۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۳۴

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

طرح جدید کاهش 2000 مگاواتی مصرف برق صنایع در تابستان

طرح جدید کاهش 2000 مگاواتی مصرف برق صنایع در تابستان

وزیر نیرو از اجرای طرحی به منظور کاهش 2000 مگاواتی مصرف برق صنایع در تابستان امسال خبر داد.

مجید نامجو در گفتگو با مهر درباره مهمترین برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق مشترکان در فصل تابستان، گفت: در حال حاضر تعمیرات اساسی و دوره ای تمامی واحدهای نیروگاهی و شبکه برق به پایان رسیده است.

وزیر نیرو با اشاره به افزایش ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 66 هزار مگاوات، تصریح کرد: با این وجود برای تابستان سالجاری پیک مصرف برق به 45 تا 46 هزار مگاوات افزایش می یابد.
 
این عضو کابینه دولت دهم با اعلام اینکه بر خلاف سال گذشته از ابتدای سالجاری متوسط مصرف روزانه برق ایران با رشدی 5 تا 6 درصدی همراه بوده است، اظهار داشت: با این وجود با اتخاذ تدابیری محدودیتی برای مصرف برق تابستانی مشترکان اعمال نخواهد شد.
 
این مقام مسئول یکی از اقدامات در دست اجرا تغییر شیفت کاری برخی از صنایع و کارخانجات عنوان کرد و افزود: با مکاتبات و هماهنگی‌های انجام شده پیش بینی می شود تغییر ساعت کاری صنایع منجر به کاهش 2000 مگاواتی مصرف برق کشور در ساعات پیک شود.
 
وی با تاکید بر اینکه در تابستان سالجاری اعمال خاموشی‌های برنامه ریزی شده در دستور کار وزارت نیرو قرار ندارد، بیان کرد: با این وجود همکاری مردم در کاهش مصرف برق علاوه بر مدیریت ذخایر انرژی کشور منجر به کمک اقتصاد خانوارها هم خواهد شد.

صادرات برق ایران به ترکیه
 
نامجو همچنین در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر آخرین وضعیت صادرات برق ایران، گفت: سال گذشته حدود 8.6 میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش یک میلیارد دلار توسط ایران به کشورهای مختلف صادر شده است.
 
وزیر نیرو از افزایش 10 تا 15 درصدی صادرات برق ایران در سالجاری خبر داد و یادآور شد: امسال اجرای طرحهای جدید صادرات برق به ترکیه، لبنان و سوریه در دستور کار قرار گرفته است.
 
این عضو کابینه دولت دهم با اشاره به افزایش حجم صادرات برق ایران به ترکیه تا مرز 500 مگاوات، تصریح کرد: در حال حاضر برخی از تاسیسات انتقال برق به این کشور همسایه آماده راه اندازی نهایی شده است.
 
وی همچنین از توافق جدید برقی با ترکیه به منظور تسریع در ساخت نیروگاه‌های مشترک برق در خاک ایران خبر داد و اعلام کرد: دو کشور برای ساخت حدود 6000 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی به توافق های جدیدی دست یافته اند.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر ایران با تمام کشورهایی که مرز خاکی دارد، انرژی الکتریکی مبادله می کند به طوری‌که تاکنون با کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، پاکستان و افغانستان تبادل الکتریکی برقرار شده است.
 
در شرایط فعلی در دو محور "خوی" به "باش قلعه" و "بازرگان" به "دوغو بایزید" برق ایران به ترکیه صادر می شود و بخش خصوصی علاقمند خرید برق از ایران است که در این راستا مذاکراتی بین دو طرف در حال انجام است.
 
این در حالی است که ایران و ترکیه قرار است به صورت مشترک نیروگاهی را در مرز دو کشور احداث کنند که در این صورت برق بیشتری به ترکیه صادر می شود.
کد خبر 1613031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha