به گزارش خبرگزاری مهر، سفیان میمونی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار مهر درباره ارزیابی خود از روابط ایران با کشورهای آفریقایی گفت: جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای آفریقایی را یکی از اولویت های برنامه سیاست خارجی خود قرار داده است دیدگاهی که کشورهای آفریقایی نیز از آن استقبال می کنند.
کشورهای آفریقایی به منظور فائق آمدن بر چالشهای سد راه توسعه خود اشتیاق فراوانی برای گسترش همکاری با ایران دارند. |
وی در ادامه گفت: ما امیدواریم شاهد سطح بالایی از همکاری میان ایران و کشورهای آفریقایی باشیم در همین راستا جلسه مشترکی که به مناسبت بزرگداشت روز آفریقا برگزار شد و طی آن ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران آقای محمود احمدی نژاد سفرای آفریقایی مقیم ایران را به حضور پذیرفتند خود گواه سطح عالی روابط بین ایران و قاره آفریقا و نشان از اراده مشترک به منظور تحکیم همکاری های اقتصادی فیما بین است.
میمونی با بیان این مطلب افزود: کشورهای آفریقایی به منظور فائق آمدن بر چالشهای سد راه توسعه خود اشتیاق فراوانی برای گسترش همکاری با ایران دارند. به همین منظور ضروری است که طرفین برای حفظ و تقویت هر چه بیشتر سنت گفتگو تلاش کرده و به تعهدات خود پایبند باشند.
وی گفت: دو طرف می بایست روابط فیما بین را تقویت کرده و برای استحکام بخشیدن به روابط دوستانه و برقراری بیش از پیش روابط در جهت منافع دو طرف و توسعه مشترک اقدام نمایند.
سفیر الجزایر در تهران اظهار داشت: اتحادیه آفریقا نقش بزرگی در حل بحران و مناقشه و حفظ امنیت و صلح در این قاره ایفا می کند و برای مقابله با چالش های موجود در این قاره شورای امنیت و صلح را تاسیس کرد که صلاحیت دخالت در حل و فصل مناقشه ها از طریق اعزام نیروهای حافظ صلح و دخالت نظامی در برخی موارد را دارا است.
میمونی تصریح کرد: در همین راستا اتحادیه آفریقا طرح نقشه راه را برای حل بحران سودان و سودان جنوبی ارائه کرد طرحی که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در 2 می 2012 مورد تایید و حمایت قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: انتخابات پارلمانی الجزایر 10 می 2012 در راستای اصلاحات "عبدالعزیز بوتفلیقه" رئیس جمهور این کشور و با هدف توسعه دموکراسی در این کشور برگزار شد.
این مقام الجزایری افزود: در راستای این اصلاحات قانون انتخابات و احزاب بازنگری شد و اجازه تاسیس 40 حزب صادر شد و بیش از 46 حزب در این انتخابات مشارکت داشتند.
وی گفت: برای تضمین سلامت انتخابات نیز یک هیئت ملی متشکل از نمایندگان احزاب تشکیل شد که کمیته ای مستقل برای نظارت بر انتخابات پارلمانی بود.
سفیر الجزایر در تهران اظهار داشت: در این انتخابات 500 ناظر بین المللی از سازمان های بین المللی، اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی روند انتخابات را تحت نظر داشتند.
وی افزود: این انتخابات در فضایی توام با امنیت و آرامش برگزار شد. میزان مشارکت بالغ بر 26/43 درصد بود که هر چند میزان اندکی است اما در مقایسه با انتخابات پارلمانی پیشین (67/35) و میزان مشارکت مردمی در انتخابات کشورهای همسایه الجزایر نسبت قابل قبولی است.
میمونی تصریح کرد: نتایج این انتخابات حاکی از پیروزی حزب جبهه آزادیبخش ملی با 221 کرسی (83/47 درصد) از مجموع 462 کرسی پارلمان بود. حزب تجمع ملی دمکراتیک با 70 کرسی (15/15 درصد)، حزب الجزایر سبز با 47 کرسی (17/10 درصد)، جبهه گروه های سوسیالیست با 21 کرسی (54/4 درصد) و حزب کارگران با 17 کرسی (67/3 درصد) در مکان های بعدی قرار گرفتند.
وی در ادامه گفت: نمایندگان 26 حزب و همچنین شمار زیادی نماینده زن بالغ بر 145 نفر (یک سوم پارلمان) توانستند به پارلمان راه یابند که یک اتفاق نادر در جهان عرب در راستای برقراری مساوات میان زنان و مردان به ویژه در عرصه سیاسی به شمار می رود.
نظر شما