۹ خرداد ۱۳۹۱، ۱۹:۰۲

باقرزاده در گفتگو با مهر:

اصلاح نظام ارزشیابی تحصیلی سوادآموزی/ تدوین شیوه‌نامه سوادآموزی عشایر

اصلاح نظام ارزشیابی تحصیلی سوادآموزی/ تدوین شیوه‌نامه سوادآموزی عشایر

خرم آباد - خبرگزاری مهر: معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور از اصلاح نظام ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در سوادآموزی خبر داد.

علی باقرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سیستم ارزشیابی توصیفی در سواد آموزی نتایج مطلوبی نداشته است به طوریکه در 5 سال گذشته عمده کسانیکه سواد دار شدند ولی دوباره خود را بی سواد اعلام کردند مربوط به ارزشیابی توصیفی بوده است.

وی با بیان اینکه دوباره به سمت آزمونهای مرحله ای داریم حرکت می کنیم، عنوان کرد: تنها راهی که می توانیم بدانیم فرد باسواد شده آزمون است.

باقرزاده با بیان اینکه اصلا نمی خواهیم با آمار بازی کنیم، تصریح کرد: در این راستا همچنین به دنبال استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی در نهضت سواد آموزی هستیم.

وی با اشاره به اینکه با پراکندگی موجود در زمینه تعداد بی سوادان امکان تشکیل کلاس با شرایط گذشته را نداریم، افزود: به این سمت داریم حرکت می کنیم که هر کسی باسواد است یک شخص بی سواد را آموزش دهد و پولش را ما می دهیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور ادامه داد: در این مسیر علاوه بر اختصاص 400 هزار تومان به ازای هر نفر، کتاب، لوازم التحریر و حتی جایزه می دهیم تا هر فرد باسواد یک بی سواد را آموزش دهد.

باقرزاده با تاکید بر اینکه هر فرد دبیرستانی می تواند یکی از اعضای خانواده بی سوادش را آموزش دهد، عنوان کرد: این به معنی عزم ملی برای ریشه کنی بی سوادی است.

وی با اشاره به افزایش مشارکت بخش غیردولتی در نهضت سواد آموزی عنوان کرد: به دنبال این هستیم که در سال 91 تا بیش از 60 درصد فعالیتها با بخش غیردولتی کار کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی همچنین از اختصاص حدود 240 میلیارد تومان به نهضت سوادآموزی در بودجه سال 91 کشور خبر داد و گفت: تمام هزینه ما این نیست و هر چقدر اعتبار کم داشته باشیم پول برای پوشش هست.

وی ادامه داد: مشکل سواد آموزی کمبود منابع نیست و هرچقدر بی سواد زیر پوشش برود هزینه آن را می دهیم.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه بنابر دستور مقام معظم رهبری باید بیسوادی در کشور ریشه کن شود، ادامه داد: هر ظرفیت واجد شرایطی اعلام آمادگی کند که می تواند در امر سوادآموزی مشارکت کند ما آماده همکاری هستیم.

باقرزاده با ابراز تاسف نسبت به برابر شدن آمار بی سوادان در شهرها و روستاها یادآور شد: جمعیت بیسوادان در زنان و مردان نیز در حال برابر شدن است.

وی بیان داشت: سال 90 به آماده سازی سیستم برای اجرای برنامه جدید نهضت سوادآموزی شامل تغییر نظام آموزشی، اصلاح دوره ها، کتابها، برنامه درسی، اصلاح ساختار اداری و یکپارچه کردن مدیریت سواد آموزی در سطح کشور ازوزارتخانه تا مدرسه، تهیه بانک اطلاعاتی اسمی جامعه هدف، اصلاح نظام ارزشیابی و پیشرفت تحصیلی و بحث ساماندهی اشتغال آموزشیاران و استخدام آنها بر اساس قانون اختصاص پیدا کرد.

معاون وزیر آموزش وپرورش گفت: در کنار همه این ها حدود 60 هزار نفر هم در سال گذشته تحت پوشش فعالیت های سواد آموزی در کشور قرار گرفتند که قریب به 40 درصد آنها از طریق ظرفیت بخش غیردولتی بوده است.

وی تصریح کرد: واگذاری کار به بخش غیردولتی اتفاق بی نظیری یود که سال 90 پایه گذاری شد که سهم 7 درصد بخش خصوصی در سالهای گذشته را به حدود 40 درصد افزایش دادیم و برنامه داریم این رقم را در سالجاری به 60 درصد برسانیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین در مورد تحت پوشش قرار دادن جمعیت بی سواد بخش عشایری گفت: با مشارکت مدیران کل امور عشایری استانهای دارای عشایر و مدیران کل نهضت سوادآموزی این استان‌ها شیوه‌نامه سوادآموزی عشایر در حال تدوین است.

باقرزاده تصریح کرد: امیدواریم با این کار بتوانیم سوادآموزی عشایر و نحوه همکاری مشترک با آموزش و پرورش را حل و فصل کنیم.

کد خبر 1615400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha