به گزارش خبرنگار مهر، یحیی نقی زاده محجوب، عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: سلطانیه یک منطقه نمونه گردشگری بین المللی است که اگر بتوانیم سرمایه گذار جذب کنیم می توانیم از ظرفیت های بالقوه آن در راستای جذب گردشگر به این منطقه استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه طرح مطالعاتی توسعه ناحیه ای گنبد سلطانیه در حال تکمیل است ادامه داد: این طرح از مصوبات دور سوم سفر ریاست جمهوری به استان است و محور گردشگری جدیدی به نام سلطانیه، قیدار و کتله خور را از یک سو و کبوتر آهنگ و غار علی صدر را از سوی دیگر به هم متصل می کند.
نقی زاده محجوب با بیان اینکه طرح موجود، راه های ارتباطی استان های همدان و کردستان را در بر می گیرد گفت: با اجرایی شدن این طرح و پروژه راه مربوط به این طرح که از پروژه های مهر ماندگار است، شاهد جهش عظیمی در بحث توریستی در منطقه خواهیم بود.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اعلام اینکه مسیر این طرح شامل جاذبه های تاریخی و طبیعی سلطانیه، غار کتله خور و قیدار نبی ات افزود: پس از اتمام فاز مطالعاتی، کارهای اجرایی آن آغاز خواهد شد.
نقی زاده محجوب به گنبد سلطانیه و اعتبار بازسازی و تجهیز این بنای تاریخی اشاره کرد و افزود: محوطه سازی، نورپردازی حرفه ای، مبلمان محوطه گنبد و تغییر مسیر ورودی گنبد سلطانیه از اقدامات انجام شده در این بنای تاریخی است.
وی یکی از راهکارهای جذب گردشگر به گنبد سلطانیه را اطلاع رسانی و معرفی مراکز و نقاط فرهنگی سلطانیه عنوان کرد و افزود: این فعالیت ها در راستای افزایش مدت اقامت گردشگران در منطقه و رضایت بازدیدکنندگان است.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان به مقوله حفاظت و مرمت تزئینات گنبد سلطانیه اشاره کرد و گفت: مرمت و تزئینات این بنا همچنان به قوت خود ادامه دارد.
نقی زاده محجوب، به تغییر معماری ساختمان های اطراف گنبد سلطانیه اشاره کرد و گفت: در اطراف گنبد 18 اثر تاریخی دیگر هم وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن در آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی، پروژه گنبد سلطانیه را یکی از پروژه های عظیم عنوان کرد و افزود: 11 هزار هکتار از اراضی اطراف گنبد تملک دارایی شده است که در آینده ای نه چندان دور ساماندهی بناهای اطراف این گنبد در دستور کار قرار می گیرد.
وی متناسب سازی و معماری هنری ساختمان های اطراف گنبد با سازه های تاریخی را یکی از اقدامات کمیته فنی در میراث فرهنگی، گردشگری استان خواند و گفت: در کمیسیون ماده 5 طرح تفصیلی شهر سلطانیه مورد تاکید قرار گرفته است.
نقی زاده محجوب در ادامه به جذب سرمایه گذار برای احداث مراکز تفریحی و اقامتی در اطراف این گنبد اشاره کرد و گفت: این نهاد امکان احداث این مراکز را ندارد و باید به بخش خصوصی سپرده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان با اشاره به این که نخستین کتاب میراث معنوی کشور در این استان چاپ میشود، گفت: این کتاب همزمان با چهارمین دور از سفرهای هیات دولت رونمایی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان با اشاره به این که نخستین کتاب میراث معنوی کشور در این استان چاپ میشود، گفت: این کتاب همزمان با چهارمین دور از سفرهای هیات دولت رونمایی میشود.
نقیزاده محجوب با اشاره به این که میراث فرهنگی شامل همه داشتههای یک ملت از گذشته تا حال است، افزود: این میراث شناسنامه، افتخار و هویت یک ملت و کشور است که شامل تمام ارزشها، باورها، اعتقادات فرهنگ، ادبیات شفاهی و مکتوب در قالب میراث مادی و معنوی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اضافه کرد: به منظور ارتقا هویت و سطح فرهنگی جامعه و عبرتگرفتن از رویدادهای گذشته یک ملت از دانشهای نهفته در میراث فرهنگی و آثار و اشیای تاریخی استفاده میشود.
نقیزاده محجوب با اشاره به این که تاریخ کشور ما سرشار از آثار باستانی و فرهنگی بسیار غنی است که از نظر تنوع آثار، پراکندگی و ارزشمندی جزو کشورهای نخست در دنیا به شمار میآید، گفت: باید حفاظت و نگهداری از این میراث گرانقدر در همه دنیا مورد توجه باشد.
نظر شما