهم کرده ایم.
وی در ادامه بر لزوم پرهیز رسانه ها از فضای سیاستزدگی تاکید کرد.
محمدزاده همچنن با اشاره به اهمیت رعایت اخلاق در رسانه ها گفت: اهل مطبوعات با رعایت اخلاق حرفهای اعتماد را کسب می کنند اما این اعتماد در سایه تخصص و دانش رسانه ای تکمیل می شود روزنامه نگار عصر ما باید به دانش روز مجهز باشد.
نظر شما