۱۱ خرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۴۳

تقوی عنوان کرد:

40 میلیون دلار کالا از گمرکات گیلان صادر شد

40 میلیون دلار کالا از گمرکات گیلان صادر شد

رشت - خبرگزاری مهر: ناظر گمرکات گیلان گفت: در دو ماهه نخست سال جاری 39 میلیون و 705 دلار انواع کالا با وزن 77 هزار و 860 تن از گمرکات استان صادر شده است.

پرویز تقوی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این کالاها شامل محصولات معدنی و مصنوعات آن، محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته آن، محصولات پلاستیکی، محصولات صنایع غذایی و محصولات نساجی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه 58 درصد ارزش صادرات انجام گرفته از گمرکات گیلان مربوط به محصولات نباتی شامل کشمش، سیب‌ زمینی، چای، درختچه ،میوه‌ جات و بیشتر سریع الفساد هستند، اظهارداشت: این گمرکات در راستای توسعه صادرات غیرنفتی، اقدام به ارائه خدماتی از قبیل حمل یکسره و ارزیابی بر روی وسیله حمل بدون تخلیه در انبار می ‌کند که این امر علاوه بر سرعت در صادرات، مانع آسیبهای احتمالی به هنگام جابجایی آنها می‌ شود.

ناظر گمرکات گیلان گفت: علاوه بر این صادرات از ابتدای سال جاری تاکنون چهار میلیارد و 371 میلیون و 901 هزار دلار کالا با وزن یک هزار و 824 دلار به صورت صادرات چمدانی از گمرکات این استان به خارج از کشور ارسال شده است که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی 38 درصد و از حیث وزن 33 در صد افزایش داشته و برای چندمین سال پیاپی مقام نخست صادرات چمدانی کشور به گمرکات استان ( گمرک آستارا ) تعلق گرفت.

وی در ادامه مواد غذایی، شویندهها، لباس، کنسرو، محصولات پلاستیکی، میوه و تره ‌بار، انواع نوشابه، گل و گیاه را از اقلام عمده صادرات چمدانی عنوان کرد.

تقوی گفت: همچنین گمرکات گیلان در سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی 34 میلیارد و 550 هزار تومان درآمد کسب کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد افزایش یافته است.

وی افزود: صنعت آهن از قدیمی ‌ترین صنایع جهان به شمار می‌رود و کشور ایران نیز از قطبهای تولید آهن و همینطور 30 در صد اشتغال صنعتی کشور مربوط به این صنعت است.

مدیرکل گمرک انزلی اظهارداشت: با توجه به اینکه بیش از نیمی از آهن ‌آلات وارداتی به کشور از طریق گمرکات گیلان انجام می ‌شود، گمرکات استان به عنوان حامی تولیدات ملی افزون بر 90 درصد محصولات وارداتی خود را به این فلز اختصاص داد.

وی گفت: کارخانه ‌های ذوب ‌آهن اصفهان و سایر کارخانجات تولید محصولات فولادی از میزان تولید بسیار بالایی برخوردار هستند و در بازار بیشترین تقاضا را دارند همچنین از آنها می ‌توان به عنوان قدرتهای تولید آهن و فولاد در کشور یاد کرد و واردات اشکال اولیه و خام آهن برای این شرکتها امری حیاتی است.

تقوی ادامه داد: از آنجا که برای تولید محصولات فولادی نیازمند شمش وارداتی است، شرکتها و کارخانجات تولیدی از ابتدای سال تاکنون اقدام به واردات 608 هزار و 14 تن آهن‌ آلات با ارزش 446 میلیون و 693 هزار و 614 دلار کرده ‌اند که این رقم معادل 90 در صد از ارزش و 84 در صد وزن کل محصولات وارداتی از گمرکات گیلان است.

کد خبر 1616614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha