حسین نوری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص دفع بهداشتی آب و فاضلاب استان، اظهار داشت: دفع غیر بهداشتی آب و فاضلاب استان البرز بزرگ ترین تهدید محیط زیست است که می تواند سلامت جامعه را نیز تهدید کند.
وی ادامه داد: به طور حتم گاهی اتفاق افتاده است که در هنگام قدم زدن و یا عبور از یک مسیر بوی نامطبوعی به مشام برسد، این بو ناشی از فاضلاب به آب مصرف شده در یک جامعه است که از فعالیت های خانگی و صنعتی ناشی می شود.
وی با اشاره به اینکه فاضلاب ها را با توجه به منبع تولید آنها در سه دسته خانگی، صنعتی و سطحی می توان دسته بندی کرد، افزود: این فاضلاب حاوی انواع آلاینده ها و عوامل بیماری زا است که در صورت تصفیه نشدن پیامدهای ناگواری را در محیط زندگی می تواند به وجود آورد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز گفت: شبکه فاضلاب به شیوه مدرن برای اولین بار در منطقه صاحبقرانیه تهران در سال 1340 و پس از آن در شهر اصفهان به طور وسیعی ایجاد شد.
نوری اظهار داشت: پس از تشکیل شرکت های آب و فاضلاب در سال 69 توسعه شبکه های جمع آوری فاضلاب به صورت جدی دنبال شد و همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: به طور کلی طرح های فاضلاب در بخش عمرانی کشور از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و هزینه های بسیار بالایی را به خود اختصاص می دهند.
وی تصریح کرد: به این نکته نیز باید توجه کرد که اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب بسیار سخت و طاقت فرسا است به دلیل اینکه سختی جنس خاک و یا قرار گرفتن شبکه در مسیر آب های زیر زمینی و قنات ها، عمق حفاری و موانع شهری و ترافیکی، همیشه مجریان ساخت این شبکه ها را با مشکل مواجه ساخته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز اظهار داشت: شبکه های جمع آوری فاضلاب همواره به دلیل داشتن اثرات مثبت
بهداشتی و زیست محیطی مورد توجه بوده اند، تا آنجا که سازمان ملل متحد برای توسعه و یا بهبود وضعیت جمع آوری و دفع فاضلاب کمک هایی را به کشورها ارائه می کند.
نوری گفت: در چندین نقطه از کشور ما نیز طرح های شبکه جمع آوری فاضلاب در دست مطالعه و ساخت است و بانک جهانی نیز برای ساخت بخشی از این طرح ها به کشور ایران وام داده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز ادامه داد: از جمله این شهرها به تهران، اهواز، شیراز، بابل، ساری، رشت و چند شهر دیگر می توان اشاره کرد.
نظر شما