به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا شیخ الاسلامی که در یکصد و یکمین نشست سازمان بین المللی کار شرکت کرده است، در مجمع عمومی این اجلاس به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: امروزه فقدان عدالت اجتماعی جوامع مختلف را با چالش های اساسی مواجه ساخته است به نحوی که می توان گفت جامعه بین المللی در آستانه بزرگترین بحران تاریخ معاصر قرار دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: این بحران حاصل سیستم غیرعادلانه و ناکارآمدی است که علیرغم هشدارها و ارائه راه حل ها همچنان به روش جابرانه خود ادامه می دهد، بی جهت نیست که نهضت های عدالت جویانه اکنون در همه جهان فراگیر شده و در کشورهای سرمایه داری فریادهای اعتراض آنان که به 99 درصد شناخته می شوند اکنون بلندتر از همیشه شنیده می شود.
شیخ الاسلامی تصریح کرد: خیزش های مردمی و نهضت های بیداری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا واروپا و امریکا بیانگراعتراض ملت ها به بی عدالتی ها و مناسبات ظالمانه و درخواست تغییرات بنیادین برای احیای ارزش های والایی چون حفظ کرامت انسانی، توسعه عدالت اجتماعی و فقرزدایی است.
وی خاطر نشان کرد: انحصارگرایی نامشروع در عرصه اقتصاد جهانی با تکیه بر "نظام سود" به هر قیمت منشا این نابسامانی ها است و مجامع بین المللی از جمله سازمان بین المللی کار در احیای تلاشی فراگیر برای تحقق جهان سازی منصفانه و توسعه عدالت اجتماعی مسولیت مهمی بر عهده دارند. تعهد دولت ها در تعقیب تلاش های مستمر خود در مبارزه با فقر، رفع تبعیض، گسترش حمایت های اجتماعی، توسعه فرصت های اشتغال مولد و پایدار نیز اهمیت فراوانی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در پایان اولین دهه قرن حاضر، با افزایش رکود اقتصادی و تعداد بیکاران، تحقق برنامه های "چشم انداز جهانی سازی منصفانه " و آرمان های "پیمان جهانی کار" و اهداف توسعه دست نیافتنی تر از همیشه به نظر می رسد و بی توجهی بخش ثروتمند جهان به نیازهای کشورهای دیگر به فرایند توسعه متوازن در جهان آسیب جدی زده است.
همچنین در حاشیه اجلاس سازمان جهانی کار، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران با وزیر کار ترکیه دیدار و گفتگو کرد و دو طرف زمینه های همکاری بین دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه ایران و وزارت کار ترکیه را مورد بررسی قرار دادند.
شیخ الاسلامی با اشاره به رابطه مستحکم ایران و ترکیه گفت: هم اکنون حجم روابط تجاری دو کشور حدود 16 میلیارد دلار در سال است که افزایش آن تا سقف 30 میلیارد دلار را هدفگذاری کرده ایم.
وی با اشاره به ادغام 3 وزارتخانه و تشکیل وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ظرفیت های موجود برای همکاری با ترکیه اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا بر اساس توافقنامه های امضا شده و نیز بر مبنای توافق های بیشتر دو طرف و تشکیل گروه کارشناسی مشترک نسبت به افزایش همکاری ها اقدام کند.
"چلیک "وزیر کار ترکیه نیز با اشاره به توافق نامه امضا شده بین دو کشور، گفت: کشورش آماده همه گونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران است و ابراز امیدواری کرد که بزودی بتواند از تهران دیدار کرده و نسبت به عملی کردن توافقات به عمل آمده اقدام کند.
وی با اشاره به اهمیت فراوان ایران و ترکیه در معادلات منطقه، تاکید کرد: دو کشور می توانند با همکاری های خود به ثبات و آرامش منطقه به ویژه در شرایط موجود کمک کنند.
وزیر کار ترکیه ازمساعی جمهوری اسلامی ایران در آزاد کردن 2 خبرنگار ترک که در سوریه اسیر شده بودند قدردانی کرد و گفت: در ماه جولای آینده هیئت فنی کشورش برای مذاکره در مورد قرارداد تامین اجتماعی بین دو کشور عازم تهران خواهد شد.
نظر شما