حسین محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر برخی از زیستگاههای اصلی آهو که در گذشته دارای جمعیت خوبی بودند دچار کاهش شدید جمعیت این گونه شده اند و یا جعیت آهو در آنها به طور کامل از بین رفته و یا به اصطلاح دچار انقراض محلی شده اند.
به گفته وی، دفتر حیات وحش برنامه هایی برای احیا آهو در این زیستگاههای آسیب دیده دارد که مهمترین آنها دشت مغان و بیجار است که جمعیت آهو در این زیستگاهها به طور کامل از بین رفته است.
محمدی اظهار داشت: در حال مهمترین زیستگاههای آهودر کشور منطقه حفاظت شده 70 قله در استان مرکزی، مناطق حفاظت شده موته، قمیشلو و کلاه قاضیدر اصفهان ، سهرین در زنجان، شیر احمد در خراسان رضوی، میاندشت در خراسان شمالی و کالمن و بهادران در یزد هستند و بر اساس آمار سرشماری استانها در این مناطق حدود 20 هزار آهو وجود دارد.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست تصریح کرد: اگر چه آهو جز گونه های در معرض انقراض کشور نیست ولی با توجه به اهمیت آن و به دلیل اینکه این گونه شاخص زیستگاههای بیابانی کشور است جزو 30 گونه اولویت دار طرح جامع مدیریت حیات وحش کشور در نظر گرفته می شود.
وی افزود: در حال حاضر تعداد آهو در زیستگاههای کشور مناسب است اما در گذشته تعداد آهوان چندین برابر این میزان بوده و به همین منظور سازمان محیط زیست برای احیا و حفاظت از جمعیت های این گونه اعلام آمادگی برای همکاری در پروژه های حفاظتی می کند.
نظر شما