به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین ریاحی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری همایش نامآوران حوزه علمیه اصفهان افزود: اصفهان از جمله شهرهایی است که باوجود بسیاری از مسائل و مصائبی که داشته توانسته یک استمرار قابل اعتناء داشته باشد.
وی ادامه داد: بسیاری بر این باور هستند که پس از عصر صفوی رجال دینی در اصفهان پرورش یافتهاند اما این موضوع در حالی است که پیش از آن نیز در قرون 9الی 10هجری قمری ما شاهد تحولات بزرگی بوده که در این شهر پایه گذاری شده است.
ریاحی تصریح کرد: این تحولات نه تنها در ایران بلکه در کل جهان اسلام تاثیر گذار بوده است.
این پژوهشگر و تاریخ شناس ادامه داد: اهمیت اصفهان در قرن اول هجری نیز به چشم میخورد و در دورانی چون آل بویه و سلجوقی قابل درخشش است و در واقع در این دوران بسیاری از ائمه و ... به این شهر آمدند و نهادهای علمی در این شهر پا گرفتند و در واقع علومی چون تفسیر، کلام و عقاید تاریخ نگاری، دانش طبیعی و طب در این شهر قابل توجه بود.
ریاحی با شاره به اینکه اصفهان در سال 1385 پایتخت فرهنگی جهان اسلام شد، ادامه داد: سازمان کنفرانس اسلامی پس از شهر مکه اصفهان را به عنوان دومین شهر برای برگزاری این کنفرانس برگزید که این امر مبین این است که اصفهان دومین شهر متفکران جهان اسلام است.
دبیر علمی همایش نامآوران حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: اصفهان با توجه به عظمتی که دارد باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد زیرا این شهر شاهد بزرگان بسیاری چون ابومسلم محمد بحر اصفهانی، ابن سینا و .... بوده و بسیاری از کتب قابل توجه نیز در این شهر نوشته شده است.
ریاحی با اشاره به سابقه زندگی ابن سینا در اصفهان گفت: 15 سال از کارنامه علمی شیخ الرئیس در اصفهان بوده و بسیاری از دانشمندان بزرگ جهان اسلام نیز در این شهر تعلیم دیده و اصفهان به عنوان ستارهای درخشان بوده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم توجه بیشتر رسانهها به بزرگان اشاره و بیان کرد: رسانههای محلی شهر باید در کنار مسائل اجتماعی، فرهنگی و تحقیق و پزوهش به این موضوع نیز توجه کنند.
نظر شما