به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت صبح پنجشنبه در جلسه بررسی طرح های مهر ماندگار افزود: با پیگیریهای انجام شده مصوبهای از صندوق ذخیره ارزی گرفته شد که حدود 308 میلیون یورو از بانک ملی برای این پروژه اخذ شد که قرار است در فاز اول 55 میلیون یورو و 82 میلیون دلار تسهیلات در مرحله اول به پتروشیمی استان اختصاص پیدا کند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه طرحهای مهر ماندگار از جمله طرحهایی است که باید تا پایان دولت دهم به پایان برسد و پتروشیمی گلستان از این قضیه مستثنی است اما این اقدام میتواند این پروژه بزرگ را از بنبست فعلی نجات دهد تا مردم گلستان شاهد فعال شدن این طرح ملی باشند.
وی اضافه کرد: انتظار داریم اگر پروژه پتروشیمی گلستان در لیست مهر ماندگار قرار نگیرد در این راستا هرچه سریعتر جلسهای با حضور بانکهای عامل در تهران ترتیب داده شود و نسبت به این موضوع تصمیم آنی گرفته شود تا مردم استان از تسهیلات و امکانات خوب این پروژه بهرهمند شوند.
استاندار گلستان با بیان اینکه پتروشیمی گلستان از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به این استان بوده است، اذعان کرد: از اوایل دولت نهم برای پیشبرد این پروژه زحمات زیادی کشیده شد که در تهیه زمین و موافقت کارشناسان محیط زیست اقدامات خوبی صورت گرفت.
قناعت اضافه کرد: نزدیک به 55 هزار سهامدار از مردم استان گلستان به امیدی برای این پروژه به منظور ایجاد اشتغال سرمایهگذاری کردند که امیدواریم با حمایت جدی از این پروژه شاهد رشد سریعتری در این خصوص باشیم.
به گزارش مهر، مجتمع پتروشیمی گلستان که قرار بود پس از چهار سال به بهره برداری برسد اکنون به دلیل کمبود و عدم تخصیص اعتبار لازم به ویژه اعتبارات ارزی از پیشرفت لازم برخوردار نیست.
این در حالی است که 95 هزار سهامدار گلستانی حدود دو هزار و 800 میلیارد ریال در این پروژه سپرده گذاری کردند که البته این مبلغ تنها 4 درصد سرمایه پروژه را به خود اختصاص می دهد.
مجتمع پتروشیمی گلستان قرار است، هفت هزار شغل ایجاد کند و رتبه بیست و پنجم استان گلستان را از لحاظ پیشرفت صنعت در کشور به رتبه دهم ارتقا دهد و آینده استان را در بخش صنعت و کشاورزی متحول کند.
ایجاد صنایع پتروشیمی در گلستان از مهمترین مصوبات سفر نخست رئیس جمهوری و هیئت دولت به این استان بود که کلنگ احداث آن آبان 1385در شمال آققلا به زمین زده شد.
میزان تولیدات این طرح یک میلیون تن کود اوره و 670 هزار تن آمونیاک در سال است و بخشی از آمونیاک تولیدی این طرح در داخل مجتمع به مصرف میرسد و حدود 75 هزار تن آن قابل عرضه به بازار صنایع پایین دستی کشور برای رفع نیاز کشاورزان استانهای گلستان، گیلان و مازندران است.
نظر شما