به گزارش خبرنگار مهر، شکل این داستان، قصهای شرقی است که در روزگار نویسنده (قرن هجدهم میلادی)، قالبی محبوب نزد مردم بوده است و این پرسش بنیادین بر موضوع آن سایه افکنده است که: «انسان را از تمامی مشقتی که زیر آسمان میکشد، چه بهره است؟»
داستان راسلاس، قهرمانی به معنای متداول ندارد و گفتگوی نویسنده است با خودش؛ بیان تردیدها و دلهرههایی است که شاید تمام عمر با او بودهاند و هرگز رهایش نکردهاند.
در واقع شخصیتهای این قصه تنها بدین سبب آفریده شدهاند که در موقعیتهای ملموس روایی با هم گفتگو کنند و از این راه تعارضها و حتی تضادهایی را که نویسنده در ذهن خود احساس میکرده، در قالب واژه و جمله ثبت کنند و شاید به نتیجهای برسند.
نامهای این شخصیتها هم همگی ساختگی است و کمتر نشانی از فرهنگ یا فرادهشتی ویژه در نامگذاری آنها به چشم میخورد ولی هر یک از آنها به گونهای بینظم، گویای ویژگیهای فکری و روانی نویسنده و همگی در کار جستجو و سفراند.
زمان داستان هم مبهم و مکان آن - هر چند نام مکانهای واقعی را دارد - ساخته تخیل نویسنده است. جانسون از این راه، زمانی همیشگی و مکانی همه جایی ساخته تا بتواند پرسشی را که با هر نسل تازهای از انسان تازه میشود، به میان آورد: «چگونه باید زیست؟».
داستان 192 صفحهای راسلاس 49 فصل دارد و در شمارگان 1100 نسخه و با بهای 3000 تومان از سوی انتشارات کتاب قطره راهی بازار شده است.
نظر شما