۱۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۳۴

با دستور وزیر نفت ؛

شیفت‌های شبانه توسعه فازهای پارس جنوبی راه‌اندازی شد

شیفت‌های شبانه توسعه فازهای پارس جنوبی راه‌اندازی شد

با دستور وزیر نفت، شیفت‌های شبانه طرح توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی راه اندازی شده است و پیمانکاران شاغل در این پروژه‌ها موظف شدند ساخت و توسعه فازهای این میدان مشترک گازی را در سه شیفت دنبال کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر به طور همزمان عملیات ساخت و توسعه 19 فاز میدان پارس جنوبی توسط پیمانکاران و سازندگان داخلی در حال انجام است که پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تولید زودهنگام گاز از هفت فاز این میدان مشترک آغاز شود.

آمارهای رسمی شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه نزدیک به 80 هزار نفر در فازهای مختلف پارس جنوبی مشغول به کار هستند که با دستورات جدید وزیر نفت، شیفت‌های شبانه برای ساخت و توسعه فازهای مشترک گازی این میدان فعال شده است.
 
از سوی دیگر به منظور بررسی و نظارت بیشتر وضعیت ساخت و ساز فازهای مختلف این میدان عظیم گازی، یکسری تیم‌های بازرسی و نظارت در سطح منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس شکل گرفته که این تیم ها به طور نامحسوس وضعیت کاری پیمانکاران را در فازهای مختلف پارس جنوبی را رصد می‌کنند.
 
همزمان شبانه روزی شدن فعالیت پیمانکاران در پارس جنوبی، با موافقت دولت مقرر شده است در سالجاری 22 میلیارد و 800 میلیون دلار به طرح‌های توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی اختصاص یابد این در حالی است که سال گذشته در مجموع بیش از 12 میلیارد دلار در طرح توسعه این میدان مشترک گازی سرمایه‌گذاری شده بود.
 
در شرایط فعلی با توافق بانک مرکزی و وزارت نفت، پیمانکاران تمامی منابع مالی مورد نیاز خود را برای توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی دریافت کرده اند و به نظر می‌رسد با وجود افزایش تحریم‌های بین‌المللی اجرای این مگا پروژه‌های گازی با کمبود منابع مالی و اعتباری روبرو نیست.
 
به گزارش مهر، خرداد ماه 2 سال گذشته قرارداد هشت فاز پارس جنوبی برای توسعه 35 ماهه این میدان مشترک گازی با قطر به کنسریومی متشکل از پیمانکاران داخلی واگذار شد.
 
بر اساس شروط قراردادی مصوب هیئت دولت، در صورتی که پیمانکاران در مدت 35 ماه تولید زودهنگام گاز طبیعی در این فازها را اغاز نکنند به ازای هر ماه حدود 50 میلیون دلار جریمه خواهند شد.
 
در حال حاضر نیمی از زمان توسعه 35 ماهه فازهای جدید پارس جنوبی می گذرد که بیشترین پیشرفت در بین هشت فاز مربوط به طرح توسعه فاز 22 تا 24 این میدان مشترک است.
    
هدف از طرح توسعه فاز 15، 16، 17 و 18 میدان مشترک پارس جنوبی تولید روزانه‌ 50 میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی‌، 80 هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌، 400 تن گوگرد و سالانه یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع‌ (پروپان و بوتان) و یک میلیون‌ تن‌ اتان‌ است.
کد خبر 1617530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha