پیمان سنندجی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تصویب نرخ بلیت اتوبوس ها در شورای شهر تهران و اعتراض برخی از مسئولان دولتی به این مصوبه گفت: باید صبر کرد تا مراحل قانونی این مصوبه طی شود و بعد با سالهای گذشته قیاس کنیم که چقدر کمک کرده ایم و چقدر نرخ ها افزایش داشته است. این نرخ ها هنوز در فرمانداری تایید و ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: افزایش قیمت ها در شورا بر اساس نرخ تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی بود که رقمی بالغ بر 21.6 درصد است و طبیعی است راننده اتوبوس هم در همین جامعه زندگی می کند و این نرخ تورم بر زندگی او هم تاثیر دارد اما هنوز کرایه ها افزایش پیدا نکرده است و باید منتظر طی کردن پروسه قانونی مصوبه شورا باشیم.
سنندجی اضافه کرد: اگر با نرخ ها جدی مخالفت شود باید مابه التفاوت هزینه ها هم جبران شود زیرا بسیاری از اقلام اساسی افزایش داشته اما همچنان باید صبر کرد تا در فضایی کارشناسی این موضوع حل شود و اعلام نرخ های جدید قبل از تصویب نهایی آن در فرمانداری صحیح نیست.
اگر اتوبوسهای فرسوده از رده خارج شوند مردم باید روی سقف سوار شوند
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا اتوبوس های خصوصی که براساس تعهداتشان باید تعداد اندکی مسافر ایستاده سوار کنند و بیشتر مسافران در آن نشسته باشند همانند اتوبوسهای عمومی شلوغ هستند گفت: این موضوع زمانی تحقق پیدا می کند که اتوبوس در شهر به تعداد کافی وجود داشته باشد و مسافر بتواند به راحتی بنشیند. باید بر اساس قانون هر سال تعدادی اتوبوس به شرکت واحد تحویل داده می شد که در افق 1404 ناوگان ما به 11 هزار اتوبوس برسد. تقریبا سالیانه نزدیک به هزار اتوبوس باید به ما تحویل داده می شد که سال گذشته تنها 116 اتوبوس به ما دادند. وقتی ما کمبود اتوبوس داریم چاره دیگری نداریم، نمی توانیم مردم را سوار نکنیم.
سنندجی ادامه داد: بر اساس بخشنامه جدید اتوبوسهای بالای 8 سال نیز از تیرماه اجازه تردد در سطح شهر را ندارند وقتی اتوبوس نیست و این تعداد اتوبوس هم اجازه فعالیت ندارند مردم مجبور می شوند سه طبقه سوار شوند و ری سقف اتوبوس هم بنشینند. اما در حال نامه نگاری برای جبران و جایگزینی این اتوبوس ها هستیم.
وی با بیان این که شهرداری در سال جاری هزار دستگاه اتوبوس خریداری می کند که به تدریج به خطوط وارد می شود گفت: 500 دستگاه اتوبوس دو کابین در این سالها خریداری شد که در طی سال های گذشته جایگزین اتوبوس های فرسوده شد وبه همین دلیل توانستیم عمر ناوگان را بالای عمر فرسودگی نگاه داریم.
سنندجی با اشاره به کیفیت اتوبوسهایی که توسط دولت به شهرداری تحویل داده شده است گفت: این اتوبوسها از لحاظ موتور استاندارد است اما از لحاظ ساختاری به گونهای است که برخی از اقشار امکان استفاده از آن را ندارند. اما این مربوط به خودروساز داخلی است ودر این میان کاری نمی توان کرد مگر بالا رفتن تکنولوژی ساخت از سوی سازنندگان داخلی.
وی ادامه داد: اتوبوسهایی که ما خریداری می کنیم برای استفاده تمامی شهروندان مناسب است و حتی با ویلچر نیز می توان به آن وارد شد و یا افرادی که عصا یا کالسکه دارند.
خرید 10 دستگاه اتوبوس ویژه جانبازان/ دو دستگاه دیگر در راه است
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به خرید 10 دستگاه اتوبوس ویژه جانبازان گفت: این 10دستگاه در حال حاضر در حال خدمات رسانی به جانبازان است و درنمازجمعه و مراسم های دیگر آنها را جا به جا می کنند اما جوابگوی نیاز جانبازان نیست و ما دو دستگاه دیگر که تکنولوژی به روزتری دارند نیز خریداری کرده ایم که به زودی خدمات رسانی خود را به جانبازان آغاز می کنند.
تمام اتوبوسها مجهز به دستگاه کارت خوان هستند / بسته های تشویقی برای استفاده از کارت الکترونیکی
سنندجی با بیان این که تمامی اتوبوس های عمومی و خصوصی مجهز به دستگاه کارت خوان هستند گفت: برخی دراتوبوس های خصوصی از دستگاه کارتخوان استفاده نمی کنند؛ برای آنکه شهروندان را تشویق به استفاده از کارت الکترونیکی کنیم در لایحه نرخ بلیت ها تخفیف های بالایی به استفاده کنندگان از کارت های الکترونیکی دادیم.
استفاده 1 میلیون نفر از بلیت های الکترونیکی
وی در پاسخ به این پرسش که به نظر می رسد برخی رانندگان و شهروندان هنوز تمایلی به استفاده از کارتخوانها ندارند گفت: سخت گیری ها و تشویق ها برای آن است که استفاده از کارت بلیت تبدیل به فرهنگ شود ما برای آنکه فرهنگ سازی کنیم و مردمی که 53 سال عادت دیگری داشته اند را ترغیب به استفاده از کارت بلیت کنیم تلاش زیادی کرده ایم و نمی توان دو ساله این فرهنگ را تغییر داد، اما از زمانی که استفاده از کارت الکترونیکی آغاز شد روزانه 10 نفر از این کارت ها استفاده می کردند که این رقم به بالای یک میلیون نفر رسیده است.
سنندجی با اشاره به تبصره لایحه نرخ کرایه اتوبوسها که براساس آن اگر دستگاه کارتخوان خراب بود هزینه جابه جایی محاسبه نمی شود گفت: این مصوبه مربوط به اتوبوس های دولتی است و بخش خصوصی را در بر نمی گیرد.
77 مینی بوس در نوبت نوسازی/ 8 مینی بوس نو تحویل داده شد
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران حومه با بیان اینکه در روند نوسازی مینی بوسهای فرسوده با مشکلی مواجه شده ایم گفت: تلاش های زیادی برای خروج مینی بوسهای فرسوده شهر تهران صورت گرفته است تا با نوسازی آنها ضمن ارتقای سطح خدمات رسانی به شهروندان نسبت به کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی اقدام شود، اما متاسفانه با مشکل افزایش 10 میلیونی خودروها مواجه شده ایم که در حال رایزی برای رفع این مشکل هستیم تا بتوانیم نسبت به نوسازی مینی بوس های فرسوده با هزینه ای که قبلا اعلام شده بود اقدام کنیم.
وی ادامه داد: هزار و 200 مینی بوس فرسوده در سطح شهر تهران فعالیت می کنند که با همکاری سازمان محیط زیست، شهرداری تهران و ستاد مدیریت سوخت مقرر بود با ارایه تمهیداتی این خودروها نوسازی شوند. در این راستا تاکنون هشت مینی بوس نوسازی شده اند و 77 مینی بوس فرسوده نیز در نوبت نوسازی قرار دارند.
سنندجی تصریح کرد: براساس توافقات صورت گرفته مقرر بود امسال تمامی مینی بوس های تهران نوسازی شوند اما با افزایش قیمت خودرو مشکلاتی در این زمینه به وجود آمده که امیدواریم نوسازی مینی بوس های فرسوده برمبنای قیمت سال 90 محقق شود.
نظر شما